Artikel top billede

Her er de mest udbredte smartphones på arbejdspladserne

Nye undersøgelser afslører, hvilke styresystemer til smartphones og tablets der dominerer på arbejdspladserne. Få overblikket her.

I en IDC-opgørelse over smartphone-producenternes forsendelser i tredje kvartal i år er Android helt oppe på 79,3 procent på globalt plan.

Der er dermed ganske langt ned til iOS på andenpladsen med 13,2 procent.

Tredjepladsen går til Windows Phone, der er styresystemet på 3,7 procent af de nye smartphones, mens BlackBerry kan klare en markedsandel på 2,9 procent.

Men hvad med på arbejdspladserne?

Her er der dog tale om de nye forsendelser fra producenterne til butikkerne.

Ser man på det samlede antal telefoner, der er i brug ude hos slutbrugerne, vil fordelingen se anderledes ud, ligesom fordelingen hos virksomhederne heller ikke er identisk med det overordnede billede på markedet.

I en rapport fra Forrester (PDF) om trends inden for mobile løsninger til virksomheder i 2013 fremgår det, hvilke styresystemer, der dominerer i dette segment. 

9.766 videnarbejdere har deltaget i den globale undersøgelse, hvor de blandt andet svarer på, hvilket operativsystem der er på deres tablet og smartphone.

Til det svarer 58 procent af tablet-brugerne, at det er iOS, mens 23 procent svarer Android. 11 procent svarer Windows, og otte procent svarer, at det er noget helt fjerde.

Smartphone-fordelingen er mere lige, for her er Android den største platform med 37 procent mod 34 procent til iOS, seks procent til Windows og 23 procent til øvrige platforme.

Det ønsker vi os

Endnu mere interessant er det dog at se på, hvilke tablets og smartphones som videnarbejderne ønsker sig næste gang.

Her svarer 32 procent eksempelvis, at de ønsker sig en Windows-tablet mod 26 procent til iPad og 12 procent til Android-produkterne.

I forhold til smartphones er det iPhonen, der fører an, for hele 33 procent ønsker en sådan smartphone næste gang, mens 22 procent ønsker en Android-smartphone.

10 procent ønsker en Windows Phone, og syv procent har kig på BlackBerry som den næste smartphone.

Smartphones på danske arbejdspladser

I sidste uge stillede Computerworld læserne her i Danmark spørgsmålet: "Hvilke smartphones kan medarbejderne vælge på din arbejdsplads?"

933 læsere har stemt, og der tegner sig nu (ikke overraskende) et billede af, at iPhone/iOS er den mest udbredte platform i virksomhederne.

I alt er der iPhones at finde hos 51 procent af de læsere, der har stemt.

Mere overraskende er det så, at Windows Phone er at finde hos samlet set 41 procent af de læsere, der har stemt, mens hele 19 procent peger på, at det alene er Windows Phone, der er smartphone-platform på deres arbejdsplads.

Det skal her tilføjes, at der kan være en del læsere fra samme virksomhed, der har stemt, og at der derfor er en del usikkerhed forbundet med resultaterne.

Ikke mange bruger BlackBerry

BlackBerry befinder sig lige nu i en økonomisk dødsspriral, og massefyringer og røde tal får ligefrem rådgivningsfirmaet Gartner til at anbefale kunderne at se sig om efter alternativer til BlackBerry.

I Computerworld-undersøgelsen er det samlet set kun fem procent, der kommer fra virksomheder, hvor man kan vælge en BlackBerry. Et aktuelt eksempel på dette er Novo Nordisk, som Computerworld skrev om i sidste uge.

Medicinal-giganten har i øjeblikket omkring 4.000 BlackBerry-smartphones og 8.000 iPhones - men ingen Windows Phones eller Android-produkter.

Endelig svarer samlet set 43 procent af deltagerne i Computerworlds undersøgelse, at man kan vælge en Android-telefon på deres arbejdsplads.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Afstemning: Hvilke smartphones bruger din arbejdsplads?

Derfor satser Novo Nordisk fortsat på 4.000 BlackBerry-smartphones
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere