Artikel top billede

Politiet søger it-folk: Skal videre efter Polsag

Rigspolitiet skal videre efter Polsag og søger nye folk. Et sekretariat med navnet Polaris skal lave det grundige forarbejde, forklarer CIO.

"Proces- og it-konsulenter til stort it-projekt"

Sådan lyder overskriften på et jobopslag fra rigspolitiet.

Politiet søger it-folk, der vil "være med til at gennemføre programmet, der skal levere fremtidens it-understøttelse af sagsbehandlingsprocesserne i dansk politi og anklagemyndighed."

Planen er, ifølge opslaget, at it-folkene skal lave de "indledende forretningsanalyser og dernæst anskaffelsen og implementeringen af de relevante it-leverancer og den organisatoriske forandring."

"Målet er at skabe et politi og en anklagemyndighed, der kan arbejde mere digitalt, mobilt og effektivt gennem en velfungerende og moderne it-understøttelse af kerneopgaverne," fremgår det.

Efter Polsag-skandalen

Nu er det da også ved at være nogen tid siden, at rigspolitiet har været igennem it-skandalen Polsag. Et it-system, der skulle afløse det håbløse Polsas, hvor dobbeltindtastninger er hverdag for politifolk.

Men Polsag blev skrottet efter stribevis af fejl og problemer - og regningen blev en halv milliard kroner.

Det er en kompleks og omfattende opgave at modernisere it-understøttelsen af politiet og anklagemyndighedens kerneprocesser, forklarer politiet.

"Derfor har rigspolitiet etableret Polaris-sekretariatet, der skal sikre gennemgående styring og koordinering af programmet og dets delprojekter. I 2014 igangsættes analysefasen."

"Den skal lede til, at vi kan definere it-leverancespor og gennemføre udbud, udvikling og implementering," hedder det i jobopslaget.

Polaris-sekretariatet med cirka 20 mand refererer direkte til rigspolitiets it-direktør og en styregruppe bestående af den øverste ledelse i politi og anklagemyndighed.

CIO: Her er planen
CIO Michael Hansen fra rigspolitiet forklarer, at der ikke bliver tale om en decideret afløser for Polsas.

Han oplyser, at jobopslaget er en del af mobiliseringsfasen, der går frem til februar 2014.

"De fleste af medlemmerne i programsekretariatet er ved at falde på plads i disse uger, og så udestår nogle eksterne rekrutteringer," forklarer han.

"Scope er en lille smule anderledes, og tilgangen er nok markant anderledes denne gang," lyder det fra CIOen.

Men i første omgang er der tale om en analyse af politiets egne behov på et særligt område.

"Det vi gør nu er, at vi analyserer hele strafferetskæden (for politi og anklagemyndighed) inklusiv snitflader, og så opstiller vi vores behov efter det."

"Sagt med andre ord: Vi vil vide, hvad vi har brug for, og hvad vi gerne vil, inden vi spørger markedet," understreger han.

Og man har ikke travlt - for det skal gøres ordentligt.

"Så opgaven er at have fokus på os selv i lang tid. Det betyder også, at vi ikke kigger på 'løsninger og produkter', før vi har grundbehovene analyseret på plads," forklarer Michael Hansen.

Omkring udgangen af 2014 skal programmet aflevere en indstilling til direktionen med et eller flere forslag til gennemførsel af moderniseringen af politiiets sagsbehandlingskæde, oplyser han.

"Om det bliver et stort program/projekt eller syv halvstore eller femten mindre og kortere eller længere tid, ved vi ikke, før den nævnte indstilling ligger klar," forklarer han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?