Artikel top billede

Microsoft: Denne nye energikilde kan gøre datacentre meget billigere

Der er meget store muligheder i at drive datacentre med denne nye energikilde, der næsten intet fylder, mener Microsoft.

Det vil kunne nedbringe omkostningerne og hæve driftsikkerheden betydeligt, hvis datacentre blev drevet af lokale brændselsceller og ikke var afhængig af offentlige strøm-leverancer.

Sådan lyder det fra Microsoft i et research papir (pdf).

Ifølge Microsoft vil anvendelsen af lokale brændselsceller gøre det muligt at bygge datacentre i regioner med dårlig strømforsyning, men tilstedeværelsen af gas.

Microsoft peger på, at anvendelsen af mange små brændselsceller - som dem der mange steder i USA anvendes i propan-drevne skolebusser - vil gøre det muligt at fjerne meget store dele af det kabelnet, der sammenbinder de traditionelle datacentre.

Det skyldes, at man kan placere de små celler helt tæt på de af datacenterets servere, som de skal drive.

Hertil kommer, at kun få servere vil blive ramt, hvis en brændselscelle skulle stoppe med at virke, ligesom cellerne forurener væsentligt mindre, end hvis strømmen kommer fra offentlige kraftværker, hedder det.

Ifølge Microsoft optager et datacenters strøm-system - strømkabler, transformere og lignende - så meget plads, at det sænker behovet for kvadratmeter med 30 procent, hvis man i stedet satser på lokale brændselsceller.

Kan ikke skalere

Der er imidlertid også ulemper ved at anvende brændselsceller i driften af datacentre.

Cellerne producerer nemlig bedst elektricitet i en konstant strøm og under konstant load og har det med at reagere med sekunders forsinkelse, hvis behovet pludselig stiger.

Det er en udfordring i et datacenter, hvor elektricitets-behovet hele tiden varierer op eller ned.

Microsoft forestiller sig, at de mindre variationer kan dækkes ind ved hjælp af interne kondensatorer, mens de større ændringer kan fanges ved hjælp af batterier eller ved at indbygge en buffer, der kan fange og lagre store loads i de sekunder, som det vil tage brændselscellen at hidse sig op.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan: Få sikker viden om styrker og svagheder i jeres sikkerhed
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.