Artikel top billede

Skærmdump fra tv-programmet '60 Minutes'.

Bill Gates: Her var Steve Jobs bedre end mig

It-ikonet Bill Gates fortæller erindringer om Steve Jobs og fremhæver flere sider ved ærkerivalen fra Apple, som han beundrer på mange måder.

Microsofts stifter, tidligere direktør og nuværende bestyrelsesformand Bill Gates har mange positive ord til overs for sin ærkerival siden 1970'erne, afdøde Apple-stifter Steve Jobs.

Det kom frem tv-programmet '60 Minutes', der løb over amerikanske tv-skærme fornylig.

Her bliver Bill Gates blandt andet spurgt om sit forhold til Steve Jobs og de sider ved Steve Jobs, som han selv ønskede, at han var besiddelse af.

Og svaret kommer prompte fra Bill Gates' mund:

"Hans design-sans, hvor alt skal tilpasses til en vis æstetik. Med en meget begrænset ingeniørbaggrund, som Steve Jobs havde, så viser det, at design kan føre en person i en rigtig retning. Der kom efterfølgende så mange fænomenale produkter ud af det," siger Bill Gates i interviewet.

Her nævner han også, at Steve Jobs havde en intuitiv forståelse for markedsføring og branding.

Roser iPad'en

Microsoft-stifteren holder heller ikke tilbage på roserne, når samtalen kommer ind på specifikke produkter som iPad'en, som han ellers for nyligt var ude og drille ganske kraftigt i en anden tv-udsendelse. 

"Hos Microsoft byggede vi en del tablets, længe før Apple kom i gang med det. Men de stykkede delene sammen, så det blev en succes," fortæller Bill Gates til 60 Minutes-værten Charlie Rose.

Samtidig løfter Bill Gates også sløret for, at de to tidligere kamphaner fra de to it-selskaber holdt kontakten ved lige, indtil Steve Jobs' død i efteråret 2011.

I deres sidste samtale taler de to it-innovatører på nogenlunde samme alder om, at de endnu ikke havde nået at forbedre undervisningssektoren med teknologi, om deres familier, hvad de havde lært i livet, og så viste Steve Jobs sin kommende båd frem, selvom han var meget svækket og måske aldrig kom til at se den.

"Han var ikke melankolsk, samtalen var derimod fremadskuende," fortæller Bill Gates i interviewet hos 60 Minutes om sin sidste samtale med Steve Jobs.

Jobs: Sig, at jeg er et røvhul
Det kommer også frem, at Steve Jobs engang var inviteret til middag hos Bill Gates.

I sidste øjeblik beslutter Steve Jobs dog at melde afbud - angiveligt på grund af sygdom, hvilket dog ikke ligefrem kommer frem i samtalen med Bill Gates' sekretær.

"Til min sekretær siger Steve Jobs: 'Hvis han (Bill Gates, red.) vil vide, hvorfor jeg melder afbud, så bare sig, at jeg er et røvhul'," griner Bill Gates om Steve Jobs' forklaring og fortsætter:

"Han var jo syg, men det var klassisk. Han ville ikke give nogen begrundelse, men han ville bare melde afbud."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere