Artikel top billede

Derfor har udviklerne misforstået apps til Google Glass

Smartglasses som Google Glass er udråbt til et banebrydende it-koncept, der kan få stor betydning for fremtidens it-løsninger. Desværre har app-udviklerne ikke forstået, hvad det handler om.

Analysehuse har udråbt smartglasses, herunder ikke mindst Google Glass, som et it-koncept med et kæmpe potentiale, og augmentet reality er i det hele taget en hed drøm, der nu endelig begynder at få ben at gå på.

Men selv om app-udviklerne skam er begyndt at udvikle løsninger til Google Glass, lader de konkrete løsninger endnu meget tilbage at ønske. Det mener Accenture i et blogindlæg.

"Google er måske ikke de første, der mener at have fået idéen, men de er helt sikkert dem, der har råbt højest. Udviklerne kan ikke vente med at få fingrene i denne fascinerende nye teknologi. Problemet er, at ingen endnu ved, hvad de skal gøre med den."

Accenture peger på en række områder, hvor udviklingen af brille-løsningerne skal fokuseres.

Blandt andet mangler der real-time data, funktionsmæssigt halter løsningerne, og udnyttelsen af Mirror API er heller ikke i top.

"Udviklerne i Glass-miljøet er nødt til at gentænke standard mobil-modellen og benytte Glass til det tiltænkte formål - sammen med Mirror API."

"Byg server-applikationer, der monitorerer real-time processer eller begivenheder og efterfølgende giver brugeren besked om de vigtige ting," lyder det fra Accenture, der mener, at der er ubegrænsede muligheder for at personalisere og forstærke den verden, vi befinder os i, med Glass-løsninger.

Sådan udvikler man Glassware

For at kunne udvikle det, Google kalder Glassware - apps til brillerne - bruger man Google Mirror API, der fungerer med både Java, .Net, PHP og Python. 

Google arbejder på et Glass Development Kit (GDK), der vil gøre det muligt at udvikle Glassware som application package filer (APK) - det format man også anvender til almindelig Android-udvikling. 

Indtil det GDK er klar, anbefales det, at man anvender det almindelige Android SDK, der fint kan fungere til eksperimenter, da brillerne bygger på Android 4.0.4-platformen.

Google har en række overordnede retningslinjer for, hvordan Glassware bør udvikles. 

Blandt andet er det vigtigt, at data kun træder frem for brugernes syn, når de skal anvendes - og forsvinder igen, når man ikke har brug for dem.

"Undlad alt for mange og for støjende notifikationer, når brugeren ikke forventer det," lyder det blandt andet fra Google, der understreger, at timing er altafgørende, når det handler om Glassware-funktionalitet.

Læs hele vores introduktion til app-udvikling til Google Glass her.

Her er der milliarder at hente på Glass-apps

Også analysefirmaet Gartner har givet udtryk for, at selv om smartglasses indtil videre primært er blevet opfattet som fascinerende it-gadgets, er der et kæmpe potentiale i at udnytte dem i mere professionelle sammenhænge

"Smartglasses med augmented reality og kameraer kan øge effektiviteten hos teknikerne, udviklerne og medarbejdere, der arbejder i marken, inden for sundhed og inden for fremstilling," har Gartner blandt andet udtalt.

Analytikerne peger på, at der er et potentiale for at øge indtjeningen med flere milliarder kroner om året inden for diagnosticering og udbedring af problemer, fordi det kan gøres på hurtigt på stedet, og uden at man skal tilkalde eksperter.

Computerworld har for nylig haft fokus på, hvordan der nu efter mange års snak endelig begynder at ske ting og sager med augmented reality - og hvordan man kommer i gang med at udvikle apps til Google Glass-platformen.

Hvis du vil vide mere om Google Glass, kan du se denne præsentation fra TED, hvor Googles Sergey Brin fortæller om ambitionerne med projektet:

Læs også:

Sådan fungerer apps til Google Glass

Augmented reality: Historien om den evige it-drøm

Nyt stykke teknologi kan ændre alt for dine it-løsninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.