Artikel top billede

Foto: iStockphoto.

Test: Kan du slå Danmarks bedste programmører?

Vinderne af DM i programmering løste 9 ud af 11 algoritme-opgaver på fem timer. Kan du gøre det bedre?

To datalogi- og en matematikstuderende fra Københavns Universitet kan bryste sig af at være danmarksmestre i programmering.

Holdet med de tre studerende går under navnet 'Lambdabamserne', og sammen løste de 9 ud 11 algoritme-opgaver på fem timer på vej mod DM-titlen i weekenden, hvor it-selskabet Netcompany var vært for mesterskaberne på DTU og på Aarhus Universitet. 

Sejren sikrer Lambdabamserne en plads til mesterskaberne i Vesteuropa i programmering, der finder sted om en god måneds tid. 

Spørgsmålet er så bare, om den plads i virkeligheden kunne have været din?

Løs opgaverne eller få hjælp

Nu får du chancen for at måle dig med danmarksmestrene.

I de vedhæftede PDF-filer kan du selv læse de 11 opgaver på engelsk, som de i alt 35 danske programmeringshold med én computer til hvert hold blev præsenteret for til det nationale mesterskab.

For en god ordens skyld har vi også lagt en PDF-fil med vejledende løsninger ind, så du har noget at støtte dig til, hvis du løber sur i opgaveløsningen.

Du kan se, hvordan de 35 programmeringshold klarede de 11 opgaver her

Du skal være meget velkommen til at skrive om dine oplevelser og eventuelle tid i debatfeltet under denne artikel.

God fornøjelse med opgaverne! Klik for en større udgave.

Slides fra eventet får du her (klik for større udgave):

Læs også: 
Her er Danmarks tre bedste unge programmører
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.