Artikel top billede

Valget: En fis i en hornlygte - men sådan burde det ikke være

Computerworld mener: Valget til kommunalbestyrelser og regionsråd er en fis i en hornlygte, når det gælder it. Men det burde faktisk være en gigantisk sag.

Computerworld mener: Det er altid en festdag, når vi skal til stemme-urnerne, men for it-branchen forekommer dagens valg til kommunalbestyrelser og regionsråd mærkeligt nok inderligt ligegyldig.

Ingen af kandidaterne er gået til valg på it-ambitioner, it-kvalitet eller it-investeringer i kommuner eller regioner, hvilket fra et politisk synspunkt virker ganske forståeligt, medmindre kandidaten vil begå politisk selvmord, allerede inden valghandlingen for alvor er gået i gang.

Sådan har det altid været.

Politisk kan it - investeringer, planer og visioner - ikke flytte stemmer i nogen nævneværdig udstrækning, og derfor bliver området betragtet som sekundært, irrelevant og måske for kompliceret af mange politikere.

Det ændrer dog ikke på, at valget i dag i høj grad handler om it og i høj grad kan få indflydelse på vores fremtid - både når det gælder it-branchen, it-brugen og de it-investeringer, der i fremtiden vil blive placeret i branchen.

Vigtig rolle for den digitale udvikling

Det skyldes selvfølgelig, at netop kommunerne og regionsrådene - der jo formelt ledes af de mennesker, som vi vælger i dag - spiller en tung og afgørende rolle for den digitale udvikling i Danmark.

Tilsammen skal de 2.450 kommende medlemmer af de 98 kommunalbestyrelser samt medlemmerne af de fem regionsråd således være med til at definere rammerne for it-investeringer i milliard-klassen i Danmark i de kommende år, hvor it kommer til at spille en helt central rolle i udviklingen af den offentlige sektor.

Alene i folkeskolen vil kommunerne således investere mindst en halv milliard kroner i it i de kommende år, ligesom der skal investeres milliarder af kroner i telemedicin, velfærdsteknologier, digitalisering af kommunernes sagsbehandlinger, digital læring og så videre.

De sorte huller hos kandidaten

Med andre ord: De personer, der bliver valgt i dag, kommer til at få vigtig indflydelse på udmøntningen af markante satsninger i velfærds-teknologier i skoler og på sygehuse og i moderniseringen af den offentlige sektor.

Det understreges ikke mindst af, at KMD i de seneste år har investeret betydelige beløb i at udvikle de såkaldte borgernære services som helt nyt forretningsområde for selskabet.

Det kan du læse mere om her: Her satser KMD på enorm vækst i de kommende år.

De borgernære services dækker over nye it-systemer til netop folkeskoler og sundhedssektoren, som KMD tror bliver et af de helt store it-investeringsområder i de kommende år.

Det samme gælder andre spillere i it-branchen, der høster store mængder penge på it-leverancer til kommunerne og regionerne, som tilsammen er blandt de allerstørste it-investorer i Danmark.

Den vigtige udmøntning

I dag vælger vi de politikere, der skal stå på mål for og være med til at fastlægge udmøntningen af disse meget store it-investeringer i de kommende år.

Det er noget, der vil få indflydelse på alle danskeres tilværelse i en eller anden udstrækning, og derfor er det en vigtig sag.

Mange kommunalpolitikere går til valg på netop de borgernære emner: Bedre vilkår for de ældre, bedre folkeskole, bedre service, flere varme hænder og færre kolde.

I alle tilfældene spiller it en vigtig rolle som motoren, der skal holde skuden flydende og maskinrummet i drift.

Vi ved som regel, hvad vores kandidater mener om de helt nære og konkrete ting i kommunen.

Men ved du, hvad din lokale kandidat mener om de kommende års it-investeringer i kommunen, i den lokale folkeskole og på det sygehus, som du anvender?

Ved du, hvad din lokale kandidats it-vision er?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.