Artikel top billede

Topchefen har ansvaret for den totale it-fiasko

Der er stadig en stor gruppe af virksomheder, der fejler med at udnytte det kæmpe potentiale, der ligger i nye teknologier. Global undersøgelse udpeger hovedskurken.

Når it-projektet fejler, vil brokkerierne med en god portion sandsynlighed lande på it-chefens bord.

Det kan dog sagtens være et helt andet sted, man finder den grundlæggende årsag til, at en virksomhed fejler på den digitale front og lader konkurrenterne få alle de forretnings-fordele, de nye teknologier muliggør. 

Det skriver vores kolleger på det amerikanske CIO med henvisning til en global undersøgelse fra MIT og Capgemini.

Konklusionen er nemlig, at størstedelen af de administrerende direktører, CEO'erne, fejler i forhold til at styre deres virksomheder i retning af effektiv brug af nye teknologier.

CIO-mediet skriver, at flere end 1.500 direktører og chefer fra hele verden har deltaget i undersøgelsen, hvor omdrejningspunktet er den "digitale transformation," som så mange taler om - men som langt fra alle kommer i mål med.

"CEO'en og det øverste ledelseslag er nødt til at udvikle en vision, der kan artikuleres over for medarbejderne, lave en roadmap, forpligtige sig til at følge den og dernæst udstyre organisationen med målbare mål og incitamenter til at nå dem," kan man ifølge CIO læse i rapporten.

Her fejler CEO'erne

Undersøgelsen viser blandt andet, at næsten 95 procent af medarbejderne bakker op om det digitale arbejde i de virksomheder, hvor den administrerende direktør har en klart formuleret plan, der er kommunikeret ud.

Problemet er bare, at kun 36 procent af de administrerende direktører har gjort dette stykke arbejde.

Et af hovedbudskaberne i rapporten er, at den digitale transformation bør komme fra toppen, eksempelvis ved at man udpeger en særlig arbejdsgruppe eller leder, der kan stå i spidsen for arbejdet.

Her er dommen over virksomhederne

En konkret anbefaling i rapporten fra Capgemini og MIT er, at man starter med pilotprojekter og derefter investerer i de løsninger og projekter, der virker mest lovende.

En anden konklusion fra rapporten er ifølge CIO.com, at 80 procent af respondenterne mener, at det er kritisk, at deres virksomhed gennemgår en digital transformation i de kommende to år.

Men at 63 procent samtidig mener, at det i øjeblikket skrider alt for langsomt frem med det arbejde.

Sådan klarer virksomhederne sig i dag

Kun 15 procent af de 1.500 virksomheder, der indgår i rapporten, betegnes som meget sofistikerede brugere af teknologi.

Seks procent befinder sig i niveau to, hvor man måske nok tager ny teknologi i brug, men har svært ved at koordinere indsatsen.

I lag tre finder man 14 procent af virksomhederne, mens hele 66 procent er at finde i begynder-feltet, hvor man eksempelvis benytter e-mail og web sammen med forretningssoftware, men endnu ikke har taget hul på teknologier som sociale medier og analytics.

Følg @kimstensdal på Twitter




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere