Artikel top billede

Sådan ser det nye Pages fra Apple ud på en Mac.

Apple-brugere raser: Gratis iWork er "en katastrofe"

Den gratis kontorpakke til Apple-brugerne falder langt fra i god jord hos alle. Flere taler ligefrem om at skifte til Microsofts Word.

Apple har valgt at gøre kontorpakken iWork gratis til både iPhone, iPad og Mac, men selvom man umiddelbart skulle tro, at det ville få kunderne til at juble, er det langt fra tilfældet hos alle.

Det er særligt Mac-brugerne, der brokker sig, og forklaringen er, at særligt det nye Pages 5.0 slet ikke indeholder de samme funktioner, som brugerne tidligere har betalt penge for, da de købte Apples tekstbehandlingsprogram.

Det skaber derfor vrede i Apples support-forum, skriver vores søstermedie Inforworld.

I den gratis udgave af Pages finder man eksempelvis ikke længere muligheden for at oprette slutnoter, muligheden for at gemme filer i RTF-format, der er færre muligheder for at bruge AppleScripts til automatisering, og samtidig har Apple ifølge Infoworld droppet flere end 100 foruddefinerede skabeloner.

En af debat-trådene i Apples support-forum er set næsten 19.000 gange og har 237 svar, og et andet sted, hvor de manglende funktioner remses op, er indlægget vist 37.264 gange og har 755 kommentarer.

"Jeg er meget tæt på at skifte tilbage til Word," skriver en bruger, der ellers forklarer, at han havde set frem til det nye Pages.

Flere brugere er taknemmelige for, at de enten ikke nåede at afinstallere den gamle version af Pages, eller at de måske stadig har denne version liggende på en DVD, så den kan geninstalleres.

"Det nye Pages er en drastisk forsimplet version. Faktisk er det en nedgradering. Jeg er flad for, at jeg ikke fjernede Pages ‘09, da jeg har brug for de funktioner, der er fjernet, på daglig basis. Meget, meget skuffende."

"Katastrofer"

Hos en tredje bruger lyder dommen:

"Ok, det nye Pages og Keynote er begge katastrofer for mig. Jeg er gået tilbage til de gamle versioner. Gudskelov fungerer de fortsat."

Mens det naturligvis er positivt, at nye brugere af Mac nu kan hente Apples applikationer gratis, er en del af de kunder, der tidligere har anvendt de gamle betalings-versioner, noget skuffede. 

"Pages lite, som jeg nu kalder det, vil måske være en velsignelse for nogle brugere. Jeg oplever, at mange finder det skræmmende. Jeg jamrede over hver eneste manglende funktion, fordi jeg bruger de fleste af dem og sætter pris på dem," skriver en bruger eksempelvis i Apples support-forum.

Disse funktioner savner brugerne

Der er dog også brugere, der forsvarer Apples beslutning om at fjerne visse funktioner i de nye versioner af iWork-applikationerne.

"Jeg tror, at Apple besluttede, at Pages var nødt til at at få en helt ny arkitektur og blive skrevet om fra bunden af for at kunne fungere sammen med iOS-versionerne fremadrettet. Det er helt klart deres mål, og jeg er i princippet enig i denne tilgang til det."

Dette savner brugerne

Blandt de funktioner, som flere brugere savner i debatten, er:

1. Selecting non-contiguous text gone

2. Outline view appears gone

3. Customizable Toolbar is gone

4. Many templates appear gone

5. Captured pages gone

6. Reorganize pages by dragging gone

7. Duplicate pages gone

8. Subscript/superscript buttons gone

9. Select all instances of a Style is gone

10. Retain zoom level of document gone

11. Facing pages gone

12. Endnotes gone

13. Media Inspector can't find iPhoto library on external drive

14. Update is missing for older installations, Apple is reportedly working on a solution via a redeemable code or update on the ir Support Download site

Du kan se Apples guide til det nye Pages her.

Læs også

To gratis kontorpakker er testet: Det skal du vælge

Microsoft: Derfor frygter vi ikke Apples "gratis" iWork

Apple har (måske) placeret en bombe under Microsofts Office

Google trækker nyt våben med gratis kontorpakke

Derfor koster Apples gratis styresystem stadig penge




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere