Artikel top billede

Derfor har udviklerne misforstået apps til Google Glass

Smartglasses som Google Glass er udråbt til et banebrydende it-koncept, der kan få stor betydning for fremtidens it-løsninger. Desværre har app-udviklerne ikke forstået, hvad det handler om.

Analysehuse har udråbt smartglasses, herunder ikke mindst Google Glass, som et it-koncept med et kæmpe potentiale, og augmentet reality er i det hele taget en hed drøm, der nu endelig begynder at få ben at gå på.

Men selv om app-udviklerne skam er begyndt at udvikle løsninger til Google Glass, lader de konkrete løsninger endnu meget tilbage at ønske. Det mener Accenture i et blogindlæg.

"Google er måske ikke de første, der mener at have fået idéen, men de er helt sikkert dem, der har råbt højest. Udviklerne kan ikke vente med at få fingrene i denne fascinerende nye teknologi. Problemet er, at ingen endnu ved, hvad de skal gøre med den."

Accenture peger på en række områder, hvor udviklingen af brille-løsningerne skal fokuseres.

Blandt andet mangler der real-time data, funktionsmæssigt halter løsningerne, og udnyttelsen af Mirror API er heller ikke i top.

"Udviklerne i Glass-miljøet er nødt til at gentænke standard mobil-modellen og benytte Glass til det tiltænkte formål - sammen med Mirror API."

"Byg server-applikationer, der monitorerer real-time processer eller begivenheder og efterfølgende giver brugeren besked om de vigtige ting," lyder det fra Accenture, der mener, at der er ubegrænsede muligheder for at personalisere og forstærke den verden, vi befinder os i, med Glass-løsninger.

Sådan udvikler man Glassware

For at kunne udvikle det, Google kalder Glassware - apps til brillerne - bruger man Google Mirror API, der fungerer med både Java, .Net, PHP og Python. 

Google arbejder på et Glass Development Kit (GDK), der vil gøre det muligt at udvikle Glassware som application package filer (APK) - det format man også anvender til almindelig Android-udvikling. 

Indtil det GDK er klar, anbefales det, at man anvender det almindelige Android SDK, der fint kan fungere til eksperimenter, da brillerne bygger på Android 4.0.4-platformen.

Google har en række overordnede retningslinjer for, hvordan Glassware bør udvikles. 

Blandt andet er det vigtigt, at data kun træder frem for brugernes syn, når de skal anvendes - og forsvinder igen, når man ikke har brug for dem.

"Undlad alt for mange og for støjende notifikationer, når brugeren ikke forventer det," lyder det blandt andet fra Google, der understreger, at timing er altafgørende, når det handler om Glassware-funktionalitet.

Læs hele vores introduktion til app-udvikling til Google Glass her.

Her er der milliarder at hente på Glass-apps

Også analysefirmaet Gartner har givet udtryk for, at selv om smartglasses indtil videre primært er blevet opfattet som fascinerende it-gadgets, er der et kæmpe potentiale i at udnytte dem i mere professionelle sammenhænge

"Smartglasses med augmented reality og kameraer kan øge effektiviteten hos teknikerne, udviklerne og medarbejdere, der arbejder i marken, inden for sundhed og inden for fremstilling," har Gartner blandt andet udtalt.

Analytikerne peger på, at der er et potentiale for at øge indtjeningen med flere milliarder kroner om året inden for diagnosticering og udbedring af problemer, fordi det kan gøres på hurtigt på stedet, og uden at man skal tilkalde eksperter.

Computerworld har for nylig haft fokus på, hvordan der nu efter mange års snak endelig begynder at ske ting og sager med augmented reality - og hvordan man kommer i gang med at udvikle apps til Google Glass-platformen.

Hvis du vil vide mere om Google Glass, kan du se denne præsentation fra TED, hvor Googles Sergey Brin fortæller om ambitionerne med projektet:

Læs også:

Sådan fungerer apps til Google Glass

Augmented reality: Historien om den evige it-drøm

Nyt stykke teknologi kan ændre alt for dine it-løsninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje