Artikel top billede

Derfor skaber iOS 7 store problemer for TDC på tredje uge

TDC har nu i tre uger haft problemer med Apples iOS 7. Det skaber undren, at det skal tage så lang tid at finde en løsning.

Det er nu næsten tre uger siden, at Apple frigav iOS 7 til iPhone, iPad og iPod Touch - og dermed også tre uger siden, at mange TDC-kunder oplevede, at deres TDC Play app eller TDC Erhverv app pludselig fik problemer.

Mens flere af tele-konkurrenterne har løst problemerne med den omstillings-funktion, som også TDC Erhverv app'en er ramt af, er det endnu ikke lykkedes TDC at finde en løsning.

"Vi har desværre endnu ikke løst fejlen omkring TDC Erhverv app'en," meddeler selskabet til Computerworld.

Det er lidt sværere at blive klog på situationen omkring TDC Play app'en og iOS 7. 

I Apples App Store, hvor Play-app'en nu er ude i version 2.4.1, fremgår det, at en kritisk fejl relateret til musikafspilning skal være rettet - og det samme budskab lyder fra TDC's presseafdeling.

Men i App Store skriver TDC samtidig:

"Vi oplever, at flere brugere af denne app desværre har problemer med den."

Politiker undrer sig over TDC

It-ordfører hos Socialdemokraterne Karin Gaardsted skriver i en mail til Computerworld, at hun har modtaget henvendelser fra borgere, der er utilfredse med, at flere af TDC's apps stadig ikke virker på iOS 7.

"Jeg må sige, at jeg er overrasket over, hvor svært det er for det absolut største teleselskab i Danmark, TDC, at få opdateret en forholdsvis simpel sag - deres apps til iOS 7," lyder det fra Karin Gaardsted.

Hun hæfter sig ved, at TDC-kunder allerede i juni (mens iOS 7 var i beta) gjorde TDC opmærksom på problemerne.

"Er der nogen planer om en snarlig opdatering. Ver 2.4.0 er stort set ubrugelig under iOS 7 (som bliver frigivet til masserne lige om lidt). Søgefunktion virker ikke. Alt tekst forsvinder når man start på at taste søgeord. Man kan ikke spille offline musik. App'en crasher lige så snart, man trykker på en sang," skrev en Play-bruger eksempelvis den 14. juni.

Uanset om Play-problemerne nu er løst eller ej, er Karin Gaardsted ikke begejstret over TDC's kundeservice. Hun skriver til Computerworld, at hun ikke er sikker på, at ret mange andre brancher ville komme godt afsted med så sløj en service.

"TDC er presset af konkurrencen fra de mange andre mobilselskaber. Det burde i sig selv få TDC til at oppe sig, og jeg forstår godt, at der er kunder, der er utilfredse. Især når det handler om apps, som man har betalt for."

TDC har ikke ønsket at kommentere disse udtalelser over for Computerworld.

Derfor har TDC problemer

Den 25. september udtalte teleselskabet om problemerne i TDC Erhverv app'en, at status var, at der endnu ikke var fundet et work-around - og det gælder altså fortsat. 

"Problemstillingen ved TDC Erhverv app er, at Apple har fjernet USSD-muligheden, og vi har ingen anden mulighed for at kommunikere med netværket, så længe telefonen ikke har adgang til IP, hvilket gør sig gældende på 2G-netværket."

"Vi har fejlmeldt den manglende funktionalitet til Apple, men afventer at høre nærmere," udtalte TDC for et par uger siden.

"Generelt gør det sig gældende, at mobiltelefoner på 2G ikke kan kommunikere med IP-services, og derfor er apps på iOS 7 afskåret fra at kommunikere med netværket, når et kald foregår på 2G, hvilket er de geografisk bedst dækkende netværk i Danmark," lød det desuden fra teleselskabet.

Flere af de konkurrerende selskaber har nu løst omstillings-problemet - hvilket har kunnet lade sig gøre, fordi deres løsninger er skruet anderledes sammen end TDC's. Læs mere om det her

Teleselskaberne er i øvrigt ikke de eneste, der har haft bøvl med iOS 7. Også selskaber som Sonos og Nykredit har haft iOS 7-problemer.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Så er Apples iOS 7 frigivet - hent styresystemet her

Vigtige TDC-apps sendes til tælling af Apples iOS 7

Sådan løste teleselskaber irriterende problem i iOS 7
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.