Artikel top billede

Denne besked popper op på skærmen, når man åbner det gamle Pages 09 på en Mac. Mange brugere har sagt ja til at opdatere til Pages 5.0, hvilket de nu fortryder.

Derfor er gratis Apple-skriveprogram "skandaløst"

Apples nye kontorpakke er gratis for brugerne og skulle starte et nyt app-eventyr med et bedre samspil mellem iOS- og Mac OS X-versionen. Mange Mac-brugere ville ønske, at de aldrig havde sagt ja til at opdatere.

If it ain't broke, don't fix it.

Den holdning kommer i øjeblikket til udtryk i hundredvis af vrede debatindlæg, der vælter ind i Apples debat-forum.

Som vi skrev tidligere på ugen, er særligt det nye Pages 5.0 - Apples gratis tekstbehandlingsprogram - nemlig langt fra faldet i god jord hos alle Mac-brugere.

Mange af brugerne kommer fra Pages 09 - den version, der kostede penge - og disse brugere præsenteres automatisk for beskeden om, at de nu kan hente det helt nye Pages 5.0.

Problemet er, at mange tilsyneladende ikke har været opmærksomme på, at der ikke bare er tale om en ny version af applikationen, men derimod en helt anderledes applikation med andre funktioner end dem, man fandt i den gamle.

Grundlæggende ligger Mac-versionen af Pages 5.0 tættere på iOS-versionen end på den gamle Mac-version af skriveprogrammet. 

Og Pages-debatten tager til. Sjældent har så stor en del af de ellers trofaste Apple-brugere udtrykt utilfredshed.

"Denne iWork-opdatering er latterlig. Hvis I skal tage indmaden ud af jeres programmer for at starte på en frisk, kan I i det mindste advare folk. Jeg kommer til at installere iWork 09 fra disk og vil se mig om efter alternative tekstbehandlings-programmer," lyder det fra en af Mac-brugerne.

Fjerner gamle skabeloner

I en anden tråd, der indtil nu har 925 kommentarer og er set mere end 46.000 gange, kan man se, at også professionelle brugere er utilfredse med Apples Pages 5.0.

"Jeg er SÅ frustreret. En antal af de mistede funktioner er det hårdt nok at acceptere, men at alle mine billeder er fjernet, er skandaløst."

"Jeg har snesevis af filer, der fungerer som "Visual Directions" for medarbejderne på min skole, der har brug for al den teknologi, vi stiller til rådighed. De var alle sammen lavet som tabeller med tekst i én celle og et billede til at illustrere hvert enkelt trin i en celle ved siden af."

"Jeg har arbejdet i årevis på at vise fordelene ved Pages for vores medarbejdere ... Nu kan jeg jeg ikke engang installere det på nye computere uden at skulle træne medarbejderne igen. Frustrerende og ødelæggende for min produktivitet," lyder det i debatforummet.

"Please bring den funktionelle version af Pages tilbage eller opdater den nye, så den tillader brugen af noget af den gamle funktionalitet."

Dommen over Pages 5.0

Vores kolleger på det amerikanske Macworld har en anmeldelse af Pages 5.0, hvor det tildeles karakteren tre ud af fem mulige.

"Lad mig slå det fast med det samme: Hvis du har anvendt Pages 09's mere sofistikerede side-layout-funktioner, er Pages version 5.0 til Mac ikke en app for dig."

"Pages 5.0 er ikke en opgradering, det er en helt ny applikation, og den er ikke (endnu) det Pages, du har ventet på."

Apple selv har endnu ikke kommenteret den massive kritik af Pages 5.0 fra Mac-brugerne, men til gengæld har Frank Shaw, der er Corporate Vice President for kommunikation hos Microsoft, været ude med denne kommentar

"... når jeg ser Apple sænke prisen på sine letvægts-produktivitets-apps, der kæmper for at følge med, ser jeg ikke en advarsel til os, jeg ser et forsøg på at følge med."

Utilfredsheden med Apples nye, gratis kontorpakke-apps centerer sig primært om Pages, der har været den mest anvendte applikation, mens Keynote og Numbers umiddelbart ikke mødes med samme utilfredshed.  
 

Læs også:

Apple-brugere raser: Gratis iWork er en katastrofe

Microsoft: derfor frygter vi ikke Apples gratis iWork
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Capgemini varsler kæmpe offensiv på det danske SAP-marked: Vil ansætte op til 40 nye konsulenter i år
Den danske del af Capgemini vil tage en langt større bid af det danske SAP-marked, som ifølge dansk landechef Claus Rydkjær står overfor en mulig eksplosion som følge af overgangen til S/4HANA. Op til 40 nye ansatte skal gøre Capgemini i stand til at tredoble SAP-forretningen på bare et år. "Vi mener, tidspunktet er nu," siger Claus Rydkjær til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.