Artikel top billede

Google lukker supporten til udbredt Internet Explorer-version

Microsofts populære browser bliver droppet af Googles udvikler-team. Her er forklaringen og konsekvenserne for dig.

Google vil ikke længere understøtte Microsofts browser, Internet Explorer 9.

Det er et led i Googles politik om, at virksomheden kun vil gå to generationer tilbage i supporten af Internet Explorer (IE).

Eftersom version 11 er blevet lanceret i forbindelse med Microsofts store opdateringspakke i sidste måned, så glider IE9 altså ud i mørket, og den går i Google-udviklernes glemmebog.

I fremtiden vil Google kun fokusere indsatsen på IE10 og IE11.

Det skriver Computerworlds internationale nyhedstjeneste.

"Googles test-plan er blevet justeret, så der ikke længere bliver testet eller udviklet til IE9, efter IE11 er blevet frigivet den 17. oktober," skriver Google i et blog-indlæg.

"Brugere, der anvender Gmail eller andre Google-tjenester fra en ikke-supporteret browser, vil i løbet af de næste uger få information om, hvordan de kan opgradere."

Mange danskere er berørt

Den beslutning berører faktisk en hel del danskere.

I følge Danske Medier Research ligger IE9 som nummer fire på listen over de mest anvendte browsere i Danmark med en andel på over otte procent.

Eftersom IE10 kræver Windows 7 eller derover, vil Vista- brugere blive sat uden for døren. Små seks procent af danskerne bruger Vista i dag.

I øvrigt sammen med XP-brugerne, der blev koblet fra sidste år, hvor IE8 blev droppet af Googles udviklings-team.

I praksis vil man dog stadig have adgang til Googles tjenester en rum tid endnu med de lidt ældre browsere, men Google vil altså ikke teste eller udvikle til de droppede versioner. Der er således ingen garantier for noget.

Vil du køre IE10 eller IE11, så skal du opgradere dit operativsystem til Windows 7 eller nyere.

Alternativt kan du beholde styesystemet og anvende en anden browser.

I sidste måned kom IE11 til Windows 8, og en version til Windows 7 er lige på trapperne.

Foreløbig finden den dog kun i Release Preview.

Læs også:
Guide: Sådan bruger du de nye funktioner i Windows 8.1
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.