Artikel top billede

Denne besked popper op på skærmen, når man åbner det gamle Pages 09 på en Mac. Mange brugere har sagt ja til at opdatere til Pages 5.0, hvilket de nu fortryder.

Derfor er gratis Apple-skriveprogram "skandaløst"

Apples nye kontorpakke er gratis for brugerne og skulle starte et nyt app-eventyr med et bedre samspil mellem iOS- og Mac OS X-versionen. Mange Mac-brugere ville ønske, at de aldrig havde sagt ja til at opdatere.

If it ain't broke, don't fix it.

Den holdning kommer i øjeblikket til udtryk i hundredvis af vrede debatindlæg, der vælter ind i Apples debat-forum.

Som vi skrev tidligere på ugen, er særligt det nye Pages 5.0 - Apples gratis tekstbehandlingsprogram - nemlig langt fra faldet i god jord hos alle Mac-brugere.

Mange af brugerne kommer fra Pages 09 - den version, der kostede penge - og disse brugere præsenteres automatisk for beskeden om, at de nu kan hente det helt nye Pages 5.0.

Problemet er, at mange tilsyneladende ikke har været opmærksomme på, at der ikke bare er tale om en ny version af applikationen, men derimod en helt anderledes applikation med andre funktioner end dem, man fandt i den gamle.

Grundlæggende ligger Mac-versionen af Pages 5.0 tættere på iOS-versionen end på den gamle Mac-version af skriveprogrammet. 

Og Pages-debatten tager til. Sjældent har så stor en del af de ellers trofaste Apple-brugere udtrykt utilfredshed.

"Denne iWork-opdatering er latterlig. Hvis I skal tage indmaden ud af jeres programmer for at starte på en frisk, kan I i det mindste advare folk. Jeg kommer til at installere iWork 09 fra disk og vil se mig om efter alternative tekstbehandlings-programmer," lyder det fra en af Mac-brugerne.

Fjerner gamle skabeloner

I en anden tråd, der indtil nu har 925 kommentarer og er set mere end 46.000 gange, kan man se, at også professionelle brugere er utilfredse med Apples Pages 5.0.

"Jeg er SÅ frustreret. En antal af de mistede funktioner er det hårdt nok at acceptere, men at alle mine billeder er fjernet, er skandaløst."

"Jeg har snesevis af filer, der fungerer som "Visual Directions" for medarbejderne på min skole, der har brug for al den teknologi, vi stiller til rådighed. De var alle sammen lavet som tabeller med tekst i én celle og et billede til at illustrere hvert enkelt trin i en celle ved siden af."

"Jeg har arbejdet i årevis på at vise fordelene ved Pages for vores medarbejdere ... Nu kan jeg jeg ikke engang installere det på nye computere uden at skulle træne medarbejderne igen. Frustrerende og ødelæggende for min produktivitet," lyder det i debatforummet.

"Please bring den funktionelle version af Pages tilbage eller opdater den nye, så den tillader brugen af noget af den gamle funktionalitet."

Dommen over Pages 5.0

Vores kolleger på det amerikanske Macworld har en anmeldelse af Pages 5.0, hvor det tildeles karakteren tre ud af fem mulige.

"Lad mig slå det fast med det samme: Hvis du har anvendt Pages 09's mere sofistikerede side-layout-funktioner, er Pages version 5.0 til Mac ikke en app for dig."

"Pages 5.0 er ikke en opgradering, det er en helt ny applikation, og den er ikke (endnu) det Pages, du har ventet på."

Apple selv har endnu ikke kommenteret den massive kritik af Pages 5.0 fra Mac-brugerne, men til gengæld har Frank Shaw, der er Corporate Vice President for kommunikation hos Microsoft, været ude med denne kommentar

"... når jeg ser Apple sænke prisen på sine letvægts-produktivitets-apps, der kæmper for at følge med, ser jeg ikke en advarsel til os, jeg ser et forsøg på at følge med."

Utilfredsheden med Apples nye, gratis kontorpakke-apps centerer sig primært om Pages, der har været den mest anvendte applikation, mens Keynote og Numbers umiddelbart ikke mødes med samme utilfredshed.  
 

Læs også:

Apple-brugere raser: Gratis iWork er en katastrofe

Microsoft: derfor frygter vi ikke Apples gratis iWork
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere