Artikel top billede

USA's gigantiske NSA-computer ramt af mystiske nedbrud

Efter et års forsinkelse og massevis af mystiske nedbrud åbner amerikanerne gigantisk datacenter bygget specielt til at overvåge dig.

Byggeriet af et gigantisk datacenter, som det amerikanske overvågnings-agentur, NSA, står bag, har været ramt af så mange nedbrud, at byggeriet indtil videre er forsinket i et år.

Ifølge Wall Street Journal skyldes forsinkelsen, at datacenteret har været ramt af "kronisk elektrisk overspænding,' der har ødelagt udstyr og altså udskudt færdiggørelsen af datacenteret, der ligger i den amerikanske delstat, Utah.

Ifølge avisen har datacenteret i de seneste 13 måneder været ramt af 10 såkaldte nedsmeltninger, som tilsammen har ødelagt udstyr for en formue.

Det gigantiske datacenter er på mere end 300.000 kvadratmeter og kræver enorme mængder strøm til drift af både servere og computere samt til kølerne.

Datacenteret forbruger således løbende 65 megawatt strøm - det samme som en hel by. Det svarer til en månedlig strømregning på omkring 5,5 millioner kroner.

De elektriske problemer - der ifølge avisen er kendt som såkaldte 'arc fault'-fejl - skaber blandt andet større eksplosioner, smelter metal og får de elektriske kredsløb til at brænde sammen.

Hertil kommer, at de generatorer, der skal producere strøm til backup-systemerne, har været ramt af adskillige fejl, ligesom datacenterets kølesystem ikke engang er blevet testet endnu.

Ifølge Wall Street Journal skyldes problemerne, at NSA har skruet byggetempoet så højt op, at det har fået byggefolkene til at springe over, hvor gærdet er lavest.

Ifølge avisen planlægger NSA at tænde for de første computere i datacenteret i ugens løb.

Det store datacenter bliver efter planen NSA's primære datacenter og skal således anvendes til at lagre, dekryptere og analysere enorme mængder data, som NSA indsamlet via sine omstridte overvågnings-programmer.

Du kan læse mere om disse overvågningsprogrammer her: Få overblikket: Alle disse steder bliver du overvåget

Læs også:

Hemmelige dokumenter: Dine personlige data og mails ender hos myndigheder

NSA fyrer næsten alle system-folk for at undgå ny Snowden

Q&A: Få svaret på fem spørgsmål om overvågningen af dig og din virksomhed

Minister: Jeg kender intet til USA's overvågning

USA oplyser i nyt dokument: Sådan overvåger vi dig

Få overblikket: Alle disse steder bliver du overvåget

Forlanger fuldt indblik: Hvor meget har USA spioneret mod os?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.