Artikel top billede

Du får tæsk hver eneste gang - robot vinder altid i 'sten, saks, papir'

En spritny japansk robot er så hurtig, at den kan banke dig i sten, saks og papir i hvert eneste spil. Læs her, hvad robottens hemmelige våben er.

Sten, saks og papir er en populær leg blandt børn uden en game controller inden for rækkevidde.

Nu har japanske forskere fra Ishikawa Oku-laboratoriet ved Tokyos Universitet bygget en robot, der kan banke alle dens modstandere i sten, saks og papir hver eneste gang, påstår forskerne.

Robottens hemmelige våben er, at den via sensorer kan lyn-aflæse modstanderens håndbevægelser og dermed forudsige, om det er stenen, saksen eller papiret, som modstanderen disker op med.

Mere konkret kan den på blot ét millisekund - det vil sige en tusindedel af et sekund - aflæse modstanderens hånd og selv diske op med en vinderhånd på ingen tid, skriver BBC.

Til sammenligning tager det omkring 60 millisekunder for et menneske at samle hånden i et af de tre greb, der henholdsvis skal banke modstanderen med en sten, klippe modparten over med en saks, eller pakke konkurrenten ind i papir.

Du kan se robotten i aktion her:

Kan bruges med anden teknologi

Robotten med navnet Janken, det japanske navn for sten, saks og papir, er således kommet til verden med en genkendelsesmotor snarere end logiske forudsigelser eller via genkendelsesmønstre, som tidligere sten, saks og papir-robotter har været bygget med.

Den tidligere version af Janken-robotten var 20 millisekunder om håndgenkendelsen, men nu sker reaktionen altså så godt som samtidigt med den menneskelige modstander.

At den slags robotter med lynhurtige reflekser kan udvikles til andet end at slå folk i den klassiske børneleg, fortæller robot-professor Sethu Vijayakumar fra Edinburgh Universitetet til BBC:

"Disse robotter har virkelig en hurtig reaktionstid, men der er scenarier, hvor selv et millisekunds forsinkelse ikke er acceptabelt, og det kunne være ved at undgå ulykker i forbindelse med virtuelle aktiemarkeder," siger Sethu Vijayakumar og fortsætter:

"I den slags tilfælde skal man kombinere både hurtig reaktionstid med højhastigheds-forudsigelser ved brug af spilteori og mønstergenkendelse," forklarer robot-professoren til BBC.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere