Artikel top billede

Mobile løsninger: Denne type apps buldrer frem

Mobile løsninger er hotte, men skal det være en native app, en browser-løsning eller en hybrid model, der kombinerer de to verdener?

Mens det er de færreste, der vil argumentere imod, at smartphones og tablets skal tages seriøst i forretningsøjemed, er der noget større uenighed, når det kommer til, hvordan man lettest griber udviklingen af virksomhedens mobile løsninger an.

Skal man satse på at udvikle en native app til hver af de styresystemer, der ligger på medarbejderne og kundernes smartphones og tablets?

Eller er det mere fordelagtigt at satse på at lave en HTML5-løsning, der kan fungere i alle browsere?

Den tredje mulighed vil ofte være at satse på en hybrid løsning, der kombinerer det bedste fra de to verdener.

Det konkluderer undersøgelse

Venturebeat.com skriver om en interessant undersøgelse, hvor 3.500 udviklere, CIO'er og tekniske chefer er blevet spurgt, hvilken model de foretrækker, når flere platforme skal understøttes? 

Hertil svarer 41 procent, at de foretrækker ren HTML til alle platforme.

32 procent peger på, at det er hybride apps, der giver mest mening.

19 procent siger, at de foretrækker en enkelt native løsning samt HTML.

Endelig lyder svaret fra blot otte procent, at de går efter rene native app-løsninger til at understøtte flere platforme.

Nu skal det tilføjes, at undersøgelsen er foretaget på vegne af en virksomhed, der leverer cross-platform udviklings-løsninger, og at den skal ses i det lys - men tendensen til mere HTML og mindre native udvikling er også dokumenteret andre steder.

Hybride apps vinder frem

Analysefirmaet Gartner har eksempelvis vurderet, at over halvdelen af de mobile apps, der bliver udrullet i 2016, vil være hybride.

"Virksomhederne indser i stigende grad, at de er nødt til at understøtte flere platforme, specielt når BYOD (bring your own device) får momentum."

Derfor arbejdes der i stigende grad med hybride arkitekturer, der kombinerer HTML 5-løsninger med native apps.

Analysefirmaets råd er, at man som virksomhed undersøger, hvilke udvikler-platforme der gør det muligt at udvikle native apps, hybride apps og web-løsninger ud fra den samme kode.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Nye apps: Dette vigtige område område overser it-afdelingen

Sådan ser fremtidens apps ud: Kombinerer to verdener
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere