Artikel top billede

Linus Torvalds: Sådan bliver den næste Linux-kerne

Den finske kildekode-guru, Linus Torvalds, har skiftet mening. Her er hans nye bud på, hvad fremtidens Linux-kernen skal indeholde.

Gnu/Linux, selve hjørnestenen i den åbne software, bliver efter planen lanceret i version 4.0 om et års tid.

Det fortæller Linux-bossen, Linus Torvalds.

Den nyeste udgave er version 3.12, der blev frigivet den 3. november.

Her finder man en stribe nye funktioner blandt andet i filsystemet EXT4, nye drivere og bedre ydelse.

I lanceringsomtalen af 3.12 lufter Linus Torvalds tankerne for den næste store udgivelse, version 4.0.

Hans fokusområder for den version er stabilitet og fejlrettelse, hvilket er nye toner fra finnen.

Nye toner fra Linus Torvalds

Tidligere på året har kildekode-chefen Dirk Hohndel, været ude med enslydende hensigter med version 4.0.

Men dengang skød Linus Torvalds med skarpt efter hans synspunkter.

Det skriver Computerworlds svenske søsterside.

Torvalds kritik lød på, at han ikke mente, at udviklerne, som biddrager til kernen, ville være specielt interesserede i en opgave, der hovedsagelig er at skabe stabilitet.

Han vurderede, at det ville være langt mere interessant at skabe nye funktioner end at finde fejl.

Efter at have tygget på udmeldingerne og efter indspil fra Gnu/Linux-miljøet har finnen ændret mening om, hvad fokus skal være i version 4.0.

Version 3,2 har omkring 4.000 kendte bugs, og det er måske ikke så dumt at dykke ned i koden for at skabe en mere stabil version, lyder det nu fra åben kode-guruen.

I denne video kan du høre en diskussion mellem Dirk Hohndel og Linux Torvalds om, hvad fremtidens Linux og Linux-kerne skal indeholde.

Læs også:
Linus Torvalds: Nvidia, fuck you!

Linus Torvalds: Sådan får du succes med open source

Linus' ukendte open source system vinder frem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.