Artikel top billede

Står det til Det Konservative Folkeparti, kommer gravkøerne i aktion allerede fra 2014, hvis forslaget om fradrag for etablering af bedre bredbånd slår an.

Konservative: Træk dit fibernet fra i skat

Fradrag for etablering af bedre bredbånd skal øge antallet af fiberbrugere, skabe flere arbejdspladser og mere vækst. Se her hvordan konservative politikere vil skaffe dig bedre og billigere bredbånd.

700 nye job og 60.000 nye fiberbrugere. Det er, ifølge Det Konservative Folkepartis beregninger, effekten af et konservativt forslag, som partiet tager med til finanslovsforhandlingerne med regeringen.

Men før byboerne knapper champagnen op, understreger erhvervsordfører Brian Mikkelsen, at forslaget især handler om de områder i landet, hvor en hurtig internetforbindelse ikke skal tages for givet:

"Internethastighederne lidt væk fra de store byer er i dag langt fra tilfredsstillende. Det snegler sig af sted og er alt, alt for ustabilt. Dårligt internet hæmmer væksten og borgernes livskvalitet, og hvis ikke Danmark skal knække over, skal der gøres noget offensivt ved det," fortæller Brian Mikkelsen om forslaget.

Arbejdskraften er hovedparten af anlægsudgiften

Udfordringen for mange af yderområderne er, ifølge Det Konservative Folkeparti, at etableringsomkostningerne ved bedre bredbånd hurtigt løber op. Men med muligheden i den eksisterende boligjobordning for at fratrække de 60 til 70 procent, som arbejdskraften udgør, ser regnestykket anderledes ud.

Eller som Brian Mikkelsen udtrykker det:

"Desværre er det i dag i især landområderne ekstremt dyrt at få lagt for eksempel fibernet ind. Det kan koste langt over 5.000 kroner. Alene i graveomkostninger. Derfor er et af vores krav til finanslovsforhandlingerne, at arbejdsomkostningerne ved etablering af internetforbindelser kommer ind i boligjobordningen, så man kan få fradrag for arbejdsomkostningerne."

Konkret foreslår de konservative, at arbejdskraftudgiften i forbindelse med etableringen af bedre bredbånd kommer til at indgå i boligjobordningen på lige fod med energirigtige vinduer og facaderenoveringer - noget som 60.000 husstande årligt forventes at tage imod, hvis forslaget føres ud i livet.

På lidt længere sigt vil det øge effektiviteten og væksten i landområderne. Desuden er der, ifølge Brian Mikkelsen, også nye job i de mange potentielle bredbåndsinstallationer:

"Ud over at forbedre erhvervsklimaet markant vil vores forslag også skabe 700 nye arbejdspladser i landområderne. Det er der i dag hårdt brug for."

Ifølge notatet "Bedre bredbånd til hele Danmark", som Det Konservative Folkeparti, har udarbejdet, vil udgiften til en udvidelse af ordningen koste 150 millioner kroner om året.

Forslaget er nu en del af Det Konservative Folkepartis forhandlinger med regeringen, men vil ifølge Brian Mikkelsen kunne igangsættes allerede fra 2014.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.