Artikel top billede

DF: Konservative har bøffet vores bredbåndsforslag

Det konservative forslag om fradrag for etableringen af bedre bredbånd vækker undren hos Dansk Folkeparti. De mener nemlig, at de har set det før.

"Jeg synes, det er et rigtig godt forslag, de konservative kommer med, hvilket jeg med ro i sindet kan sige, da jeg selv har fremsat et beslutningsforslag i Folketinget om præcis det samme."

Sådan siger folketingsmedlem Dennis Flydtkjær, skatte-og it-ordfører for Dansk Folkeparti, om det forslag, som Det Konservative Folkeparti har taget med i deres finanslovsforhandlinger med regeringen.

Ideen som de to partier nu strides om er, hvordan der skal yder tilskud til etableringen af bedre bredbåndsforbindelser, for eksempel fiber, i landets yderområder. Læs om det konservative forslag her.

Ifølge det konservative forslag vil det kunne skaffe 60.000 nye eller bedre bredbåndslinier at lade selve installationen indgå i den såkaldte boligjobordning, hvor arbejdsløn t til en række vedligeholdelsesopgaver kan trækkes fra.

"Det er noget af en zig-zag-kurs"

Men ifølge Dennis Flydtkjær er det forslag ikke alene taget fra et forslag, som Dansk Folkeparti stillede 19. februar i år - men Det Konservative Folkeparti har også aktivt ignoreret forslaget i flere omgange:

"Så sent som under behandlingen af vækstpakken her før sommerferien bakkede de konservative heller ikke op om DF's forslag, da vi forsøgte at få det ind i boligjobordningen," konstaterer Dennis Flydtkjær.

Flydtkjær: Det er useriøst
I det hele taget er Dennis Flydtkjær ikke imponeret af den konservative tilgang til bedre bredbånd:

"Endnu være bliver det blot af, at partiet ikke engang stillede med en repræsentant til førstebehandlingen i Folketinget om netop fradrag ved installation af hurtigt bredbånd. Man tog ikke engang forslaget så seriøst, at man kunne stille med en politiker, men fik blot Venstre til at meddele, at man ikke støttede forslaget," forklarer Dennis Flydtkjær fra Dansk Folkeparti.

Han finder det useriøst, at de konservative fremstiller forslaget som deres eget og tilføjer, at det må være udtryk for en desperat jagt på et ledigt standpunkt.

"Det er noget af en zig-zag-kurs, som jeg ikke tror, ret mange vælgere synes om," slutter han.

Hos Det Konservative Folkeparti tager erhvervsordfører Brian Mikkelsen dog kritikken helt med ro:

"Vi er kun glade for, at Dansk Folkeparti er enige med os i, at etableringsomkostningerne ved højhastighedsinternet skal under boligjobordningen. De har ment lidt forskelligt på området gennem tiden, men er nu landet det samme sted som os. Det er godt for udbredelsen af hurtigt internet. Nu kan vi sammen arbejde for, at det bliver gennemført til gavn for danskerne."

Læs også: 

Det oprindelige forslag om fradrag, uden boligjobordningen, fra Dansk Folkeparti

Artiklen om Det Konservative Folkepartis forslag om fradrag for udgiften til arbejdskraft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.