Artikel top billede

Nye apps: Dette vigtige område overser it-afdelingen

Medarbejderne tager i stor stil arbejdsrelaterede apps i brug på smartphones og tablets. I farten glemmer mange it-afdelinger noget, der ellers traditionelt er en vigtig del af softwareprojekter.

Softwaretest er et område, der ikke bør være ukendt land for ret mange it-afdelinger. Når ny software udvikles, er det grundlæggende fornuftigt at teste løsningen, før den rulles ud til medarbejderne.

Det er forskelligt, om man gør det internt eller sætter en ekstern partner til det, men test-delen er uanset hvad afgørende i et software-projekt.

Det ser imidlertid ud til, at der sker noget af et skift i opfattelsen af, hvor meget og hvordan man bør teste, i takt med at smartphones og tablets vinder frem i virksomhederne.

Apps testes ikke

Apps testes nemlig langt fra altid, kan man læse i Capgeminis World Quality Report 2013, der netop er udkommet (PDF).

Rapporten er baseret på svar fra 1.553 respondenter i 25 forskellige lande.

"Hele virksomhedens infrastruktur kan ikke længere gemmes sikkert væk bag et virtual private network og en firewall. Og endnu vigtigere; medarbejdere er klar til at downloade og prøve nye apps på mobile enheder på en måde, som de ikke ville opfatte som acceptabel på en desktop eller bærbar," indleder rådgivningsfirmaet.

Ifølge Capgemini-undersøgelsen er det kun 31 procent af respondenterne, der svarer, at de tester mobil-applikationer.

65 procent svarer, at de ikke har de rette værktøjer til at teste de forskellige apps med, og derudover svarer 52 procent, at de ikke har adgang til de enheder, de har brug for at have adgang til.

34 procent af respondenterne mener, at de mangler de metoder og processer, der er nødvendige for at teste mobil-apps, og 29 procent svarer også, at de mangler ekspertisen på området.

Sådan testes apps i dag

For dem, der tester, er det typisk app'ens performance, der testes, snarere end funktionaliteten og sikkerheden.

Således svarer 48 procent af de deltagere i undersøgelsen, der arbejder med test af apps, at de prioriterer at teste for performance, mens kun 18 procent peger på sikkerhed som et prioriteret test-område.

"Det betyder ikke, at virksomhederne ikke længere går op i sikkerheden, men snarere at sikkerhedsperspektivet er ændret med bring your own device-kulturen og måden, apps udbredes på," skriver Capgemini i rapporten.

Ifølge rapporten tester virksomheder i Vesteuropa i gennemsnit apps hyppigere end i resten af verden. Her testes der apps i 37 procent af virksomhederne.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Disse 5 apps gør din smartphone smartere

Sådan ser fremtidens app ud: Kombinerer to verdener




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere