Artikel top billede

Det lille, hvide og beskedne hus med den meget berømte garage. Foto: Google maps

Kom på besøg i Steve Jobs' første laboratorium

Uanset hvad man mener om Steve Jobs, så har han haft en enorm betydning for it-branchen. Nu er hans barndomshjem ligefrem på vej til at blive et nationalt monument.

2066 Crist Drive, Los Altos i Californien.

Med mindre du er en virkelig passioneret Apple-fan, siger denne adresse dig nok ikke det store, men den rummer barndomshjemmet for en af de største it-folk - overhovedet. 

Det var nemlig i dette hus, nærmere bestemt i garagen, der tilhører dette hus, at æble-manden Steve Jobs, sammen med blandt andre Stephen Wozniak, lagde de første frø til den virksomhed, der i dag er mere kendt end Coca-Cola.

Her blev nogle af de første computere bragt til verden.

Det var her, Apple blev født. 

Fra bolig til turistattraktion

Steve Jobs døde i oktober 2011, og efter hans død blev han hyldet af hele verden for sin opfindsomhed og betydning i it-branchen. 

Og nu ser det ud til, at hans barndomshjem ligefrem kan opnå monument-status. 

En kommission arbejder nemlig med en vurdering, der skal gøre hjemmet til et historisk landemærke. 

Det skriver flere amerikanske medier, blandt andet CNN.

Hvid det bliver vedtaget, bliver bygningen fredet, og den skal bestå som en seværdighed. 

Begrundelsen for fredningen er, at nogle af it-historiens vigtigste begivenheder sted fandt sted i dette lille hus.

Filmen om Steve Jobs, med Ashton Kutcher i hovedrollen, udspiller sig blandt andet i barndomshjemmet. Dump: Jobs Trailer, Official.

I de tidlige 70'ere byggede Jobs, Wozniak og et par andre den første primitive computer, som de præsenterede for både Atari og HP. 

Dog uden det store held. 
 
Virksomhederne viste nemlig ingen interesse. Hverken HP eller Atari kunne se det store behov for en personlig computer.

Derfor var Jobs og Wozniak tvunget til at tage opfindelsen med tilbage i garagen. 

Med lidt investorpenge fra en pensioneret produktchef i chips-giganten Intel stiftede Steve Jobs, Stephen Wozniak og Ronald Wayne så firmaet, der i dag er kendt som Apple.

Det var således i denne garage, at de første Apple 1-maskiner blev til virkelighed mellem fingrene på de entreprenante mænd. 

Steve Jobs flyttede ind i huset sammen med sine adoptivforældre, da han gik i syvende klasse.

Læs også:
Bill Gates: Her var Steve Jobs bedre end mig

Film: Hvorfor må vi ikke se Steve Jobs' mørke side?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.