Artikel top billede

DF: Konservative har bøffet vores bredbåndsforslag

Det konservative forslag om fradrag for etableringen af bedre bredbånd vækker undren hos Dansk Folkeparti. De mener nemlig, at de har set det før.

"Jeg synes, det er et rigtig godt forslag, de konservative kommer med, hvilket jeg med ro i sindet kan sige, da jeg selv har fremsat et beslutningsforslag i Folketinget om præcis det samme."

Sådan siger folketingsmedlem Dennis Flydtkjær, skatte-og it-ordfører for Dansk Folkeparti, om det forslag, som Det Konservative Folkeparti har taget med i deres finanslovsforhandlinger med regeringen.

Ideen som de to partier nu strides om er, hvordan der skal yder tilskud til etableringen af bedre bredbåndsforbindelser, for eksempel fiber, i landets yderområder. Læs om det konservative forslag her.

Ifølge det konservative forslag vil det kunne skaffe 60.000 nye eller bedre bredbåndslinier at lade selve installationen indgå i den såkaldte boligjobordning, hvor arbejdsløn t til en række vedligeholdelsesopgaver kan trækkes fra.

"Det er noget af en zig-zag-kurs"

Men ifølge Dennis Flydtkjær er det forslag ikke alene taget fra et forslag, som Dansk Folkeparti stillede 19. februar i år - men Det Konservative Folkeparti har også aktivt ignoreret forslaget i flere omgange:

"Så sent som under behandlingen af vækstpakken her før sommerferien bakkede de konservative heller ikke op om DF's forslag, da vi forsøgte at få det ind i boligjobordningen," konstaterer Dennis Flydtkjær.

Flydtkjær: Det er useriøst
I det hele taget er Dennis Flydtkjær ikke imponeret af den konservative tilgang til bedre bredbånd:

"Endnu være bliver det blot af, at partiet ikke engang stillede med en repræsentant til førstebehandlingen i Folketinget om netop fradrag ved installation af hurtigt bredbånd. Man tog ikke engang forslaget så seriøst, at man kunne stille med en politiker, men fik blot Venstre til at meddele, at man ikke støttede forslaget," forklarer Dennis Flydtkjær fra Dansk Folkeparti.

Han finder det useriøst, at de konservative fremstiller forslaget som deres eget og tilføjer, at det må være udtryk for en desperat jagt på et ledigt standpunkt.

"Det er noget af en zig-zag-kurs, som jeg ikke tror, ret mange vælgere synes om," slutter han.

Hos Det Konservative Folkeparti tager erhvervsordfører Brian Mikkelsen dog kritikken helt med ro:

"Vi er kun glade for, at Dansk Folkeparti er enige med os i, at etableringsomkostningerne ved højhastighedsinternet skal under boligjobordningen. De har ment lidt forskelligt på området gennem tiden, men er nu landet det samme sted som os. Det er godt for udbredelsen af hurtigt internet. Nu kan vi sammen arbejde for, at det bliver gennemført til gavn for danskerne."

Læs også: 

Det oprindelige forslag om fradrag, uden boligjobordningen, fra Dansk Folkeparti

Artiklen om Det Konservative Folkepartis forslag om fradrag for udgiften til arbejdskraft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?