BREAKING:Preben Damgaard er død

Artikel top billede

Skats CIO, Jan Topp, ansætter it-specialister oven på fyringsrunde. (Foto: JONAS FOTOGRAFI / JONAS FOTOGRAFI)

Derfor søger Skat it-folk efter stor fyringsrunde

Skat har brug for helt nye kræfter i it-afdelingen, hvis de komplekse it-systemer skal kunne varetages ordentligt, siger Skats CIO efter stor fyringsrunde.

Skat fyrer et ukendt antal it-medarbejdere for at gøre plads til flere it-specialister. Sådan lyder det fra Skats CIO, Jan Topp, oven på en større fyringsrunde, hvor et 317 medarbejdere på tværs af Skat må vinke farvel til deres job.

"Det vi kigger på fremadrettet, er mere de kompetencer, vi har behov for med de nye it-systemer og digitalisering, og nogle af de ting vi har vægtet, som vi ikke har i it-afdelingen i dag, er mere specialiserede kompetencer indenfor system-ejerskab (SAP), sourcing og it-arkitektur." siger Jan Topp.

Rekrutteringen af de nye medarbejdere er ifølge Jan Topp nødvendig, fordi it-systemerne i organisationen bliver mere og mere komplekse.

Men selvom it-chefen gerne vil fortælle, hvilke nye it-folk Skat har brug for, er han ikke meget for at fortælle, hvilken type - eller hvor mange - it-medarbejdere, der er blevet berørt af den nuværende fyringsrunde.

Skat: Vi har brug for andre medarbejdere
Større kompleksitet i it-systemerne og behov for bedre dialog med leverandører får nu Jan Topp til at kigge sig om efter helt nye medarbejdere.

"Vi er eksempelvis direkte ude og rekruttere it-arkitekter, som vi har behov for, dels fordi vi har en meget kompleks applikationsportefølje baseret på SOA [serviceorienteret arkitektur, red.], dels fordi vi har en sourcet forretning, hvor det meste ligger ude hos eksterne leverandører," siger Jan Topp.

Her fremhæver it-chefen særligt tre systemer, som nu kræver helt særlige kompetencer at administrere.

"Der er DMR (Digitaliseringen af Motorregisteret, red.), og så er det EFI (Et Fælles Inddrivelsessystem, red.) og Skattekonto projekterne, som også er to store gigant-systemer, der er rettet mod fælles offentlig inddrivelse," fortæller Jan Topp.

Skat tavse omkring fyringerne i it-afdelingen

Mens it-chefen altså gerne vil fortælle om, hvilke kompetencer Skat fremover har brug for, er Jan Topp anderledes tavs, når snakken falder på, hvem og hvor mange it-medarbejdere han har måttet sige farvel til.

"Jeg kan ikke sige, hvor mange det drejer sig om, men man kan sige, at it også har været en del af denne runde," siger Jan Topp.

Hvordan kan det være, at du ikke kan sige, hvor mange mennesker det drejer sig om?

"Vi har varslet 317 på tværs i Skat alt i alt, og i bund og grund er det væsentlige ikke, hvor mange der er det ene eller det andet sted, men it er berørt også."

Er it-afdelingen den gruppe, hvor der er blevet afskediget flest mennesker?

"Nej. Det er det ikke. Der er sket en række justeringer på it-området. Det sker samtidig med, at vi har en række nye rekrutteringer. Det kan virke ulogisk, men det, som er i det, det er, at vi bevæger os ind i en mere kompleks og automatiseret it-verden, hvor vi har brug for nogle andre spidskompetencer på it-området."

Kan du pege på, hvilke stillingsbetegnelser de afskedigede har haft?

"Nej det kan jeg ikke. Det drejer sig om flere forskellige typer af medarbejdere, som vi desværre har måttet varsle."

Læs også:
Disse it-systemer gør ansatte overflødige hos Skat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere