Artikel top billede

KMD-system forsinker kommunalvalget i København

Et systemnedbrud har betydet kø-dannelse ved valgsted i København. Læs her, hvad leverandøren KMD mener om den sag.

Flere steder i København er der problemer med de digitale valglister i forbindelse med kommunal- og regionsvalget.

Det fortæller en række kilder til Computerworld, efter at de har oplevet bøvl på valgsteder på Østerbro og på Islands Brygge i hovedstaden, inden de kunne sætte deres kryds.

"Vi fik først at vide, at der ville gå ti minutter. Derefter fik vi beskeden, at der ville gå en halv time til tre kvarter," fortæller en vælger på Islands Brygge til Computerworld.

Også kandidat til Borgerrepræsentationen i København for Enhedslisten Jesper Tidemann kan via Twitter rapportere om elektroniske problemer, inden han kunne sætte sit kryds.

"Lang kø ved valgstedet Islands Brygge. Det elektroniske system virker ikke. Folk forlader den lange kø i fortvivlelse," skriver Jesper Tidemann på Twitter

Ifølge Københavns Borgerservice er der indtil videre rapporteret om problemer med de digitale valglister to steder i hovedstaden.

Ingen problemer i supporten

Hos KMD, der er leverandør af de digitale valglister, har den 60 mand store support i skrivende stund ikke fået rapporteret om problemer med valglisterne, en god time efter at valget gik i gang klokken ni i formiddags.

"Vi kan dog ikke udelukke, at der har været opstartsvanskeligheder nogle steder. Det er selvfølgelig ærgerligt, men proceduren er bare, at valgstederne overgår til papir," forklarer KMD's pressechef Christoffer Hellmann til Computerworld.

De digitale valglister blev introduceret ved kommunalvalget i 2005, og indførelsen har betydet, at vælgerne ikke længere skal gå hen til et fast valgbord.

I stedet kan vælgerne selv vælge valgbord, da ens navn ikke længere er kædet til et fast valgbord, men derimod blot tilknyttet valgstedet.

Skulle være hurtigere

Denne arbejdsgang skal alt andet lige mindske kø-dannelsen og sikre et hurtigere valg. 

KMD har ved andre valg også oplevet problemer med de digitale valglister, og systemerne er derfor op til dette kommunalvalg blevet trimmet, så der ikke skulle opstå problemer igen.

Omkring to tredjedele af kommunerne har indkøbt digitale valglister hos KMD til kommunalvalget 2013.

Opdateret klokken 11:48: Flere medier som DR.dkEkstra Bladet og Politiken rapporterer også om problemer med de digitale valglister i Køge og ved Sengeløse ved Høje Taastrup på Sjælland. Indenrigsministeriet fortæller samtidig til Ekstra Bladet, at problemerne skulle være løst omkring klokken 11.30.  

Læs også: 
Sådan styrer KMD it-maskinerne bag kommunalvalget




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere






CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?