Artikel top billede

Her er de mest udbredte smartphones på arbejdspladserne

Nye undersøgelser afslører, hvilke styresystemer til smartphones og tablets der dominerer på arbejdspladserne. Få overblikket her.

I en IDC-opgørelse over smartphone-producenternes forsendelser i tredje kvartal i år er Android helt oppe på 79,3 procent på globalt plan.

Der er dermed ganske langt ned til iOS på andenpladsen med 13,2 procent.

Tredjepladsen går til Windows Phone, der er styresystemet på 3,7 procent af de nye smartphones, mens BlackBerry kan klare en markedsandel på 2,9 procent.

Men hvad med på arbejdspladserne?

Her er der dog tale om de nye forsendelser fra producenterne til butikkerne.

Ser man på det samlede antal telefoner, der er i brug ude hos slutbrugerne, vil fordelingen se anderledes ud, ligesom fordelingen hos virksomhederne heller ikke er identisk med det overordnede billede på markedet.

I en rapport fra Forrester (PDF) om trends inden for mobile løsninger til virksomheder i 2013 fremgår det, hvilke styresystemer, der dominerer i dette segment. 

9.766 videnarbejdere har deltaget i den globale undersøgelse, hvor de blandt andet svarer på, hvilket operativsystem der er på deres tablet og smartphone.

Til det svarer 58 procent af tablet-brugerne, at det er iOS, mens 23 procent svarer Android. 11 procent svarer Windows, og otte procent svarer, at det er noget helt fjerde.

Smartphone-fordelingen er mere lige, for her er Android den største platform med 37 procent mod 34 procent til iOS, seks procent til Windows og 23 procent til øvrige platforme.

Det ønsker vi os

Endnu mere interessant er det dog at se på, hvilke tablets og smartphones som videnarbejderne ønsker sig næste gang.

Her svarer 32 procent eksempelvis, at de ønsker sig en Windows-tablet mod 26 procent til iPad og 12 procent til Android-produkterne.

I forhold til smartphones er det iPhonen, der fører an, for hele 33 procent ønsker en sådan smartphone næste gang, mens 22 procent ønsker en Android-smartphone.

10 procent ønsker en Windows Phone, og syv procent har kig på BlackBerry som den næste smartphone.

Smartphones på danske arbejdspladser

I sidste uge stillede Computerworld læserne her i Danmark spørgsmålet: "Hvilke smartphones kan medarbejderne vælge på din arbejdsplads?"

933 læsere har stemt, og der tegner sig nu (ikke overraskende) et billede af, at iPhone/iOS er den mest udbredte platform i virksomhederne.

I alt er der iPhones at finde hos 51 procent af de læsere, der har stemt.

Mere overraskende er det så, at Windows Phone er at finde hos samlet set 41 procent af de læsere, der har stemt, mens hele 19 procent peger på, at det alene er Windows Phone, der er smartphone-platform på deres arbejdsplads.

Det skal her tilføjes, at der kan være en del læsere fra samme virksomhed, der har stemt, og at der derfor er en del usikkerhed forbundet med resultaterne.

Ikke mange bruger BlackBerry

BlackBerry befinder sig lige nu i en økonomisk dødsspriral, og massefyringer og røde tal får ligefrem rådgivningsfirmaet Gartner til at anbefale kunderne at se sig om efter alternativer til BlackBerry.

I Computerworld-undersøgelsen er det samlet set kun fem procent, der kommer fra virksomheder, hvor man kan vælge en BlackBerry. Et aktuelt eksempel på dette er Novo Nordisk, som Computerworld skrev om i sidste uge.

Medicinal-giganten har i øjeblikket omkring 4.000 BlackBerry-smartphones og 8.000 iPhones - men ingen Windows Phones eller Android-produkter.

Endelig svarer samlet set 43 procent af deltagerne i Computerworlds undersøgelse, at man kan vælge en Android-telefon på deres arbejdsplads.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Afstemning: Hvilke smartphones bruger din arbejdsplads?

Derfor satser Novo Nordisk fortsat på 4.000 BlackBerry-smartphones
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.