Artikel top billede

Sådan kan trådløst internet leveres via LED-belysning

Forskere opnår opsigtsvækkende resultater med at levere trådløst internet via LED-belysning.

De fleste kender formentlig til det bøvl, der kan være forbundet med Wi-Fi - eksempelvis ustabile forbindelser og tab af hastighed - og selvom der findes løsninger på problemerne, må man bare erkende, at trådløse netværk som udgangspunkt rummer visse udfordringer.

Nu har en gruppe kinesiske forskere opnået interessante resultater med en ny type trådløst internet, der leveres via LED-belysning. 

Nyhedsbureauet Xihuanet skriver, at en lysdiode med en indbygget chip kan levere internet med op til 150 megabit/s.

Forskerne fortæller, at Li-Fi, som teknologien kaldes, samtidig er en omkostningsmæssig og energimæssig fornuftig løsning sammenlignet med eksempelvis mobile data-forbindelser.

At mange borgere i forvejen i disse år erstatter gammeldags elpærer med LED-belysning, gør ikke Li-Fi mindre interessant.  

"Hvor end der er en lysdiode, er der et internetsignal. Sluk for lyset, og så er der ikke noget signal," forklarer en af forskerne til Xihuanet.

Her er LED-udfordringerne

Der er dog også betydelige udfordringer ved Li-Fi. Eksempelvis forsvinder signalet, hvis man blokerer lyset - så på den front er Wi-Fi i hvert fald (endnu) mere velegnet til at levere trådløst internet.

Vi har tidligere skrevet om et EU-finansieret projekt, hvor forskere overførte data med 280 megabit i sekundet med en kombination af synligt og infrarødt lys.

Idéen med at levere internetforbindelser via lys er ikke ny, men i de senere år har forskerne i stigende grad haft held til at dokumentere, at man rent faktisk kan opnå ganske høje hastigheder på denne måde.

Hvornår kommercielle produkter kan nå din dagligstue, er endnu usikkert.

Læs også:

Bøvl med Wi-Fi? Sådan toptuner du det trådløse net

Lys skal erstatte trådløse netværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere