Artikel top billede

Sikkerhedsmand: Ny malware-type kan overføres gennem luften

Ny malware kan overføres gennem luften og kan inficere maskiner, der ikke engang er på nettet, mener sikkerhedsekspert.

Man skulle tro, at det var løgn, men den er god nok: Et sikkerhedsfirma mener at have opdaget en metode til at overføre malware til en computer gennem luften.

Den nye malware - som sikkerhedsfirmaet har døbt badBIOS - angriber nogle af de fundamentale funktioner i computeren.

Sikkerhedsmanden Dragos Ruiu, der står bag opdagelsen, siger til tech-sitet Ars Technica, at han har tracket badBIOS i de seneste tre år.

Du kan læse hele historien hos Ars Technica her.

Han er imidlertid den endnu eneste sikkerhedsekspert, som hævder, at den luftoverførte malware findes.

Men han er på den anden side ganske anerkendt og står blandt andet bag sikkerhedskonferencerne CanSecWest og PacWest.

Sådan fungerer det

Ifølge sikkerhedsmanden inficerer badBIOS computerens BIOS - altså det lille stykke firmware, der styrer din maskine før styresystemet bootes.

Efter inficeringen vil badBIOS ifølge Dragos Ruiu begynde at installere farlig kode i selve styresystemet.

Ifølge sikkerhedsmanden er badBIOS angiveligt i stand til at modstå forsøg på sletning - selv hvis BIOS-firmware reinstalleres.

Ligeledes er der tale om en platform-uafhængig malware, som dermed kan fungere og inficere computere, der kører på en række forskellige styresystemer.

Disse inkluderer Windows, OS X, Linux og BSD, oplyser Dragos Ruiu.

Malwaren kan installeres via luften. Det sker ifølge sikkerhedsmanden ved hjælp af højfrekvente signaler, som computerens mikrofon opfanger.

Dragos Ruiu mener, at badBIOS er frontløberen i en hel serie af lignende næsten skjulte malware-typer, som kan ramme selv computere, der aldrig kobles på nettet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Sådan får du innovationen til at blomstre i din virksomhed: "Det bliver gjort forkert i 90 procent af tilfældene"
For at ramme plet med digitale løsninger er innovation afgørende, og det flyvske begreb er noget, der bør gribes systematisk an. "Innovation er ikke lig med post-its. Man skal både arbejde med kulturen, tankegangen og værktøjskassen," siger Thomas Ove Rasmussen, innovationsdirektør i Trifork.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.