Artikel top billede

Politiet søger it-folk: Skal videre efter Polsag

Rigspolitiet skal videre efter Polsag og søger nye folk. Et sekretariat med navnet Polaris skal lave det grundige forarbejde, forklarer CIO.

"Proces- og it-konsulenter til stort it-projekt"

Sådan lyder overskriften på et jobopslag fra rigspolitiet.

Politiet søger it-folk, der vil "være med til at gennemføre programmet, der skal levere fremtidens it-understøttelse af sagsbehandlingsprocesserne i dansk politi og anklagemyndighed."

Planen er, ifølge opslaget, at it-folkene skal lave de "indledende forretningsanalyser og dernæst anskaffelsen og implementeringen af de relevante it-leverancer og den organisatoriske forandring."

"Målet er at skabe et politi og en anklagemyndighed, der kan arbejde mere digitalt, mobilt og effektivt gennem en velfungerende og moderne it-understøttelse af kerneopgaverne," fremgår det.

Efter Polsag-skandalen

Nu er det da også ved at være nogen tid siden, at rigspolitiet har været igennem it-skandalen Polsag. Et it-system, der skulle afløse det håbløse Polsas, hvor dobbeltindtastninger er hverdag for politifolk.

Men Polsag blev skrottet efter stribevis af fejl og problemer - og regningen blev en halv milliard kroner.

Det er en kompleks og omfattende opgave at modernisere it-understøttelsen af politiet og anklagemyndighedens kerneprocesser, forklarer politiet.

"Derfor har rigspolitiet etableret Polaris-sekretariatet, der skal sikre gennemgående styring og koordinering af programmet og dets delprojekter. I 2014 igangsættes analysefasen."

"Den skal lede til, at vi kan definere it-leverancespor og gennemføre udbud, udvikling og implementering," hedder det i jobopslaget.

Polaris-sekretariatet med cirka 20 mand refererer direkte til rigspolitiets it-direktør og en styregruppe bestående af den øverste ledelse i politi og anklagemyndighed.

CIO: Her er planen
CIO Michael Hansen fra rigspolitiet forklarer, at der ikke bliver tale om en decideret afløser for Polsas.

Han oplyser, at jobopslaget er en del af mobiliseringsfasen, der går frem til februar 2014.

"De fleste af medlemmerne i programsekretariatet er ved at falde på plads i disse uger, og så udestår nogle eksterne rekrutteringer," forklarer han.

"Scope er en lille smule anderledes, og tilgangen er nok markant anderledes denne gang," lyder det fra CIOen.

Men i første omgang er der tale om en analyse af politiets egne behov på et særligt område.

"Det vi gør nu er, at vi analyserer hele strafferetskæden (for politi og anklagemyndighed) inklusiv snitflader, og så opstiller vi vores behov efter det."

"Sagt med andre ord: Vi vil vide, hvad vi har brug for, og hvad vi gerne vil, inden vi spørger markedet," understreger han.

Og man har ikke travlt - for det skal gøres ordentligt.

"Så opgaven er at have fokus på os selv i lang tid. Det betyder også, at vi ikke kigger på 'løsninger og produkter', før vi har grundbehovene analyseret på plads," forklarer Michael Hansen.

Omkring udgangen af 2014 skal programmet aflevere en indstilling til direktionen med et eller flere forslag til gennemførsel af moderniseringen af politiiets sagsbehandlingskæde, oplyser han.

"Om det bliver et stort program/projekt eller syv halvstore eller femten mindre og kortere eller længere tid, ved vi ikke, før den nævnte indstilling ligger klar," forklarer han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere