Artikel top billede

Skærmdump fra tv-programmet '60 Minutes'.

Bill Gates: Her var Steve Jobs bedre end mig

It-ikonet Bill Gates fortæller erindringer om Steve Jobs og fremhæver flere sider ved ærkerivalen fra Apple, som han beundrer på mange måder.

Microsofts stifter, tidligere direktør og nuværende bestyrelsesformand Bill Gates har mange positive ord til overs for sin ærkerival siden 1970'erne, afdøde Apple-stifter Steve Jobs.

Det kom frem tv-programmet '60 Minutes', der løb over amerikanske tv-skærme fornylig.

Her bliver Bill Gates blandt andet spurgt om sit forhold til Steve Jobs og de sider ved Steve Jobs, som han selv ønskede, at han var besiddelse af.

Og svaret kommer prompte fra Bill Gates' mund:

"Hans design-sans, hvor alt skal tilpasses til en vis æstetik. Med en meget begrænset ingeniørbaggrund, som Steve Jobs havde, så viser det, at design kan føre en person i en rigtig retning. Der kom efterfølgende så mange fænomenale produkter ud af det," siger Bill Gates i interviewet.

Her nævner han også, at Steve Jobs havde en intuitiv forståelse for markedsføring og branding.

Roser iPad'en

Microsoft-stifteren holder heller ikke tilbage på roserne, når samtalen kommer ind på specifikke produkter som iPad'en, som han ellers for nyligt var ude og drille ganske kraftigt i en anden tv-udsendelse. 

"Hos Microsoft byggede vi en del tablets, længe før Apple kom i gang med det. Men de stykkede delene sammen, så det blev en succes," fortæller Bill Gates til 60 Minutes-værten Charlie Rose.

Samtidig løfter Bill Gates også sløret for, at de to tidligere kamphaner fra de to it-selskaber holdt kontakten ved lige, indtil Steve Jobs' død i efteråret 2011.

I deres sidste samtale taler de to it-innovatører på nogenlunde samme alder om, at de endnu ikke havde nået at forbedre undervisningssektoren med teknologi, om deres familier, hvad de havde lært i livet, og så viste Steve Jobs sin kommende båd frem, selvom han var meget svækket og måske aldrig kom til at se den.

"Han var ikke melankolsk, samtalen var derimod fremadskuende," fortæller Bill Gates i interviewet hos 60 Minutes om sin sidste samtale med Steve Jobs.

Jobs: Sig, at jeg er et røvhul
Det kommer også frem, at Steve Jobs engang var inviteret til middag hos Bill Gates.

I sidste øjeblik beslutter Steve Jobs dog at melde afbud - angiveligt på grund af sygdom, hvilket dog ikke ligefrem kommer frem i samtalen med Bill Gates' sekretær.

"Til min sekretær siger Steve Jobs: 'Hvis han (Bill Gates, red.) vil vide, hvorfor jeg melder afbud, så bare sig, at jeg er et røvhul'," griner Bill Gates om Steve Jobs' forklaring og fortsætter:

"Han var jo syg, men det var klassisk. Han ville ikke give nogen begrundelse, men han ville bare melde afbud."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
ATP vil inden længe slette koden til sit hastudviklede it-system til udbetaling af milliarder af feriepenge-kroner
It-løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriepenge har nu næsten udtjent sin rolle. Milliarder af feriepenge er røget igennem systemet, som ATP byggede på få måneder, men som nu skal afvikles. "Vi slæber selvfølgelig ikke rundt på den del af koden, som det ikke giver mening at beholde," siger underdirektør i ATP, Gitte Klæbel.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.