Artikel top billede

Derfor scorer Nets NemID-ordre uden udbud

En NemID-ordre på mindst tre millioner kroner ryger lige ned i lommen hos Nets. Det sker, uden at der er afholdt udbud.

Der er en naturlig forklaring på, at Nets store ordre på NemID-support i forbindelse med digital post ikke skal i udbud.

En support-opgave, der forventes at have en værdi på mindst tre millioner kroner.

Lektor Grith Skovgaard Ølykke, der er lektor fra CBS, forklarer mere om baggrunden.

Hun vurderer således, at der er tale om en tjenesteydelsesaftale, der som udgangspunkt er udbudspligtig.

Konkurrenter?

Så hvis andre reelt kan yde support: "så ville opgaven skulle i EU udbud".

Men (og det er så tilfældet her):

"Hvis andre reelt ikke kan yde support: så kan undtagelsen i artikel 31, stk. 1, litra b om kontrakter, der af tekniske grunde kun kan overdrages til en bestemt leverandør, finde anvendelse," forklarer hun.

Og dermed behøver ordren altså ikke komme i udbud.

Styrelsen: Derfor dropper vi udbud
Hos Digitaliseringssstyrelsen lyder begrundelsen for, at ordren ikke har været i udbud, som følger:

"Aftalen handler om at sikre øget kapacitet til udstedelse i forbindelse med ekstra pres pga. overgangen til obligatorisk Digital Post," forklarer kommunikationschef Geske Fischer-Hansen fra Digitaliseringsstyrelsen.

Hun forklarer videre, at "der er tale om en maksimalpriskontrakt, som afregnes efter faktisk forbrug," hvilke også skulle være en af grundene.

"Kun Nets DanID kan levere det, da udstedelse er en del af deres daglige forretning," slutter hun.

Hos Nets har man ingen kommentarer til artiklen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.