Artikel top billede

Brugere klager: Nye Dell-pc'er lugter af katte-tis

Jo, det er rigtigt nok, erkender Dell. Men det er altså ikke tis.

En bærbar pc er noget, som man skal kunne holde ud at have tæt på kroppen.

Det kniber imidlertid lidt for en del brugere at være alt for tæt på den bærbare Dell-computer Latitude E6430u.

Grund: I mange tilfælde udgår der en kraftig lugt af katte-tis fra den bærbare computer.

Ejere af den bærbare computer har siden sommer løbende postet klager over kattetis-lugten, der kommer fra computeren.

Dell: Prøv at gøre den ren
I første omgang anbefalede Dell's support-tjeneste, at brugerne fjernede Latitude-computerens tastatur og rengjorde grundigt under tastaturet.

Brugerne kunne også forsøge at blæse tastatur og ventilationssystemet grundigt igennem med trykluft, lød anbefalingen.

Flere brugere kunne imidlertid meddele, at ingen af disse forslag løste problemet med den fæle lugt.

Siden har flere brugere meldt sig på banen.

Faktisk er der kommet så mange, at det ikke længere ser ud til, at tis-lugten er enkeltstående produktionsfejl på enkelte maskiner.

Der er endda meldinger om brugere, der har leveret deres stinkende computer tilbage til en bytter - for så blot at modtage en ny computer, der også lugter af kattetis.

Her kommer et par brugerkommentarer:

"Maskinen er fed, men den lugter, som om den er blevet samlet meget tæt på en kattebakke. Det er helt forfærdeligt."

"Jeg var helt sikker på, at en af mine katte havde tisset på computeren, men der var noget galt med den, så jeg byttede den. Den næste havde nøjagtigt samme problem. Det er pinligt at tage den med ud til kunder, fordi den lugter så grimt."

"Søndag lå jeg på sofaen og skulle have ordnet lidt arbejde, og min kone siger "Hvad er det, der stinker af kattetis?" Jeg siger "Jeg tror, at det er den bærbare."

Her er reaktionen fra Dell

Dells tekniske support er opmærksom på problemet.

I Dells support-forum svarer selskabet, at Dell allerede har undersøgt problemet til bunds.

"Lugten har overhovedet ingen forbindelse til katte-urin eller anden biologisk forurening. Test viser også, at der ingen helbreds-risiko er ved lugten," skriver selskabet.

Dell skriver videre, at problemet er blevet løst, så fremtidige eksemplarer af maskinen ikke vil lugte af tis.

"Vi er desuden ved at færdiggøre en komplet løsning for ejere af enheder, der har problemet," lyder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.