Artikel top billede

Valget: En fis i en hornlygte - men sådan burde det ikke være

Computerworld mener: Valget til kommunalbestyrelser og regionsråd er en fis i en hornlygte, når det gælder it. Men det burde faktisk være en gigantisk sag.

Computerworld mener: Det er altid en festdag, når vi skal til stemme-urnerne, men for it-branchen forekommer dagens valg til kommunalbestyrelser og regionsråd mærkeligt nok inderligt ligegyldig.

Ingen af kandidaterne er gået til valg på it-ambitioner, it-kvalitet eller it-investeringer i kommuner eller regioner, hvilket fra et politisk synspunkt virker ganske forståeligt, medmindre kandidaten vil begå politisk selvmord, allerede inden valghandlingen for alvor er gået i gang.

Sådan har det altid været.

Politisk kan it - investeringer, planer og visioner - ikke flytte stemmer i nogen nævneværdig udstrækning, og derfor bliver området betragtet som sekundært, irrelevant og måske for kompliceret af mange politikere.

Det ændrer dog ikke på, at valget i dag i høj grad handler om it og i høj grad kan få indflydelse på vores fremtid - både når det gælder it-branchen, it-brugen og de it-investeringer, der i fremtiden vil blive placeret i branchen.

Vigtig rolle for den digitale udvikling

Det skyldes selvfølgelig, at netop kommunerne og regionsrådene - der jo formelt ledes af de mennesker, som vi vælger i dag - spiller en tung og afgørende rolle for den digitale udvikling i Danmark.

Tilsammen skal de 2.450 kommende medlemmer af de 98 kommunalbestyrelser samt medlemmerne af de fem regionsråd således være med til at definere rammerne for it-investeringer i milliard-klassen i Danmark i de kommende år, hvor it kommer til at spille en helt central rolle i udviklingen af den offentlige sektor.

Alene i folkeskolen vil kommunerne således investere mindst en halv milliard kroner i it i de kommende år, ligesom der skal investeres milliarder af kroner i telemedicin, velfærdsteknologier, digitalisering af kommunernes sagsbehandlinger, digital læring og så videre.

De sorte huller hos kandidaten

Med andre ord: De personer, der bliver valgt i dag, kommer til at få vigtig indflydelse på udmøntningen af markante satsninger i velfærds-teknologier i skoler og på sygehuse og i moderniseringen af den offentlige sektor.

Det understreges ikke mindst af, at KMD i de seneste år har investeret betydelige beløb i at udvikle de såkaldte borgernære services som helt nyt forretningsområde for selskabet.

Det kan du læse mere om her: Her satser KMD på enorm vækst i de kommende år.

De borgernære services dækker over nye it-systemer til netop folkeskoler og sundhedssektoren, som KMD tror bliver et af de helt store it-investeringsområder i de kommende år.

Det samme gælder andre spillere i it-branchen, der høster store mængder penge på it-leverancer til kommunerne og regionerne, som tilsammen er blandt de allerstørste it-investorer i Danmark.

Den vigtige udmøntning

I dag vælger vi de politikere, der skal stå på mål for og være med til at fastlægge udmøntningen af disse meget store it-investeringer i de kommende år.

Det er noget, der vil få indflydelse på alle danskeres tilværelse i en eller anden udstrækning, og derfor er det en vigtig sag.

Mange kommunalpolitikere går til valg på netop de borgernære emner: Bedre vilkår for de ældre, bedre folkeskole, bedre service, flere varme hænder og færre kolde.

I alle tilfældene spiller it en vigtig rolle som motoren, der skal holde skuden flydende og maskinrummet i drift.

Vi ved som regel, hvad vores kandidater mener om de helt nære og konkrete ting i kommunen.

Men ved du, hvad din lokale kandidat mener om de kommende års it-investeringer i kommunen, i den lokale folkeskole og på det sygehus, som du anvender?

Ved du, hvad din lokale kandidats it-vision er?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere