Artikel top billede

Medarbejderne: Vores it-grej er elendigt

Det er it-afdelingens fornemste opgave at stille it til rådighed for medarbejderne, men hvad tænker medarbejderne egentlig om de løsninger, de får stukket i hænderne?

Alt for mange medarbejdere er utilfredse med de it-løsninger, som de får stillet til rådighed på arbejdspladsen. 

Sådan skriver Forrester-analytiker Jennifer Belissent i et blogindlæg på baggrund af en større undersøgelse i USA, England, Tyskland og Frankrig, hvor det blandt andet kan ses, at størstedelen af medarbejderne mener, at de har bedre teknologi derhjemme, end virksomheden stiller til rådighed.

Forrester har også stillet respondenterne spørgsmålet: "Hvor tilfreds er du med it-afdelingens evne til at skaffe dig de værktøjer, du har behov for til dit arbejde?"

I Tyskland svarede kun 39 procent af 766 personer, at de var enten "tilfredse" eller "ekstremt tilfredse."

Bedst ser det ud i USA, hvor i alt 58 procent af de 2.018 respondenter sætter kryds i en af de to svarkategorier, men Forrester mener, at CIO'erne og it-afdelingerne generelt har en udfordring. 

"Med teknologi-værktøjer helt fremme og i centrum af tankerne hos mange medarbejdere kan CIO'er spille en kritisk rolle i at styre i den rigtige retning og fastholde virksomhedens vigtigste aktiv - arbejdsstyrken," skriver Jennifer Belissent fra Forrester.

"Hos os er alle skam tilfredse"

"Den rolle kræver et tæt samarbejde med HR for at kunne rodfæste teknologi i virksomhedens kultur, for at kunne understøtte og fremme brugen af teknologi på tværs af organisationen og for konstant at kunne evaluere arbejdsstyrkens indstilling med henblik på at rumme en arbejdsstyrke, der hele tiden ændrer sig."

"... mange bør måske overveje at udvikle en teknologi-kultur, der giver (og er stolt af det) de redskaber, der er behov for, hvis man skal være effektive og produktive. Nogle tænker måske, at det giver sig selv. Men det gør det ikke ifølge vores undersøgelse."

Nu er undersøgelsen som sagt ikke foretaget blandt medarbejdere i danske virksomheder, men spørgsmålet er, om det er meget anderledes her end i eksempelvis Tyskland, hvor det som skrevet kun er 39 procent, der er enten "tilfredse" (26 procent) eller "ekstremt tilfredse" (13 procent)?

Bidrag gerne med viden og erfaringer fra din virksomhed herunder. 

Læs også:

Her er din hverdag i fremtidens it-afdeling

Fem danske top-CIO'er: Her er vores gyldne opskrift
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.