Sådan kan trådløst internet leveres via LED-belysning

Forskere opnår opsigtsvækkende resultater med at levere trådløst internet via LED-belysning.

De fleste kender formentlig til det bøvl, der kan være forbundet med Wi-Fi - eksempelvis ustabile forbindelser og tab af hastighed - og selvom der findes løsninger på problemerne, må man bare erkende, at trådløse netværk som udgangspunkt rummer visse udfordringer.

Nu har en gruppe kinesiske forskere opnået interessante resultater med en ny type trådløst internet, der leveres via LED-belysning. 

Nyhedsbureauet Xihuanet skriver, at en lysdiode med en indbygget chip kan levere internet med op til 150 megabit/s.

Forskerne fortæller, at Li-Fi, som teknologien kaldes, samtidig er en omkostningsmæssig og energimæssig fornuftig løsning sammenlignet med eksempelvis mobile data-forbindelser.

At mange borgere i forvejen i disse år erstatter gammeldags elpærer med LED-belysning, gør ikke Li-Fi mindre interessant.  

"Hvor end der er en lysdiode, er der et internetsignal. Sluk for lyset, og så er der ikke noget signal," forklarer en af forskerne til Xihuanet.

Her er LED-udfordringerne
Der er dog også betydelige udfordringer ved Li-Fi. Eksempelvis forsvinder signalet, hvis man blokerer lyset - så på den front er Wi-Fi i hvert fald (endnu) mere velegnet til at levere trådløst internet.

Vi har tidligere skrevet om et EU-finansieret projekt, hvor forskere overførte data med 280 megabit i sekundet med en kombination af synligt og infrarødt lys.

Idéen med at levere internetforbindelser via lys er ikke ny, men i de senere år har forskerne i stigende grad haft held til at dokumentere, at man rent faktisk kan opnå ganske høje hastigheder på denne måde.

Hvornår kommercielle produkter kan nå din dagligstue, er endnu usikkert.Læs også:

Bøvl med Wi-Fi? Sådan toptuner du det trådløse net

Lys skal erstatte trådløse netværk

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Mystikken breder sig om pludselig fyring af Waoo-topchef efter alvorlige beskyldninger: Selskabet er fuldkomment tavst
Mystikken breder sig om årsagen til, at Waoo med øjeblikkelig virkning har fyret topchef Jørgen Stensgaard. Spørgsmålene hober sig op, men der er total tavshed hos Waoo og selskabets bestyrelse, der ikke vil stille op til interview. Her er hvad, vi ved.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.