Artikel top billede

Microsoft: Her er den helt store gevinst ved cloud

Interview: Microsoft storsatser på cloud computing, og her fortæller international research-topchef, hvad den største gevinst ved cloud i virkeligheden er.

Cloud computing er et centralt satsningsområde for Microsoft - og det handler ikke bare om Office 365, men også om Dynamics CRM og ERP, der nu rykkes ud i skyen.  

Selskabets strategi er dog ikke, at alle kunderne nødvendigvis skal have deres data i Microsofts cloud-datacentre.

I stedet tror softwaregiganten mere på en fremtid, hvor nogle kunder vil vælge fortsat at køre med eget datacenter, nogle vil have en private cloud-løsning hos en lokal partner, og andre igen vil så vælge at satse på Microsofts cloud-datacentre. 

Uanset hvad så er der cloud-teknologier i fremtidens ERP-løsninger fra Microsoft, fortæller Hal Howard, der er ansvarlig for research & development inden for Microsoft Dynamics ERP.

"Det vigtige er ikke, om du vælger at hoste det i en public cloud-infrastruktur eller ej. Cloud-teknologien tillader lavere omkostninger ved at køre og vedligeholde systemet - uanset om det er i dit eget datacenter eller i vores."

Et nyt sæt teknologier

Hal Howard beskriver, hvordan de teknologier, der ligger bag cloud-modellen, er med til at ændre it-afdelingernes arbejde.

"Cloud-arkitektur handler om et sæt af teknologier, der kan hjælpe dig med at modernisere måden, din applikation leveres på, styres på og monitoreres på."

"Det muliggør levering på en moderne måde i forhold til brugeroplevelsen med web-klienter og alle mulighederne med mobile løsninger."

"Det, der muliggør den fleksibilitet, er filosofien omkring cloud, ikke nødvendigvis den form for deployment, du vælger," forklarer Hal Howard, da Computerworld møder ham i Microsoft Development Center i Vedbæk. 

Ny måde at udvikle software på

Hal Howard forklarer, at cloud ikke bare ændrer meget for kunderne - men i høj grad også for Microsoft selv.

"Vi har taget en helt anden tilgang i forhold til at levere funktioner, end vi havde tidligere. Det gamle paradigme var store releases hvert tredje år - det nye er konstant at levere ny funktionalitet og at gøre det lettere at tage det i brug."

"Det er anderledes i forhold til, hvordan vi tænkte på det for fem år siden."

Computerworld har i forbindelse med denne interview-serie om fremtidens ERP-løsninger talt med leverandørerne Infor, Oracle, SAP og Microsoft.

Læs også vores interview med CIO'en fra Novo Nordisk, med en ERP-rådgiver fra PA Consulting samt en stribe andre artikler om ERP-markedet og de nye ERP-løsninger.

Læs også:

Microsoft vil være den største spiller på centralt it-marked

Derfor er dit ERP pludselig blevet håbløst forældet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft liner op til den store produktkavalkade: Her er det vi forventer at se
Den store Surface-familie ser ud til snart blive en del nye familiemedlemmer rigere.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.