Artikel top billede

Unge ansatte blæser på reglerne: Farlige for hele virksomheden

Unge medarbejdere er klar til at blæse højt og flot på alle it-sikkerhedsregler i firmaet. Se her hvorfor.

Unge medarbejdere kan være særdeles farlige for hele virksomheden, viser en ny undersøgelse af unge ansatte fra den digitale generation, som analysefirmaet Fortinet har udarbejdet.

Den øgede risiko skyldes ikke mindst, at de unge medarbejdere i meget stor stil er villige til at blæse på de regler og policies, som virksomheden har for brug af de digitale værktøjer.

Mange virksomheder og deres it-chefer er i dag præget af den såkaldte BYOD-tendens (Bring Your Own Device), hvor medarbejderne insisterer på at kunne anvende deres egne private computere, tablet-computere og smartphones til arbejdsfunktioner.

Det har skabt en række udfordringer for it-cheferne, som du kan læse mere om her.

Klar til at blæse på reglerne

Den unge digitale generation tænker på mange måder grænseløst og autonomt, når det gælder digitale virkemidler.

Ifølge undersøgelsen - hvor 3.200 personer mellem 21 år og 32 år i 20 lande er blevet spurgt - er de unge medarbejdere generelt klar til at blæse højt og flot på alle regler og vejledninger for brug af egne devices i virksomheden, hvis de ikke er enige med reglerne.

51 procent af de adspurgte meddelte nemlig, at de ville omgå eller ignorere selskabs-regler, som de vurderer vil begrænse brugen af deres personlige teknologier, cloud storage eller lignende på deres arbejde.

Svarene understreger på mange måder den centrale udfordring med BYOD-tendensen for it-chefen - nemlig at it-cheferne er nødt til at indrette sig efter medarbejdernes krav, for ellers bryder de bare reglerne og gør, som det passer dem.

Omvendt accepterer 88 procent af de adspurgte medarbejdere, at de selv har et ansvar for at forstå de sikkerheds-risici, der er ved at anvende personligt ejede apparater.

Undersøgelsen viser imidlertid, at et flertal af de adspurgte ikke ved særligt meget om sikkerheds-risici som botnets, hacker-angreb, pharming-angreb og lignende.

Læs også:

Undgå it-kaos: Få styr på de ansattes private gadgets

Cisco: Sådan har vi fået styr på ansattes egne computere

Her tager 135.000 ansatte egne gadgets med på jobbet

Top-CIO: Derfor må ansatte ikke anvende private gadgets her

Sådan får du styr på kritisk data på ansattes private devices
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.