Artikel top billede

Her er de mest udbredte smartphones på arbejdspladserne

Nye undersøgelser afslører, hvilke styresystemer til smartphones og tablets der dominerer på arbejdspladserne. Få overblikket her.

I en IDC-opgørelse over smartphone-producenternes forsendelser i tredje kvartal i år er Android helt oppe på 79,3 procent på globalt plan.

Der er dermed ganske langt ned til iOS på andenpladsen med 13,2 procent.

Tredjepladsen går til Windows Phone, der er styresystemet på 3,7 procent af de nye smartphones, mens BlackBerry kan klare en markedsandel på 2,9 procent.

Men hvad med på arbejdspladserne?

Her er der dog tale om de nye forsendelser fra producenterne til butikkerne.

Ser man på det samlede antal telefoner, der er i brug ude hos slutbrugerne, vil fordelingen se anderledes ud, ligesom fordelingen hos virksomhederne heller ikke er identisk med det overordnede billede på markedet.

I en rapport fra Forrester (PDF) om trends inden for mobile løsninger til virksomheder i 2013 fremgår det, hvilke styresystemer, der dominerer i dette segment. 

9.766 videnarbejdere har deltaget i den globale undersøgelse, hvor de blandt andet svarer på, hvilket operativsystem der er på deres tablet og smartphone.

Til det svarer 58 procent af tablet-brugerne, at det er iOS, mens 23 procent svarer Android. 11 procent svarer Windows, og otte procent svarer, at det er noget helt fjerde.

Smartphone-fordelingen er mere lige, for her er Android den største platform med 37 procent mod 34 procent til iOS, seks procent til Windows og 23 procent til øvrige platforme.

Det ønsker vi os

Endnu mere interessant er det dog at se på, hvilke tablets og smartphones som videnarbejderne ønsker sig næste gang.

Her svarer 32 procent eksempelvis, at de ønsker sig en Windows-tablet mod 26 procent til iPad og 12 procent til Android-produkterne.

I forhold til smartphones er det iPhonen, der fører an, for hele 33 procent ønsker en sådan smartphone næste gang, mens 22 procent ønsker en Android-smartphone.

10 procent ønsker en Windows Phone, og syv procent har kig på BlackBerry som den næste smartphone.

Smartphones på danske arbejdspladser

I sidste uge stillede Computerworld læserne her i Danmark spørgsmålet: "Hvilke smartphones kan medarbejderne vælge på din arbejdsplads?"

933 læsere har stemt, og der tegner sig nu (ikke overraskende) et billede af, at iPhone/iOS er den mest udbredte platform i virksomhederne.

I alt er der iPhones at finde hos 51 procent af de læsere, der har stemt.

Mere overraskende er det så, at Windows Phone er at finde hos samlet set 41 procent af de læsere, der har stemt, mens hele 19 procent peger på, at det alene er Windows Phone, der er smartphone-platform på deres arbejdsplads.

Det skal her tilføjes, at der kan være en del læsere fra samme virksomhed, der har stemt, og at der derfor er en del usikkerhed forbundet med resultaterne.

Ikke mange bruger BlackBerry

BlackBerry befinder sig lige nu i en økonomisk dødsspriral, og massefyringer og røde tal får ligefrem rådgivningsfirmaet Gartner til at anbefale kunderne at se sig om efter alternativer til BlackBerry.

I Computerworld-undersøgelsen er det samlet set kun fem procent, der kommer fra virksomheder, hvor man kan vælge en BlackBerry. Et aktuelt eksempel på dette er Novo Nordisk, som Computerworld skrev om i sidste uge.

Medicinal-giganten har i øjeblikket omkring 4.000 BlackBerry-smartphones og 8.000 iPhones - men ingen Windows Phones eller Android-produkter.

Endelig svarer samlet set 43 procent af deltagerne i Computerworlds undersøgelse, at man kan vælge en Android-telefon på deres arbejdsplads.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Afstemning: Hvilke smartphones bruger din arbejdsplads?

Derfor satser Novo Nordisk fortsat på 4.000 BlackBerry-smartphones
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje