Artikel top billede

Nyt stykke teknologi kan ændre alt for dine it-løsninger

Lige nu betragtes nyt teknologi-koncept mest som en interessant gadget, men inden længe kan det få en afgørende betydning for dig og din arbejdsplads.

Det er meget muligt at Google Glass og såkaldte ‘smartglasses' i det hele taget indtil primært er blevet opfattet som fascinerende it-gadgets, men hvis du er it-chef eller arbejder i en it-afdeling, bør du ændre den opfattelse.

Det mener analysefirmaet Gartner, der skriver, at produkter som Google Glass tvinger CIO'erne til at se på, hvilken indflydelse denne form for teknologi vil have på virksomheden.

Blandt andet mener analysefirmaet, at it-brillerne potentielt kan øge effektiviteten i fremstillings-ledet, ude i marken eller i butikkerne.

"Smartglasses med augmented reality og kameraer kan øge effektiviteten hos teknikerne, udviklerne og medarbejdere, der arbejder i marken, inden for sundhed og inden for fremstilling," skriver Gartner blandt andet.

Analytikerne peger på, at der er en potentiale for at øge indtjeningen med flere milliarder kroner om året inden for diagnosticering og udbedring af problemer, fordi det kan gøres på hurtigt på stedet, og uden at man skal tilkalde eksperter.

Det vil ændre holdningen i it-organisationen

Ifølge analysefirmaet er det endnu under en procent af de amerikanske virksomheder, der har taget smartglasses i brug, men det ventes at stige til 10 procent inden for de næste fem år.

I takt med at priserne på brillerne falder, vil væksten tage yderligere til.

"Udbredelsen af smartglasses foregår langsomt, fordi de fordele, de giver, er dybt afhængige af de apps og services, der målrettes smartglasses."

"Men inden for de næste fem år vil miljøet omkring udvikle sig og inkludere flere apps, der klarer bestemte opgaver sammen med smartglasses, hvilket kan få it-organisationerne til at stille dem til rådighed for flere medarbejdere."

Computerworld har for nylig haft fokus på, hvordan der nu efter mange års snak endelig begynder at ske ting og sager med augmented reality - og hvordan man kommer i gang med at udvikle apps til Google Glass-platformen.

Læs også:

Sådan fungerer apps til Google Apps

Augmented reality: Historien om den evige it-drøm
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere