Artikel top billede

De tre vindere af DM i programmering er fra venstre: Mathias Bæk Tejs Knudsen, Thomas Dybdahl Ahle og Søren Dahlgaard med det kontante bevis på sejren. Foto: Netcompany.

Her er Danmarks tre bedste programmører

Tre studerende fra Datalogisk Institut i København har vundet Danmarksmesterskabet i programmering for studerende. Læs her, hvordan de baskede konkurrenterne, og hvad de kan bruge titlen til.

Thomas Dybdahl Ahle, Mathias Bæk Tejs Knudsen og Søren Dahlgaard er Danmarks bedste universitetsprogrammører.

Titlen kom i hus, efter at de tre studerende fra Datalogisk Institut ved Københavns Universitet (DIKU) vandt mod 34 andre hold fra danske universiteter ved DM i programmering, der løb af stablen på DTU og Aarhus Universitet i weekenden.

I konkurrencen består hvert hold af tre personer med én computer til rådighed, og holdet skal løse 11 programmeringsopgaver på fem timer.  

"Selvfølgelig var det fedt at vinde endnu en gang, selvom vi var langt foran de andre til sidst", siger den 23 årige kandidatstuderende i datalogi Søren Dahlgaard fra vinderholdet Lambdabamserne til Computerworld.

Det er tredje gang på fire år, at kodebamserne fra København kan kalde sig danmarksmestre, efter at navnet 'Lambdabamserne' opstod i kølvandet på en DIKU-revy, der parodierede Score-Kajs lamsebamse-scoringer. 

Sådan er taktikken 
Ved DM i programmering løste Lambdabamserne 9 ud af de 11 opgaver, og Søren Dahlgaard fortæller, at holdet har opbygget en velafprøvet taktik, når de sætter sig til at løse opgaverne.

"Vi fordeler opgaverne med en tredjedel til hver, og så kaster vi os over at løse de fire-fem nemmeste først, fordi konkurrencen er på tid," forklarer han.

"Hvis der skulle være nogen bugs, printer vi filerne ud og gennemgår koden, mens en anden fra holdet sætter til computeren og begynder at kode den næste opgave," siger han.

Han forklarer, at der generelt er en koncentreret stemning i lokalet under konkurrencen, som dog kan blive brudt af jubelskrig og high-fives, når et af holdene har løst en opgave.

Nu gælder det Europa 
Danmarksmesterskaberne i programmering er samtidig en del af en større europæisk konkurrence, hvor de danske mesterskaber blev afviklet sideløbende med de nordiske mesterskaber for studerende. Her blev Lambdabamserne nummer to efter svenske Omogen Heap.

Stor forskel på Vest- og Østeuropa

Med sejren i Danmark har Lambdabamserne nu kvalificeret sig til den europæiske konkurrence North Western European Regional Contest (NWERC), hvor hvert universitet kan sende sine to bedste hold programmører.

Her skal de konkurrere mod studerende fra Vesteuropa, mens der bliver holdt en lignende konkurrence i Østeuropa, hvor nogle af verdens allerbedste unge programmører fra især Rusland findes. 

Derefter skal de bedste ud på verdensscenen og kæmpe om verdensmesterskabet - også kaldet ACM International Collegiate Programming Contest.

"Vi vil rigtig gerne til tops ved NWERC, så vi kan komme med til VM," fortæller Søren Dahlgaard fra Lambdabamserne, som indtil videre har en 7. plads ved den vesteuropæiske konkurrence som bedste placering.

Europas deltagere tæller dog mestendels universiteter fra den østeuropæiske del af konkurrence.  

Således kom 26 ud af sidste års 30 europæiske VM-hold fra Østeuropa med en klar overvægt af russiske universiteter, hvilket vidner lidt om kvalitetsforskellen mellem Øst- og Vesteuropa, når det kommer til konkurrenceprogrammering.

Får street credit

Inden Lambdabamserne kan begynde at drømme om at pille glansen af de forsvarende verdensmestre fra Rusland, er der også noget, der hedder hverdag i Danmark.

Her mener Søren Dahlgaard, at han snildt kan skrive sine konkurrenceprogrammerings-evner på cv'et.

"Nu har vi jo vundet flere gange, så det viser jo noget om, at vi kan finde ud af det," siger han og tilkendegiver, at en DM-titel også giver street credit blandt de medstuderende.

"Når man kommer ud i Europa og videre til VM, er der jo også sponsorer som IBM og Google, der følger holdene, og det er da lidt spændende," siger den 23-årige DIKU-studerende.

Næste gang Lambdabamserne skal i ilden er til de vesteuropæiske mesterskaber, der foregår om en god måneds tid i den hollandske by Delft nær Rotterdam.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere