Artikel top billede

Bagmandspolitiet bør kigge på CSC's regnskabsrod

Bagmandspolitiet bør se nærmere på mistanken om "regnskabsmanipulation" hos CSC, der har måttet nedskrive regnskabet med 200 millioner kroner, mener jura-professor.

CSC i Danmark har netop aflagt regnskab til de danske myndigheder, hvoraf det fremgår, at selskabet har "... mistanke om regnskabsmanipulation udført af tidligere ansatte", der har tvunget selskabet ud i reguleringer af sidste års bundlinje med cirka 200 millioner kroner.

Samtidig er det amerikanske børstilsyn, SEC, gået ind i sagen.

Ifølge professor Lars Bo Langsted fra Juridisk Institut på Aalborg Universitet vil det være oplagt for SØK, bedre kendt som Bagmandspolitiet, at kigge nærmere på mistanken.

"Når SEC opdager noget, der ligner ulovligheder i Danmark, ville jeg være overrasket, hvis de ikke kontakter Bagmandspolitiet eller andre danske myndigheder," siger han.

Professoren henviser til, at samarbejdet mellem myndigheder på tværs af landegrænser i dag er meget mere udbredt end tidligere.

Styrelse bør kontakte Bagmandspolitiet

Alene det faktum, at oplysningen om mistanke om regnskabsfusk fremgår af et regnskab, der er afleveret til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, ikke er nok til, at de danske myndigheder per automatik griber ind og undersøger mistanken nærmere.

"For Erhvervs- og Selskabsstyrelsen læser faktisk ikke alle regnskaber, men tager kun stikprøver," fortæller Lars Bo Langsted.

Professoren peger dog på, at hvis styrelsen læser CSC-regnskabet, hvor mistanken om regnskabsmanipulation for et tre-cifrede millionbeløb, står beskrevet, så vil de utvivlsomt kontakte Bagmandspolitiet.

"Ellers vil jeg blive meget overrasket," siger han.

Selvom ingen personer direkte er løbet med omkring 200 millioner kroner, så er der tale om en alvorlig mistanke. For ordet "regnskabsmanipulation" bruges ifølge professoren nemlig i revisorkredse kun, når der vitterligt er mistanke om, at noget ulovligt er foregået.

"Et nærliggende motiv i den her type sager kan være, at man har villet påvirke resultatslønninger eller bonusser," mener Lars Bo Langsted.

Han erklærer sig dermed enig med professor Claus Holm fra Aarhus Universitet, der tidligere har forklaret lidt om de mulige motiver for fusk af denne type.

CSC Danmark har ikke  overfor Computerworld ønsket at kommentere denne artikel:

"Ledelsen i Danmark har ikke nogen kommentarer, så længe sagen kører," oplyser firmaet gennem sit eksterne PR-bureau.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere