Artikel top billede

Bill Gates: Internettet kan ikke frelse verden

Bill Gates langer ude efter internetprojekter fra Facebook og Google. "Internettet kommer ikke til at redde verden, selv om Silicon Valleys teknologimilliardærer tror det," lyder det fra Bill Gates.

Googles og Facebooks prioritering er en vits.

Sådan lyder den hårde kritik fra en af it-dinosaurerne, Microsoft-stifter Bill Gates.

Han henviser til et par af de it-projekter, som flere af de helt store internetfirmaer har bevæget sig ud i.

Projekterne handler om at koble mindre udviklede lande på internettet.

Google har gang i et projekt, der handler om at anvende balloner til trådløst net i fattige områder med dårligt udbygget infrastruktur.

Facebook og en stribe andre teknologiselskaber har ligeledes dannet en organisation med planer om en kraftig udbygning af internettet.

Men nu tager grundlæggeren af Microsoft bladet fra munden.

Bill Gates har nemlig en hel del at udsætte på prioriteringsrækkefølgen, eksempelvis fra Google og Facebook.

Kritikken kommer frem i en artikel i avisen Financial Times.

"Internettet kan ikke frelse verden, selv om det, er hvad Mark Zuckerberg og Silicon Valleys teknologimilliardærer tror," siger Gates i interviewet.

Den tredje verden har som bekendt en del problemer at kæmpe med ud over en manglende net-opkobling, og i den sammenhæng siger Bill Gates om projekter, der skal udbrede internet:

"Den prioritering er en vits. Hvad er vigtigst: en internetforbindelse eller en malaria-vaccine? Hvis du mener internet-forbindelse, så er jeg uenig."

Balloner er til grin

Microsoft-grundlæggeren er hård i sin kritik af eksempelvis Googles ballonprojekt.

"Mens du er ved at dø af malaria, kigger du måske op på ballonen, men jeg er nu ikke sikker på, at den kommer til at hjælpe dig. Når et barn bliver ramt af diarré, er der heller ingen websider, der kommer til undsætning," lyder det spidst fra Bill Gates.

Bill Gates er da også dybt involveret i sygdomsbekæmpelse i den tredje verden gennem stiftelsen Bill & Melinda Gates Foundation, som er en af verdens største private velgørenhedsorganisationer.

Hele interviewet med Bille Gates kan læses her.

Læs også:
Gates til lommerne: Giver formue til polio-vaccine

Bill Gates til rigmænd: Giv dog jeres penge væk

Sådan virker Googles ballondrevne internet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.