Skats CIO, Jan Topp, ansætter it-specialister oven på fyringsrunde.

Derfor søger Skat it-folk efter stor fyringsrunde

Skat har brug for helt nye kræfter i it-afdelingen, hvis de komplekse it-systemer skal kunne varetages ordentligt, siger Skats CIO efter stor fyringsrunde.

Skat fyrer et ukendt antal it-medarbejdere for at gøre plads til flere it-specialister. Sådan lyder det fra Skats CIO, Jan Topp, oven på en større fyringsrunde, hvor et 317 medarbejdere på tværs af Skat må vinke farvel til deres job.

"Det vi kigger på fremadrettet, er mere de kompetencer, vi har behov for med de nye it-systemer og digitalisering, og nogle af de ting vi har vægtet, som vi ikke har i it-afdelingen i dag, er mere specialiserede kompetencer indenfor system-ejerskab (SAP), sourcing og it-arkitektur." siger Jan Topp.

Rekrutteringen af de nye medarbejdere er ifølge Jan Topp nødvendig, fordi it-systemerne i organisationen bliver mere og mere komplekse.

Men selvom it-chefen gerne vil fortælle, hvilke nye it-folk Skat har brug for, er han ikke meget for at fortælle, hvilken type - eller hvor mange - it-medarbejdere, der er blevet berørt af den nuværende fyringsrunde.

Skat: Vi har brug for andre medarbejdere
Større kompleksitet i it-systemerne og behov for bedre dialog med leverandører får nu Jan Topp til at kigge sig om efter helt nye medarbejdere.

"Vi er eksempelvis direkte ude og rekruttere it-arkitekter, som vi har behov for, dels fordi vi har en meget kompleks applikationsportefølje baseret på SOA [serviceorienteret arkitektur, red.], dels fordi vi har en sourcet forretning, hvor det meste ligger ude hos eksterne leverandører," siger Jan Topp.

Her fremhæver it-chefen særligt tre systemer, som nu kræver helt særlige kompetencer at administrere.

"Der er DMR (Digitaliseringen af Motorregisteret, red.), og så er det EFI (Et Fælles Inddrivelsessystem, red.) og Skattekonto projekterne, som også er to store gigant-systemer, der er rettet mod fælles offentlig inddrivelse," fortæller Jan Topp.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.