Artikel top billede

Skats CIO, Jan Topp, ansætter it-specialister oven på fyringsrunde.

Derfor søger Skat it-folk efter stor fyringsrunde

Skat har brug for helt nye kræfter i it-afdelingen, hvis de komplekse it-systemer skal kunne varetages ordentligt, siger Skats CIO efter stor fyringsrunde.

Skat fyrer et ukendt antal it-medarbejdere for at gøre plads til flere it-specialister. Sådan lyder det fra Skats CIO, Jan Topp, oven på en større fyringsrunde, hvor et 317 medarbejdere på tværs af Skat må vinke farvel til deres job.

"Det vi kigger på fremadrettet, er mere de kompetencer, vi har behov for med de nye it-systemer og digitalisering, og nogle af de ting vi har vægtet, som vi ikke har i it-afdelingen i dag, er mere specialiserede kompetencer indenfor system-ejerskab (SAP), sourcing og it-arkitektur." siger Jan Topp.

Rekrutteringen af de nye medarbejdere er ifølge Jan Topp nødvendig, fordi it-systemerne i organisationen bliver mere og mere komplekse.

Men selvom it-chefen gerne vil fortælle, hvilke nye it-folk Skat har brug for, er han ikke meget for at fortælle, hvilken type - eller hvor mange - it-medarbejdere, der er blevet berørt af den nuværende fyringsrunde.

Skat: Vi har brug for andre medarbejdere
Større kompleksitet i it-systemerne og behov for bedre dialog med leverandører får nu Jan Topp til at kigge sig om efter helt nye medarbejdere.

"Vi er eksempelvis direkte ude og rekruttere it-arkitekter, som vi har behov for, dels fordi vi har en meget kompleks applikationsportefølje baseret på SOA [serviceorienteret arkitektur, red.], dels fordi vi har en sourcet forretning, hvor det meste ligger ude hos eksterne leverandører," siger Jan Topp.

Her fremhæver it-chefen særligt tre systemer, som nu kræver helt særlige kompetencer at administrere.

"Der er DMR (Digitaliseringen af Motorregisteret, red.), og så er det EFI (Et Fælles Inddrivelsessystem, red.) og Skattekonto projekterne, som også er to store gigant-systemer, der er rettet mod fælles offentlig inddrivelse," fortæller Jan Topp.

Skat tavse omkring fyringerne i it-afdelingen

Mens it-chefen altså gerne vil fortælle om, hvilke kompetencer Skat fremover har brug for, er Jan Topp anderledes tavs, når snakken falder på, hvem og hvor mange it-medarbejdere han har måttet sige farvel til.

"Jeg kan ikke sige, hvor mange det drejer sig om, men man kan sige, at it også har været en del af denne runde," siger Jan Topp.

Hvordan kan det være, at du ikke kan sige, hvor mange mennesker det drejer sig om?

"Vi har varslet 317 på tværs i Skat alt i alt, og i bund og grund er det væsentlige ikke, hvor mange der er det ene eller det andet sted, men it er berørt også."

Er it-afdelingen den gruppe, hvor der er blevet afskediget flest mennesker?

"Nej. Det er det ikke. Der er sket en række justeringer på it-området. Det sker samtidig med, at vi har en række nye rekrutteringer. Det kan virke ulogisk, men det, som er i det, det er, at vi bevæger os ind i en mere kompleks og automatiseret it-verden, hvor vi har brug for nogle andre spidskompetencer på it-området."

Kan du pege på, hvilke stillingsbetegnelser de afskedigede har haft?

"Nej det kan jeg ikke. Det drejer sig om flere forskellige typer af medarbejdere, som vi desværre har måttet varsle."

Læs også:
Disse it-systemer gør ansatte overflødige hos Skat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere