Artikel top billede

Dansk politi tavs: Øget pres på mistænkte CSC-folk

Presset er blevet øget på de mistænkte CSC-folk i stor svindelsag. Dansk politi er fuldstændig tavs om sagen, som CSC i Norden følger løbende.

Bagmandspolitiet er tavs omkring den store svindel-sag, der er under optrevling af det amerikanske børstilsyn hos it-giganten CSC.

Forleden kom det frem, at presset blev øget hos blandt andet tidligere CSC-folk, der var under mistanke i sagen, hvor der angiveligt er bevidst manipuleret af "afsporede" CSC-folk for et beløb, der tilsammen løber op i en halv milliard kroner.

Danske CSC-selskaber spiller en markant rolle i sagen, da mistanken også rettes imod disse selskaber.

Tidligere har jura-ekspert og professor Lars Bo Langsted fra Juridisk Institut på Aalborg Universitet udtalt, at Bagmandspolitiet burde interesse sig for sagen, da et dansk CSC-regnskab ligefrem indeholdt oplysninger om, at der var "mistanke om regnskabsmanipulation udført af tidligere ansatte."

"Når SEC opdager noget, der ligner ulovligheder i Danmark, ville jeg være overrasket, hvis de ikke kontakter Bagmandspolitiet eller andre danske myndigheder," udtalte professoren dengang til Computerworld.

Men hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet - også kaldet Bagmandspolitiet - vil man ikke kommentere sagen, selv efter den seneste udvikling, hvor flere CSC-folk i ind og udland har modtaget et såkaldt Wells Notice-brev fra det amerikanske børstilsyn.

"Jeg kan desværre ikke rigtigt kommentere på forholdet, da vores eventuelle involvering i sagen pt. i givet fald er på et stadie, hvor vi helst ikke vil have for meget fokus på, hvad vi eventuelt måtte foretage os," udtaler vicestatsadvokat Henrik Helmer Steen fra Bagmandspolitiet til Computerworld.

CSC's egen globale ledelse har kaldt personerne under mistanke for "afsporede", og CSC samarbejder fuldt ud med myndighederne om opklaringen af sagen.

CSC: Vi følger sagen løbende
Tidligere har CSC meddelt, at folk er blevet fyret grundet sagen, der har spredt sig fra danske CSC-selskaber og Norden til blandt andet Australien.

Hos CSC Nordic oplyser public relations officer Kim Ege Møller, at sagen køres fra USA.

"Vi overdrog for nogle år siden sagen og sagsakterne til de amerikanske børsmyndigheder - og vi har ikke siden været direkte involveret i undersøgelsen, men vi følger naturligvis sagen løbende," lyder det i en skriftlig kommentar.

Læs også:

Svindel-mistanke: Børstilsyn øger pres på CSC-folk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.