Artikel top billede

Steve Jobs' ven: Sådan fik Steve altid sin vilje

Steve Jobs brugte et helt enkelt kneb til at få sin vilje igennem. Du kan selv lære det.

"I 1984 arbejdede jeg på Time Magazine og var den eneste, der skrev på en computer. Derfor blev jeg valgt til at møde Steve Jobs i forbindelse med fremvisningen af hans nye computer," fortæller Walter Isaacson, der senere blev ven med Steve Jobs.

Mange år senere opsøgte Steve Jobs ham igen for at få ham til at skrive sin biografi.

"Jeg havde egentlig ikke appetit på opgaven på det tidspunkt, og jeg var ikke bekendt med hans sygdom. Derfor foreslog jeg, at vi udsatte det i 20 år, til han var tættere på enden af sin karriere," fortæller Walter Isaacson, da Computerworld hørte ham tale på en dataanalyse-konference i Orlando i USA.

"Men hans selvtillid var enorm, grænsende til det arrogante. Det i kombination med et helt specielt kneb fik mig i gang med bogen."

Guru-lærdom

Efter at Steve Jobs blev smidt ud af universitetet, opsøgte han en indisk guru, der lærte ham at se folk direkte i øjnene uden at blinke, beretter Walter Isaacson.

"Han stirrede mig direkte i øjnene og sagde: Du skal ikke være bange. Du skal nok klare det. Det kneb brugte han ofte til at få sin vilje. Jeg begyndte at skrive bogen. Jeg kunne ikke sige nej."

Og det var ofte nødvendigt at tvinge sin vilje igennem for Apple-chefen, der var besat af detaljen.

"Jeg gik ofte lange ture med ham i forbindelse med bogen. På en af dem fortalte han, at hans far skulle opsætte et stakit i haven. Faderen forlangte, at det skulle være perfekt på begge sider. Jobs spurgte hvorfor, da ingen kunne se bagsiden. Faderen svarede: Du ved, hvordan det ser ud."

Den filosofi skulle blive hans forretningsfilosofi resten af livet.

"Hans styrke og hans svaghed på samme tid."

Intet glas uden et stirrende blik

Og en enkelt sætning hjalp ham meget: Du skal ikke være bange. Du skal nok klare det.

I forbindelse med udviklingen af iPhonen ville Jobs have en glasoverflade på telefonens skærm. Ikke plastik, men en blank glasoverflade.

"Han henvendte sig til et firma for at få det ønskede resultat. Firmaet havde eksperimenteret med gorilla-glas, men aldrig produceret det til industrielt brug."

"Men Steve Jobs kiggede direktøren direkte ind i øjnene, uden at blinke, og sagde: Du skal ikke være bange. Du skal nok klare det. Og sådan fik iPhone sin glasoverflade," fortæller Walter Isaacson.

Da Steve Jobs fortalte ham historien, var Walter Isaacson skeptisk og opsøgte derfor direktøren for fabrikken.

Han huskede tydeligt det stive blik fra Jobs.

Læs også:
Bill Gates: Her var Steve Jobs bedre end mig

Film: Hvorfor må vi ikke se Steve Jobs' mørke side?

Kom på besøg i Steve Jobs' første laboratorium
IT-JOB

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

Softwarekonsulent

Bang & Olufsen A/S

SAP Solution Architect (ERP)

GlobalConnect A/S

Backup Specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.