Artikel top billede

Topchefen har ansvaret for den totale it-fiasko

Der er stadig en stor gruppe af virksomheder, der fejler med at udnytte det kæmpe potentiale, der ligger i nye teknologier. Global undersøgelse udpeger hovedskurken.

Når it-projektet fejler, vil brokkerierne med en god portion sandsynlighed lande på it-chefens bord.

Det kan dog sagtens være et helt andet sted, man finder den grundlæggende årsag til, at en virksomhed fejler på den digitale front og lader konkurrenterne få alle de forretnings-fordele, de nye teknologier muliggør. 

Det skriver vores kolleger på det amerikanske CIO med henvisning til en global undersøgelse fra MIT og Capgemini.

Konklusionen er nemlig, at størstedelen af de administrerende direktører, CEO'erne, fejler i forhold til at styre deres virksomheder i retning af effektiv brug af nye teknologier.

CIO-mediet skriver, at flere end 1.500 direktører og chefer fra hele verden har deltaget i undersøgelsen, hvor omdrejningspunktet er den "digitale transformation," som så mange taler om - men som langt fra alle kommer i mål med.

"CEO'en og det øverste ledelseslag er nødt til at udvikle en vision, der kan artikuleres over for medarbejderne, lave en roadmap, forpligtige sig til at følge den og dernæst udstyre organisationen med målbare mål og incitamenter til at nå dem," kan man ifølge CIO læse i rapporten.

Her fejler CEO'erne

Undersøgelsen viser blandt andet, at næsten 95 procent af medarbejderne bakker op om det digitale arbejde i de virksomheder, hvor den administrerende direktør har en klart formuleret plan, der er kommunikeret ud.

Problemet er bare, at kun 36 procent af de administrerende direktører har gjort dette stykke arbejde.

Et af hovedbudskaberne i rapporten er, at den digitale transformation bør komme fra toppen, eksempelvis ved at man udpeger en særlig arbejdsgruppe eller leder, der kan stå i spidsen for arbejdet.

Her er dommen over virksomhederne

En konkret anbefaling i rapporten fra Capgemini og MIT er, at man starter med pilotprojekter og derefter investerer i de løsninger og projekter, der virker mest lovende.

En anden konklusion fra rapporten er ifølge CIO.com, at 80 procent af respondenterne mener, at det er kritisk, at deres virksomhed gennemgår en digital transformation i de kommende to år.

Men at 63 procent samtidig mener, at det i øjeblikket skrider alt for langsomt frem med det arbejde.

Sådan klarer virksomhederne sig i dag

Kun 15 procent af de 1.500 virksomheder, der indgår i rapporten, betegnes som meget sofistikerede brugere af teknologi.

Seks procent befinder sig i niveau to, hvor man måske nok tager ny teknologi i brug, men har svært ved at koordinere indsatsen.

I lag tre finder man 14 procent af virksomhederne, mens hele 66 procent er at finde i begynder-feltet, hvor man eksempelvis benytter e-mail og web sammen med forretningssoftware, men endnu ikke har taget hul på teknologier som sociale medier og analytics.

Følg @kimstensdal på Twitter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere