Artikel top billede

Dansk it-firma skal børsnoteres - scorer en formue

Danmarks bedste netværksvirksomhed bliver børsnoteret efter lang tids fremgang.

Danmarks bedste netværksvirksomhed, Napatech, med 80 ansatte går på børsen.

Selskabet venter ifølge Børsen at score et trecifret millionbeløb på børsnoteringen.

Noteringen af Søborg-selskabet kommer dog ikke til at ske herhjemme, men deriomod på børsen i Oslo, som Napatech mener er langt bedre til formålet end Nasdaq OMX-børsen i København.

Napatech-direktør Henrik Brill Jensen siger til Børsen, at der i forvejen er mange mellemstore it-virksomheder på Oslo-børsen.

Han mener, at klimaet på den københavnske børs ikke egner sig til mindre og mellemstore it-virksomheder.

"Og så er der mange amerikanske investorer, der ser mod Norge. Hvis man kigger på Københavns Fondsbørs, er det en helt anden liga af virksomheder," siger han til Børsen.

Ifølge avisen følger Napatech i kølvandet på andre danske firmaer - inklusive it-firmaet Asetek - der også er blevet noteret på børsen i Oslo.

Danmarks bedste netværksfirma

Computerworld kårede fornylig Napatech til Danmarks bedste netværksvirksomhed. Det kan du læse mere om her.

Selskabet har specialiseret sig i hurtige hardware-moduler, der især anvendes i finanssektoren og telebranchen.

Søborg-selskabet har ikke en eneste dansk kunde, men har fortsat sin udviklingsafdeling i Danmark.

Hovedmarkedet er i USA, mens Napatech i det seneste år samtidig har brugt mange kræfter på at positionere sig i Asien og Sydamerika.

Læs stort interview med Napatech-direktør Henrik Brill Jensen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.