Artikel top billede

Medejer af kendt dansk it-firma lider store tab

Et af ejerselskaberne bag det kendte danske it-sikkerhedsfirma Comendo har haft tab på to år på tilsammen 17 millioner kroner. Men selskabet er sundt, pointerer ejeren.

Ifølge det senest aflagte regnskab for virksomheden Como Group ApS var resultatet før skat i 2011 på minus 13,8 millioner kroner mod et minus 3 millioner kroner i 2012.

Como Group ApS er "et investerings- og udviklingsselskab, der har til formål at skabe værdi ved at være innovative med internettet og digitale løsninger som strategisk omdrejningspunkt".

Medejer af virksomheden er Torben Aagaard, der også sidder i bestyrelsen for det kendte it-sikkerhedshus Comendo A/S.

Faktisk ejer Como Group ApS 20 procent af Comendo, der har skiftet bestyrelsesformand, næstformand, CEO og CEO på meget kort tid.

Læs om de mange vilde udskiftninger i selskabet her.

Derfor blev resultatet som det gjorde

Ejer-selskabet Como Group ApS oplyser om de forhold, der påvirkede resultatet og egenkapital i 2012-regnskabet:

"Det ene er ejerandelen på godt 20 procent af Comendo A/S udviste en kursgevinst efter et voldsomt tab året før. Selskabet har rettet sig og fået frasolgt aktiviteter."

Men også ejerskab af en anden virksomhed har spillet ind.

"Den anden vigtige hændelse var frasalg af datterselskabet NetInnovation som resulterede i et tab på godt 3,3 millioner."

"Ærgerligt tab", men skal (på en ikke nærmere beskrevet facon) ses i lyset af en tredje begivenhed, som var stiftelsen af Gobike A/S og ejerandel på 50 procent, skriver selskabets ledelse.

Gæld og "utilfredsstillende" resultat

Gobike vandt en 8 år lang aftale på nye by- og pendlercykler til København og Frederiksberg, oplyses det dog.

"Ledelsen finder årets resultat utilfredsstillende," står der i regnskabet, hvor det også fremgår, at ledelsen ser positivt på 2013.

Den kortfristede gæld i selskabet er i 2012 opgjort til 8,6 millioner kroner.

"Andre værdipapirer og kapitalandele med en bogført værdi t.DKK 11.440 er stillet til sikkerhed for bankgæld," hedder det videre.

It-formand: Sådan ser verden ud for os

For nylig skrev Computerworld om Comendos mange udskiftninger.

Blandt andet blev CFO'en fritstillet. CEO'en er også ny - og det samme er bestyrelsesformanden og næstformanden. Ligesom flere dele af selskabet er blevet frasolgt i den seneste tid.

Den 2. oktober 2013 afholdt selskabet en ekstraordinær generalforsamling, hvor Torben Aagaard blev formand for bestyrelsen.

dagsordenen var i øvrigt en aktiekapital-nedsættelse på næsten 30 millioner kroner.

Læs mere om CEO'ens begrundelse for at lave den øvelse her.

It-formand og medejer

Torben Aagaard fortæller fra en telefon i Holland om Como Group ApS, at Como Group ApS er et sundt selskab.

Fremtidsplanerne er da også fortsat ejerskab af Comondo-aktierne, som selskabet har haft siden 2008, oplyser Torben Aagaard.

"Vi har beholdt samtlige aktier og tror på selskabet. Det er en langsigtet investering," udtaler Torben Aagaard.

Er bankerne også tålmodige i forhold til banklånene (til Como Group ApS, red.)?

"Ja, ellers var Comendo-aktierne blevet solgt," siger han.

Endelig glæder Torben Aagaard sig over, at Comendo er en solid og god forretning, der har god likviditet til optimering og vækst og samtidig formår at udbetale et pænt stort millionudbytte til aktionærerne.

Han henviser til denne fondsbørsmeddelelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital