Artikel top billede

Sådan kan trådløst internet leveres via LED-belysning

Forskere opnår opsigtsvækkende resultater med at levere trådløst internet via LED-belysning.

De fleste kender formentlig til det bøvl, der kan være forbundet med Wi-Fi - eksempelvis ustabile forbindelser og tab af hastighed - og selvom der findes løsninger på problemerne, må man bare erkende, at trådløse netværk som udgangspunkt rummer visse udfordringer.

Nu har en gruppe kinesiske forskere opnået interessante resultater med en ny type trådløst internet, der leveres via LED-belysning. 

Nyhedsbureauet Xihuanet skriver, at en lysdiode med en indbygget chip kan levere internet med op til 150 megabit/s.

Forskerne fortæller, at Li-Fi, som teknologien kaldes, samtidig er en omkostningsmæssig og energimæssig fornuftig løsning sammenlignet med eksempelvis mobile data-forbindelser.

At mange borgere i forvejen i disse år erstatter gammeldags elpærer med LED-belysning, gør ikke Li-Fi mindre interessant.  

"Hvor end der er en lysdiode, er der et internetsignal. Sluk for lyset, og så er der ikke noget signal," forklarer en af forskerne til Xihuanet.

Her er LED-udfordringerne

Der er dog også betydelige udfordringer ved Li-Fi. Eksempelvis forsvinder signalet, hvis man blokerer lyset - så på den front er Wi-Fi i hvert fald (endnu) mere velegnet til at levere trådløst internet.

Vi har tidligere skrevet om et EU-finansieret projekt, hvor forskere overførte data med 280 megabit i sekundet med en kombination af synligt og infrarødt lys.

Idéen med at levere internetforbindelser via lys er ikke ny, men i de senere år har forskerne i stigende grad haft held til at dokumentere, at man rent faktisk kan opnå ganske høje hastigheder på denne måde.

Hvornår kommercielle produkter kan nå din dagligstue, er endnu usikkert.

Læs også:

Bøvl med Wi-Fi? Sådan toptuner du det trådløse net

Lys skal erstatte trådløse netværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere