Artikel top billede

Står det til Det Konservative Folkeparti, kommer gravkøerne i aktion allerede fra 2014, hvis forslaget om fradrag for etablering af bedre bredbånd slår an.

Konservative: Træk dit fibernet fra i skat

Fradrag for etablering af bedre bredbånd skal øge antallet af fiberbrugere, skabe flere arbejdspladser og mere vækst. Se her hvordan konservative politikere vil skaffe dig bedre og billigere bredbånd.

700 nye job og 60.000 nye fiberbrugere. Det er, ifølge Det Konservative Folkepartis beregninger, effekten af et konservativt forslag, som partiet tager med til finanslovsforhandlingerne med regeringen.

Men før byboerne knapper champagnen op, understreger erhvervsordfører Brian Mikkelsen, at forslaget især handler om de områder i landet, hvor en hurtig internetforbindelse ikke skal tages for givet:

"Internethastighederne lidt væk fra de store byer er i dag langt fra tilfredsstillende. Det snegler sig af sted og er alt, alt for ustabilt. Dårligt internet hæmmer væksten og borgernes livskvalitet, og hvis ikke Danmark skal knække over, skal der gøres noget offensivt ved det," fortæller Brian Mikkelsen om forslaget.

Arbejdskraften er hovedparten af anlægsudgiften

Udfordringen for mange af yderområderne er, ifølge Det Konservative Folkeparti, at etableringsomkostningerne ved bedre bredbånd hurtigt løber op. Men med muligheden i den eksisterende boligjobordning for at fratrække de 60 til 70 procent, som arbejdskraften udgør, ser regnestykket anderledes ud.

Eller som Brian Mikkelsen udtrykker det:

"Desværre er det i dag i især landområderne ekstremt dyrt at få lagt for eksempel fibernet ind. Det kan koste langt over 5.000 kroner. Alene i graveomkostninger. Derfor er et af vores krav til finanslovsforhandlingerne, at arbejdsomkostningerne ved etablering af internetforbindelser kommer ind i boligjobordningen, så man kan få fradrag for arbejdsomkostningerne."

Konkret foreslår de konservative, at arbejdskraftudgiften i forbindelse med etableringen af bedre bredbånd kommer til at indgå i boligjobordningen på lige fod med energirigtige vinduer og facaderenoveringer - noget som 60.000 husstande årligt forventes at tage imod, hvis forslaget føres ud i livet.

På lidt længere sigt vil det øge effektiviteten og væksten i landområderne. Desuden er der, ifølge Brian Mikkelsen, også nye job i de mange potentielle bredbåndsinstallationer:

"Ud over at forbedre erhvervsklimaet markant vil vores forslag også skabe 700 nye arbejdspladser i landområderne. Det er der i dag hårdt brug for."

Ifølge notatet "Bedre bredbånd til hele Danmark", som Det Konservative Folkeparti, har udarbejdet, vil udgiften til en udvidelse af ordningen koste 150 millioner kroner om året.

Forslaget er nu en del af Det Konservative Folkepartis forhandlinger med regeringen, men vil ifølge Brian Mikkelsen kunne igangsættes allerede fra 2014.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?