Artikel top billede

Kritik: Kendte computere bliver bygget på rædsels-fabrikker

Mange af de Dell-computere, der sælges i Danmark, er bygget på rædsels-fabrikker, mener organisation.

18 danske kommuner har via SKI købt computer-udstyr af Dell for i alt 18 millioner kroner, som delvist er producet under ekstremt kummerlige vilkår på fabrikker i Kina.

Ifølge dr.dk beskæftiger de fire fabrikker i Guandong og Jiangsun mange tusinder arbejdere.

De arbejder ifølge researchcenteret Danwatch op til 74 timer om ugen, ligesom de eksempelvis får bøder for fejl og arbejder til en meget lav løn på omkring 1.500 kroner om måneden, skriver dr.dk.

Danwatch hævder også, at fabriksarbejderne bliver udsat for giftige dampe.

Skal undersøges nærmere

Dell har ifølge dr.dk selv tidligere undersøgt fabrikkerne og har selv tidligere gjort opmærksom på problemerne, der altså er velkendte.

Dell har dog tidligere lovet at få gjort noget ved arbejdsforholdene på fabrikkerne. Selskabet meddeler, at det tager beskyldingerne seriøst og nu vil undersøge forholdene yderligere.

SKI - der har formidlet million-salget af computere til de 18 danske kommuner - har nu ifølge dr.dk bedt Dell om en redegørelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere