Artikel top billede

Microsoft: Her er den helt store gevinst ved cloud

Interview: Microsoft storsatser på cloud computing, og her fortæller international research-topchef, hvad den største gevinst ved cloud i virkeligheden er.

Cloud computing er et centralt satsningsområde for Microsoft - og det handler ikke bare om Office 365, men også om Dynamics CRM og ERP, der nu rykkes ud i skyen.  

Selskabets strategi er dog ikke, at alle kunderne nødvendigvis skal have deres data i Microsofts cloud-datacentre.

I stedet tror softwaregiganten mere på en fremtid, hvor nogle kunder vil vælge fortsat at køre med eget datacenter, nogle vil have en private cloud-løsning hos en lokal partner, og andre igen vil så vælge at satse på Microsofts cloud-datacentre. 

Uanset hvad så er der cloud-teknologier i fremtidens ERP-løsninger fra Microsoft, fortæller Hal Howard, der er ansvarlig for research & development inden for Microsoft Dynamics ERP.

"Det vigtige er ikke, om du vælger at hoste det i en public cloud-infrastruktur eller ej. Cloud-teknologien tillader lavere omkostninger ved at køre og vedligeholde systemet - uanset om det er i dit eget datacenter eller i vores."

Et nyt sæt teknologier

Hal Howard beskriver, hvordan de teknologier, der ligger bag cloud-modellen, er med til at ændre it-afdelingernes arbejde.

"Cloud-arkitektur handler om et sæt af teknologier, der kan hjælpe dig med at modernisere måden, din applikation leveres på, styres på og monitoreres på."

"Det muliggør levering på en moderne måde i forhold til brugeroplevelsen med web-klienter og alle mulighederne med mobile løsninger."

"Det, der muliggør den fleksibilitet, er filosofien omkring cloud, ikke nødvendigvis den form for deployment, du vælger," forklarer Hal Howard, da Computerworld møder ham i Microsoft Development Center i Vedbæk. 

Ny måde at udvikle software på

Hal Howard forklarer, at cloud ikke bare ændrer meget for kunderne - men i høj grad også for Microsoft selv.

"Vi har taget en helt anden tilgang i forhold til at levere funktioner, end vi havde tidligere. Det gamle paradigme var store releases hvert tredje år - det nye er konstant at levere ny funktionalitet og at gøre det lettere at tage det i brug."

"Det er anderledes i forhold til, hvordan vi tænkte på det for fem år siden."

Computerworld har i forbindelse med denne interview-serie om fremtidens ERP-løsninger talt med leverandørerne Infor, Oracle, SAP og Microsoft.

Læs også vores interview med CIO'en fra Novo Nordisk, med en ERP-rådgiver fra PA Consulting samt en stribe andre artikler om ERP-markedet og de nye ERP-løsninger.

Læs også:

Microsoft vil være den største spiller på centralt it-marked

Derfor er dit ERP pludselig blevet håbløst forældet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.