Artikel top billede

Tech-medie: Winamp skal alligevel ikke dø

Først blev Winamp erklæret død. Men nu bliver der igen blæst liv i programmet, der angiveligt står på indkøbslisten i et af de helt tunge it-firmaer.

Efter 15 år som medieafspiller blev Winamp i sidste uge erklæret død.

Den 20. december blev i sidste uge udråbt som dødsdatoen for den engang så populære afspiller.

Men nu fortæller kilder til teknologi-siden Techcrunch, at der forhandles om en løsning, der kan blæse nyt liv i det efterhånden ikoniske program, der ellers har levet et stille liv i de seneste år.

Microsoft byder ind

Det er selveste Microsoft, der nævnes som den potentielle køber af programmet sammen med Shoutcast, der er en streaming-tjeneste, som AOL også har under sine vinger, og som også stammer fra opkøbet af firmaet Nullsoft i 1999.

Efter opkøbet i 1999 mistede Winamp den glans, der ellers havde lyst op omkring programmet op mod årtusindskiftet.

For et par år siden blev Winamp relanceret i nye versioner til Android og Mac, men programmet har aldrig formået at bide sig fast igen.

Men nu nævnes Microsoft altså som en potentiel køber - dog kun af anonyme kilder, som Techcrunch har snakket med.

Her er en gennemgang af Winamps liv på syv minutter:

Hvad skal det bruges til?

Der spekuleres naturligvis i, hvad Microsoft skal med programmet.

Og det kan være lidt svært at få øje på konkrete områder. Men Shoutcast-delen, der er en portal, som samler mere end 50.000 radiostationer, kan måske være en funktion, som Microsoft vil føje til Xbox Music-platformen.

De to parter skal først blive enige om en pris inden den 20. december.

Hverken AOL eller Microsoft har ønsket at kommentere rygterne fra Techcrunch.

Læs også:
Sikkerhedsfirma: Slet Winamp - den er hullet som en si

Download: Fem gode medieafspillere kæmper om din gunst

Winamp fylder 10 år ? svinger musikken stadig?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.