Artikel top billede

Skat genopslår it-jobs: Ansøgere har for høje lønkrav

Skat har måtte genopslå flere it-stillinger, da ansøgerne blandt andet har haft urealistisk høje lønkrav.

Hos Skat har man i de seneste par måneder opslået 16-17 it-stillinger. Men faktisk har to-tre stillinger måtte genopslås.

Det oplyser CIO Jan Topp fra Skat til Computerworld.

"Det skyldes en kombination af flere faktorer, blandt andet at der ikke lige var det rigtige match," forklarer han.

Svipsere om lønafstemning

Rent fagligt var der dog ikke en mangel, men omkring lønafstemning var der nogle få svipsere i forhold til kandidaternes forventede lønkrav.

"Det er en god idé, når man søger den slags stillinger, at man orienterer sig i statens lønrammer," udtaler han og forklarer, at enkelte ansøgere simpelthen havde alt, alt for høje forventninger til, hvad de kunne få i løn.

Derudover har processen også gået på at finde kandidater med rette menneskelige og personlige egenskaber, der vil passe ind på holdet.

Nye spidskompetencer

I øvrigt kommer nyansættelserne efter naturlig udskiftning, hvor en række medarbejdere hos Skat har fundet nye udfordringer samtidig med behovet for at tilføre nye spidskompetencer.

"Det har været en naturlig proces, hvor dygtige medarbejdere hos os har fundet nye udfordringer, og hvor vi skal finder nye spidskompetencer til opgaverne," forklarer CIO'en.

En af de stillinger, som er blevet genopslået, er en stilling som it-arkitekt.

Lønnen hos it-giganter - og andre

Tidligere har Computerworld i øvrigt kigget på lønnen en stribe forskellige steder.

Hvert år laver vi således en løn-undersøgelse. Her melder alle it-folk selv ind, hvad de får - til gengæld får man så oplyst, hvad gennemsnitslønnen er hos andre.

Det kan du læse mere om her.

For efterhånden nogle par år siden søgte Computerworld aktindsigt i lønnen hos kommunale, regionale og statslige it-chefer.

Det kom der en serie artikler ud af, som sikkert har givet de lavest lønnede gode forhandlingskort på hånden - men måske givet de højeste lønnede mindre gode kort på hånden til næste forhandling.

Løn hos it-giganter

Endelig har Computerworld også kigget på lønnen hos danske it-giganter som Microsoft Danmark A/S, Cisco, Google Danmark og Oracle.

Efter at have drøftet fremgangsmåden med regnskabsekspert Lars Krull fra Aalborg Universitet, sammenholdt vi udgiften "Gager og løn" i regnskabet med antal ansatte.

For på den måde at få en slags indikator på lønniveauer - især er metoden god til at belyse eventuelle lønstigninger eller lønnedgang i en virksomhed over tid.

Men også lønniveaet på tværs af virksomheder kan måske også sætte nogle tanker igang.

Her kan du læse mere om virksomhedernes lønudgifter - divideret med antallet af ansatte.

Hos Microsoft var beløbet 990.291 kroner per ansat, mens det tilsvarende tal for Google Danmark er hele 1.342.857 kroner per ansat.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Dansk e-sportsplatform får plads i det eftertragtede Y Combinator: "Vores første mål er at nå en årlig omsætning på 100 millioner dollar"
Den nystartede danske virksomhed Gamerpay vil gøre det sikkert og nemt at handle med digitale udsmykninger i computerspillet Counter-Strike. Det er der så mange penge og tro på, at startup-virksomheden med fem danskere har fået en plads hos iværksætterskolen Y Combinator. Nu venter global ekspansion.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.