Artikel top billede

HTC har allerede flere populære smartphones på markedet, men måske selskabet sammen med Amazon er på vej til at udvide udvalget? (Foto: /)

HTC og Amazon på vej med fælles smartphones

Amazon og HTC har tilsyneladende lagt en snedig plan for, hvordan de i fællesskab kan nuppe kunder fra Samsung, Apple og Google.

Amazon har allerede sine egne tablets på hylderne, og smart kan smartphones - produceret af HTC - også være på vej ud til kunderne. 

Det skriver blandt andre Financial Times og Reuters.

Kilder fortæller, at flere smartphones allerede er under udvikling, og at den første vil kunne lanceres i 2014, hvis Amazon vælger at satse kommercielt på projektet.

Hverken Amazon eller HTC har kommenteret på artiklen i Financial Times, men umiddelbart er det ikke svært at se, at et samarbejde mellem de to selskaber kan give god mening.

HTC har det svært i kampen mod specielt Samsungs populære Android-smartphones, mens Amazon allerede sælger tablets med Android i stor stil - et naturligt næste skridt for Amazon kan derfor meget vel være en smartphone.

Det skal dog tilføjes, at der allerede i 2011 var rygter om en Amazon-smartphone, men it-giganten har altså endnu ikke valgt at lancere et produkt, ligesom den har gjort med sine Kindle Fire-tablets.

Vil levere hele pakken

Det er i det hele taget lidt af en trend, at de store it-selskaber, der traditionelt leverer software og services, begynder at sælge hardware-produkter.

Microsofts har eksempelvis Surface og er ved at købe Nokia og dermed også de finske hardware-produkter. Google, der står bag Android, har på lignende vis allerede i dag sine egne smartphones, der er produceret af Asus og LG under brandet Nexus, ligesom søgegiganten har købt Motorola Mobility.

For Amazon giver det først og fremmest god mening at sælge hardware, fordi selskabet så kan levere hele pakken til kunderne, der i forvejen køber e-bøger, musik og film hos selskabet.

HTC har i flere år haft det svært, men inden for det seneste år har selskabet lanceret flere smartphones, der generelt er blevet godt modtaget.

Det gælder ikke mindst HTC One, der har en skærm på 4,7 tommer og et aluminiumdesign - den blev udråbt til den bedste Android-smartphone på markedet.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

HTC-gigant i aluminium får fingeraftrykslæser

Test: HTC One er en Android-mobil i kongeklassen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?