Artikel top billede

Sådan finder du nemt de bedste Wi-Fi-netværk

Wi-Fi-netværk kan nu få et særligt sikkerheds-stempel, så dit udstyr automatisk kan logge dig på forbindelsen.

Det kan være rart at kunne hoppe på Wi-Fi-netværk, når man bevæger sig rundt i byen eller skal fordrive tiden på banegården eller i lufthavnen, og heldigvis kommer der også flere og flere offentlige Wi-Fi-netværk.

Det ved de it-kriminelle dog også, og de kan forsøge at udnytte Wi-Fi-efterspørgslen til at bryde ind i brugernes digitale liv.

Et nyt initiativ ved navn Passpoint fra Wi-Fi Alliance skal forsøge at øge Wi-Fi-sikkerheden, skriver Computerworlds internationale nyhedsbureau.

Passpoint er en del af Hotspot 2.0-specifikationen, der blandt andet skal gøre det lettere for hardwaren automatisk at spotte og logge på Wi-Fi-netværk.

Edgar Figueroa, der er administrerende direktør for Wi-Fi Alliance forklarer til vores nyhedsbureau, at Passpoint sikrer, at forbindelsen er sikker og krypteret.

Man slipper også for at skulle indtaste adgangskoder.

"Det smukke ved Passpoint er, at hele industrien er blevet enig om at gøre det på denne måde. Flere end 70 enheder er blevet certificerede," siger Edgar Figueroa til Computerworld News Service.

Nye muligheder - og de samme gamle problemer

Som vores amerikanske kolleger også skriver, mangler vi dog endnu at se, hvor mange teleoperatører og lignende der vil tage Passpoint i brug.

Et af de steder, hvor man allerede stiller Passpoint-kompatible hotspots til rådighed, er i Chicagos O'Hare International Airport.

Passpoint-konceptet blev præsenteret allerede sidste år, men det er først nu, at det for alvor begynder at gribe om sig.

Der er i de senere år i det hele taget sket en markant udvikling inden for Wi-Fi-teknologi med blandt andet understøttelse af stadig større hastigheder og længere rækkevidde på signalerne.

Paradoksalt nok kæmper mange Wi-Fi-brugere dog fortsat med de helt basale problemer som ustabile forbindelser og tab af hastighed i de trådløse signaler.

Læs mere om problemerne - og de mulige løsninger - her.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Tre problemer med dit Wi-Fi: Det kan du gøre ved det

Gratis Wi-Fi fra kommunen myldrer frem

Navngivne Wi-Fi-routere smækfyldt med fejl: Se testen her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.