Artikel top billede

Medejer af kendt dansk it-firma lider store tab

Et af ejerselskaberne bag det kendte danske it-sikkerhedsfirma Comendo har haft tab på to år på tilsammen 17 millioner kroner. Men selskabet er sundt, pointerer ejeren.

Ifølge det senest aflagte regnskab for virksomheden Como Group ApS var resultatet før skat i 2011 på minus 13,8 millioner kroner mod et minus 3 millioner kroner i 2012.

Como Group ApS er "et investerings- og udviklingsselskab, der har til formål at skabe værdi ved at være innovative med internettet og digitale løsninger som strategisk omdrejningspunkt".

Medejer af virksomheden er Torben Aagaard, der også sidder i bestyrelsen for det kendte it-sikkerhedshus Comendo A/S.

Faktisk ejer Como Group ApS 20 procent af Comendo, der har skiftet bestyrelsesformand, næstformand, CEO og CEO på meget kort tid.

Læs om de mange vilde udskiftninger i selskabet her.

Derfor blev resultatet som det gjorde

Ejer-selskabet Como Group ApS oplyser om de forhold, der påvirkede resultatet og egenkapital i 2012-regnskabet:

"Det ene er ejerandelen på godt 20 procent af Comendo A/S udviste en kursgevinst efter et voldsomt tab året før. Selskabet har rettet sig og fået frasolgt aktiviteter."

Men også ejerskab af en anden virksomhed har spillet ind.

"Den anden vigtige hændelse var frasalg af datterselskabet NetInnovation som resulterede i et tab på godt 3,3 millioner."

"Ærgerligt tab", men skal (på en ikke nærmere beskrevet facon) ses i lyset af en tredje begivenhed, som var stiftelsen af Gobike A/S og ejerandel på 50 procent, skriver selskabets ledelse.

Gæld og "utilfredsstillende" resultat

Gobike vandt en 8 år lang aftale på nye by- og pendlercykler til København og Frederiksberg, oplyses det dog.

"Ledelsen finder årets resultat utilfredsstillende," står der i regnskabet, hvor det også fremgår, at ledelsen ser positivt på 2013.

Den kortfristede gæld i selskabet er i 2012 opgjort til 8,6 millioner kroner.

"Andre værdipapirer og kapitalandele med en bogført værdi t.DKK 11.440 er stillet til sikkerhed for bankgæld," hedder det videre.

It-formand: Sådan ser verden ud for os

For nylig skrev Computerworld om Comendos mange udskiftninger.

Blandt andet blev CFO'en fritstillet. CEO'en er også ny - og det samme er bestyrelsesformanden og næstformanden. Ligesom flere dele af selskabet er blevet frasolgt i den seneste tid.

Den 2. oktober 2013 afholdt selskabet en ekstraordinær generalforsamling, hvor Torben Aagaard blev formand for bestyrelsen.

dagsordenen var i øvrigt en aktiekapital-nedsættelse på næsten 30 millioner kroner.

Læs mere om CEO'ens begrundelse for at lave den øvelse her.

It-formand og medejer

Torben Aagaard fortæller fra en telefon i Holland om Como Group ApS, at Como Group ApS er et sundt selskab.

Fremtidsplanerne er da også fortsat ejerskab af Comondo-aktierne, som selskabet har haft siden 2008, oplyser Torben Aagaard.

"Vi har beholdt samtlige aktier og tror på selskabet. Det er en langsigtet investering," udtaler Torben Aagaard.

Er bankerne også tålmodige i forhold til banklånene (til Como Group ApS, red.)?

"Ja, ellers var Comendo-aktierne blevet solgt," siger han.

Endelig glæder Torben Aagaard sig over, at Comendo er en solid og god forretning, der har god likviditet til optimering og vækst og samtidig formår at udbetale et pænt stort millionudbytte til aktionærerne.

Han henviser til denne fondsbørsmeddelelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.