Artikel top billede

Mobile løsninger: Denne type apps buldrer frem

Mobile løsninger er hotte, men skal det være en native app, en browser-løsning eller en hybrid model, der kombinerer de to verdener?

Mens det er de færreste, der vil argumentere imod, at smartphones og tablets skal tages seriøst i forretningsøjemed, er der noget større uenighed, når det kommer til, hvordan man lettest griber udviklingen af virksomhedens mobile løsninger an.

Skal man satse på at udvikle en native app til hver af de styresystemer, der ligger på medarbejderne og kundernes smartphones og tablets?

Eller er det mere fordelagtigt at satse på at lave en HTML5-løsning, der kan fungere i alle browsere?

Den tredje mulighed vil ofte være at satse på en hybrid løsning, der kombinerer det bedste fra de to verdener.

Det konkluderer undersøgelse

Venturebeat.com skriver om en interessant undersøgelse, hvor 3.500 udviklere, CIO'er og tekniske chefer er blevet spurgt, hvilken model de foretrækker, når flere platforme skal understøttes? 

Hertil svarer 41 procent, at de foretrækker ren HTML til alle platforme.

32 procent peger på, at det er hybride apps, der giver mest mening.

19 procent siger, at de foretrækker en enkelt native løsning samt HTML.

Endelig lyder svaret fra blot otte procent, at de går efter rene native app-løsninger til at understøtte flere platforme.

Nu skal det tilføjes, at undersøgelsen er foretaget på vegne af en virksomhed, der leverer cross-platform udviklings-løsninger, og at den skal ses i det lys - men tendensen til mere HTML og mindre native udvikling er også dokumenteret andre steder.

Hybride apps vinder frem

Analysefirmaet Gartner har eksempelvis vurderet, at over halvdelen af de mobile apps, der bliver udrullet i 2016, vil være hybride.

"Virksomhederne indser i stigende grad, at de er nødt til at understøtte flere platforme, specielt når BYOD (bring your own device) får momentum."

Derfor arbejdes der i stigende grad med hybride arkitekturer, der kombinerer HTML 5-løsninger med native apps.

Analysefirmaets råd er, at man som virksomhed undersøger, hvilke udvikler-platforme der gør det muligt at udvikle native apps, hybride apps og web-løsninger ud fra den samme kode.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Nye apps: Dette vigtige område område overser it-afdelingen

Sådan ser fremtidens apps ud: Kombinerer to verdener
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.