Artikel top billede

Derfor frygter mange virksomheder Windows 8

Mange virksomheder holder fast i Windows 7, selv om Microsoft skubber voldsomt på med Windows 8. Få forklaringen her - og fortæl om situationen på din egen arbejdsplads.

Mange virksomheder har måske nok holdt et vågent øje med Microsofts Windows 8, men de lader det tilsyneladende blive ved det.

Når man står med valget imellem at blive på det velfungerendeog velkendte Windows 7 eller satse på Windows 8, der er markant anderledes, vælger de fleste nemlig det sikre valg.

Sådan lyder det fra analysefirmaet Gartner i en artikel hos vores kolleger på det amerikanske Infoworld.

"Der er stor sandsynlighed for, at virksomheder vil blive på Windows 7 så længe som muligt," udtaler Gartner-analytiker Michael Silver, der forklarer, at man standardiserer på Windows 7/Office 2010 og derfor ignorerer Microsofts nye versioner.

Udfordringen med Windows 8

Selv om der er mange positive elementer ved Windows 8, rummer styresystemet den grundlæggende problemstilling, at virksomhedernes medarbejdere skal lære en helt ny brugergrænseflade at kende, samtidig med at it-afdelingen skal sikre, at alle applikationer fungerer på det nye system. 

Windows 7 har for længst bevist sit værd som et stabilt og velfungerende styresystem, og derfor har virksomhederne et begrænset incitament til at skifte til Windows 8.

Samtidig betyder nye opdateringscyklusser, at Windows 8 potentielt kan give en del ekstra arbejde for it-afdelingen, mener Gartner. 

"Om et år eller to vil der komme endnu en Windows 8-udgivelse, og den vil have endnu en version af IE. I mellemtiden ændrer Windows-desktoppen sig ikke meget ... den er grundlæggende understøttet hele livet," lyder det fra Gartner-analytikeren i Infoworld-artiklen.

Windows 7 lever længe endnu

Grundlæggende er der da heller ikke noget problem i at holde fast i Windows 7 i mange år fremover.

Microsofts mainstreamsupport løber frem til 13. januar 2015, og derefter er der såkaldt "extended support" helt frem til 14. januar 2020.

Hvis man som virksomhed derimod vælger at følge Microsofts opdateringscyklus med det nye Windows 8, vil man ifølge Gartner én gang om året skulle teste og tilpasse virksomhedens applikationer.

Eksempelvis er Windows 8.1 netop nu på vej til at blive frigivet, og mange venter, at Windows 8.2 vil være klar om et års tid fra nu af.

"Den højere hastighed er absolut det største smertepunkt. Problemet med hurtigere release-cyklusser er, at [virksomheder] ikke ved, om deres apps vil virke på hver enkelt nye version af Windows og IE," udtaler Michael Silver fra Gartner.

Hvis du selv er i tvivl om, hvorvidt du skal holde fast i din nuværende version af Windows eller satse på det nye Windows 8, kan du læse en guide til, hvordan man træffer valget her.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.