Artikel top billede

Derfor frygter mange virksomheder Windows 8

Mange virksomheder holder fast i Windows 7, selv om Microsoft skubber voldsomt på med Windows 8. Få forklaringen her - og fortæl om situationen på din egen arbejdsplads.

Mange virksomheder har måske nok holdt et vågent øje med Microsofts Windows 8, men de lader det tilsyneladende blive ved det.

Når man står med valget imellem at blive på det velfungerendeog velkendte Windows 7 eller satse på Windows 8, der er markant anderledes, vælger de fleste nemlig det sikre valg.

Sådan lyder det fra analysefirmaet Gartner i en artikel hos vores kolleger på det amerikanske Infoworld.

"Der er stor sandsynlighed for, at virksomheder vil blive på Windows 7 så længe som muligt," udtaler Gartner-analytiker Michael Silver, der forklarer, at man standardiserer på Windows 7/Office 2010 og derfor ignorerer Microsofts nye versioner.

Udfordringen med Windows 8

Selv om der er mange positive elementer ved Windows 8, rummer styresystemet den grundlæggende problemstilling, at virksomhedernes medarbejdere skal lære en helt ny brugergrænseflade at kende, samtidig med at it-afdelingen skal sikre, at alle applikationer fungerer på det nye system. 

Windows 7 har for længst bevist sit værd som et stabilt og velfungerende styresystem, og derfor har virksomhederne et begrænset incitament til at skifte til Windows 8.

Samtidig betyder nye opdateringscyklusser, at Windows 8 potentielt kan give en del ekstra arbejde for it-afdelingen, mener Gartner. 

"Om et år eller to vil der komme endnu en Windows 8-udgivelse, og den vil have endnu en version af IE. I mellemtiden ændrer Windows-desktoppen sig ikke meget ... den er grundlæggende understøttet hele livet," lyder det fra Gartner-analytikeren i Infoworld-artiklen.

Windows 7 lever længe endnu

Grundlæggende er der da heller ikke noget problem i at holde fast i Windows 7 i mange år fremover.

Microsofts mainstreamsupport løber frem til 13. januar 2015, og derefter er der såkaldt "extended support" helt frem til 14. januar 2020.

Hvis man som virksomhed derimod vælger at følge Microsofts opdateringscyklus med det nye Windows 8, vil man ifølge Gartner én gang om året skulle teste og tilpasse virksomhedens applikationer.

Eksempelvis er Windows 8.1 netop nu på vej til at blive frigivet, og mange venter, at Windows 8.2 vil være klar om et års tid fra nu af.

"Den højere hastighed er absolut det største smertepunkt. Problemet med hurtigere release-cyklusser er, at [virksomheder] ikke ved, om deres apps vil virke på hver enkelt nye version af Windows og IE," udtaler Michael Silver fra Gartner.

Hvis du selv er i tvivl om, hvorvidt du skal holde fast i din nuværende version af Windows eller satse på det nye Windows 8, kan du læse en guide til, hvordan man træffer valget her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere