BREAKING:Preben Damgaard er død

Artikel top billede

Mobile løsninger: Denne type apps buldrer frem

Mobile løsninger er hotte, men skal det være en native app, en browser-løsning eller en hybrid model, der kombinerer de to verdener?

Mens det er de færreste, der vil argumentere imod, at smartphones og tablets skal tages seriøst i forretningsøjemed, er der noget større uenighed, når det kommer til, hvordan man lettest griber udviklingen af virksomhedens mobile løsninger an.

Skal man satse på at udvikle en native app til hver af de styresystemer, der ligger på medarbejderne og kundernes smartphones og tablets?

Eller er det mere fordelagtigt at satse på at lave en HTML5-løsning, der kan fungere i alle browsere?

Den tredje mulighed vil ofte være at satse på en hybrid løsning, der kombinerer det bedste fra de to verdener.

Det konkluderer undersøgelse

Venturebeat.com skriver om en interessant undersøgelse, hvor 3.500 udviklere, CIO'er og tekniske chefer er blevet spurgt, hvilken model de foretrækker, når flere platforme skal understøttes? 

Hertil svarer 41 procent, at de foretrækker ren HTML til alle platforme.

32 procent peger på, at det er hybride apps, der giver mest mening.

19 procent siger, at de foretrækker en enkelt native løsning samt HTML.

Endelig lyder svaret fra blot otte procent, at de går efter rene native app-løsninger til at understøtte flere platforme.

Nu skal det tilføjes, at undersøgelsen er foretaget på vegne af en virksomhed, der leverer cross-platform udviklings-løsninger, og at den skal ses i det lys - men tendensen til mere HTML og mindre native udvikling er også dokumenteret andre steder.

Hybride apps vinder frem

Analysefirmaet Gartner har eksempelvis vurderet, at over halvdelen af de mobile apps, der bliver udrullet i 2016, vil være hybride.

"Virksomhederne indser i stigende grad, at de er nødt til at understøtte flere platforme, specielt når BYOD (bring your own device) får momentum."

Derfor arbejdes der i stigende grad med hybride arkitekturer, der kombinerer HTML 5-løsninger med native apps.

Analysefirmaets råd er, at man som virksomhed undersøger, hvilke udvikler-platforme der gør det muligt at udvikle native apps, hybride apps og web-løsninger ud fra den samme kode.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Nye apps: Dette vigtige område område overser it-afdelingen

Sådan ser fremtidens apps ud: Kombinerer to verdener
IT-JOB

Netcompany

Test Specialist

Siemens Gamesa Renewable Energy A/S

Senior Cloud Developer

Himsa II K/S

SW-test og QA-lead

Danske Commodities A/S

IT systems engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere