Artikel top billede

Politiet søger it-folk: Skal videre efter Polsag

Rigspolitiet skal videre efter Polsag og søger nye folk. Et sekretariat med navnet Polaris skal lave det grundige forarbejde, forklarer CIO.

"Proces- og it-konsulenter til stort it-projekt"

Sådan lyder overskriften på et jobopslag fra rigspolitiet.

Politiet søger it-folk, der vil "være med til at gennemføre programmet, der skal levere fremtidens it-understøttelse af sagsbehandlingsprocesserne i dansk politi og anklagemyndighed."

Planen er, ifølge opslaget, at it-folkene skal lave de "indledende forretningsanalyser og dernæst anskaffelsen og implementeringen af de relevante it-leverancer og den organisatoriske forandring."

"Målet er at skabe et politi og en anklagemyndighed, der kan arbejde mere digitalt, mobilt og effektivt gennem en velfungerende og moderne it-understøttelse af kerneopgaverne," fremgår det.

Efter Polsag-skandalen

Nu er det da også ved at være nogen tid siden, at rigspolitiet har været igennem it-skandalen Polsag. Et it-system, der skulle afløse det håbløse Polsas, hvor dobbeltindtastninger er hverdag for politifolk.

Men Polsag blev skrottet efter stribevis af fejl og problemer - og regningen blev en halv milliard kroner.

Det er en kompleks og omfattende opgave at modernisere it-understøttelsen af politiet og anklagemyndighedens kerneprocesser, forklarer politiet.

"Derfor har rigspolitiet etableret Polaris-sekretariatet, der skal sikre gennemgående styring og koordinering af programmet og dets delprojekter. I 2014 igangsættes analysefasen."

"Den skal lede til, at vi kan definere it-leverancespor og gennemføre udbud, udvikling og implementering," hedder det i jobopslaget.

Polaris-sekretariatet med cirka 20 mand refererer direkte til rigspolitiets it-direktør og en styregruppe bestående af den øverste ledelse i politi og anklagemyndighed.

CIO: Her er planen
CIO Michael Hansen fra rigspolitiet forklarer, at der ikke bliver tale om en decideret afløser for Polsas.

Han oplyser, at jobopslaget er en del af mobiliseringsfasen, der går frem til februar 2014.

"De fleste af medlemmerne i programsekretariatet er ved at falde på plads i disse uger, og så udestår nogle eksterne rekrutteringer," forklarer han.

"Scope er en lille smule anderledes, og tilgangen er nok markant anderledes denne gang," lyder det fra CIOen.

Men i første omgang er der tale om en analyse af politiets egne behov på et særligt område.

"Det vi gør nu er, at vi analyserer hele strafferetskæden (for politi og anklagemyndighed) inklusiv snitflader, og så opstiller vi vores behov efter det."

"Sagt med andre ord: Vi vil vide, hvad vi har brug for, og hvad vi gerne vil, inden vi spørger markedet," understreger han.

Og man har ikke travlt - for det skal gøres ordentligt.

"Så opgaven er at have fokus på os selv i lang tid. Det betyder også, at vi ikke kigger på 'løsninger og produkter', før vi har grundbehovene analyseret på plads," forklarer Michael Hansen.

Omkring udgangen af 2014 skal programmet aflevere en indstilling til direktionen med et eller flere forslag til gennemførsel af moderniseringen af politiiets sagsbehandlingskæde, oplyser han.

"Om det bliver et stort program/projekt eller syv halvstore eller femten mindre og kortere eller længere tid, ved vi ikke, før den nævnte indstilling ligger klar," forklarer han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.