Artikel top billede

Dansk politi tavs: Øget pres på mistænkte CSC-folk

Presset er blevet øget på de mistænkte CSC-folk i stor svindelsag. Dansk politi er fuldstændig tavs om sagen, som CSC i Norden følger løbende.

Bagmandspolitiet er tavs omkring den store svindel-sag, der er under optrevling af det amerikanske børstilsyn hos it-giganten CSC.

Forleden kom det frem, at presset blev øget hos blandt andet tidligere CSC-folk, der var under mistanke i sagen, hvor der angiveligt er bevidst manipuleret af "afsporede" CSC-folk for et beløb, der tilsammen løber op i en halv milliard kroner.

Danske CSC-selskaber spiller en markant rolle i sagen, da mistanken også rettes imod disse selskaber.

Tidligere har jura-ekspert og professor Lars Bo Langsted fra Juridisk Institut på Aalborg Universitet udtalt, at Bagmandspolitiet burde interesse sig for sagen, da et dansk CSC-regnskab ligefrem indeholdt oplysninger om, at der var "mistanke om regnskabsmanipulation udført af tidligere ansatte."

"Når SEC opdager noget, der ligner ulovligheder i Danmark, ville jeg være overrasket, hvis de ikke kontakter Bagmandspolitiet eller andre danske myndigheder," udtalte professoren dengang til Computerworld.

Men hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet - også kaldet Bagmandspolitiet - vil man ikke kommentere sagen, selv efter den seneste udvikling, hvor flere CSC-folk i ind og udland har modtaget et såkaldt Wells Notice-brev fra det amerikanske børstilsyn.

"Jeg kan desværre ikke rigtigt kommentere på forholdet, da vores eventuelle involvering i sagen pt. i givet fald er på et stadie, hvor vi helst ikke vil have for meget fokus på, hvad vi eventuelt måtte foretage os," udtaler vicestatsadvokat Henrik Helmer Steen fra Bagmandspolitiet til Computerworld.

CSC's egen globale ledelse har kaldt personerne under mistanke for "afsporede", og CSC samarbejder fuldt ud med myndighederne om opklaringen af sagen.

CSC: Vi følger sagen løbende
Tidligere har CSC meddelt, at folk er blevet fyret grundet sagen, der har spredt sig fra danske CSC-selskaber og Norden til blandt andet Australien.

Hos CSC Nordic oplyser public relations officer Kim Ege Møller, at sagen køres fra USA.

"Vi overdrog for nogle år siden sagen og sagsakterne til de amerikanske børsmyndigheder - og vi har ikke siden været direkte involveret i undersøgelsen, men vi følger naturligvis sagen løbende," lyder det i en skriftlig kommentar.

Læs også:

Svindel-mistanke: Børstilsyn øger pres på CSC-folk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere