Artikel top billede

HTC har allerede flere populære smartphones på markedet, men måske selskabet sammen med Amazon er på vej til at udvide udvalget?

HTC og Amazon på vej med fælles smartphones

Amazon og HTC har tilsyneladende lagt en snedig plan for, hvordan de i fællesskab kan nuppe kunder fra Samsung, Apple og Google.

Amazon har allerede sine egne tablets på hylderne, og smart kan smartphones - produceret af HTC - også være på vej ud til kunderne. 

Det skriver blandt andre Financial Times og Reuters.

Kilder fortæller, at flere smartphones allerede er under udvikling, og at den første vil kunne lanceres i 2014, hvis Amazon vælger at satse kommercielt på projektet.

Hverken Amazon eller HTC har kommenteret på artiklen i Financial Times, men umiddelbart er det ikke svært at se, at et samarbejde mellem de to selskaber kan give god mening.

HTC har det svært i kampen mod specielt Samsungs populære Android-smartphones, mens Amazon allerede sælger tablets med Android i stor stil - et naturligt næste skridt for Amazon kan derfor meget vel være en smartphone.

Det skal dog tilføjes, at der allerede i 2011 var rygter om en Amazon-smartphone, men it-giganten har altså endnu ikke valgt at lancere et produkt, ligesom den har gjort med sine Kindle Fire-tablets.

Vil levere hele pakken

Det er i det hele taget lidt af en trend, at de store it-selskaber, der traditionelt leverer software og services, begynder at sælge hardware-produkter.

Microsofts har eksempelvis Surface og er ved at købe Nokia og dermed også de finske hardware-produkter. Google, der står bag Android, har på lignende vis allerede i dag sine egne smartphones, der er produceret af Asus og LG under brandet Nexus, ligesom søgegiganten har købt Motorola Mobility.

For Amazon giver det først og fremmest god mening at sælge hardware, fordi selskabet så kan levere hele pakken til kunderne, der i forvejen køber e-bøger, musik og film hos selskabet.

HTC har i flere år haft det svært, men inden for det seneste år har selskabet lanceret flere smartphones, der generelt er blevet godt modtaget.

Det gælder ikke mindst HTC One, der har en skærm på 4,7 tommer og et aluminiumdesign - den blev udråbt til den bedste Android-smartphone på markedet.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

HTC-gigant i aluminium får fingeraftrykslæser

Test: HTC One er en Android-mobil i kongeklassen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.