Artikel top billede

Ups: Googles "danske" online-regler står på hollandsk

Test: En brugertest af Googles regelsæt afslører dårligt sprog og flere passager på hollandsk. Læs her, hvad en stribe danskere mener om servicevilkårene hos søge-giganten.

Computerworld har i samarbejde med usability-virksomheden Usertribe bedt fem danskere om at læse servicevilkår hos flere it-giganter.

Først jamrede de sig gennem Facebook-reglerne, og meget bedre bliver det ikke hos konkurrenten Google. 

En pine at læse sig igennem

Flere testbrugere korser sig over Googles tekstmængder med store og små bogstaver samt ikke mindst sprogbrugen - især da flere afsnit står på hollandsk.

"Der kan jo stå hvad som helst," konstaterer en testperson i gennemgangen af Googles betingelser, da hun støder på de hollandske passager i Googles servicevilkår.


En af testpersonerne kritiserer sprogbrugen i Googles brugerbetingelser

Google har efter at være blevet kontaktet af Computerworld angående de udenlandske passager i sine servicevilkår rettet teksten til dansk. 

Kan gøre hvad de vil

Tidligere er det ellers selve indholdet i Googles servicevilkår, der er blevet kritiseret skarpt af dansk it-advokat, da brugerne i betingelserne giver Google 'en verdensdækkende licens til at bruge, gemme, genskabe, modificere og lave afledte værker' af brugernes data.

"De ansvarsfraskriver sig alt"

Den pointe fanger en af brugerne under testen og udtrykker på følgende måde:

"De kan bruge mine ting, som de ønsker, uden jeg rigtig kan gøre noget ved det."

Redder egen røv

At læseoplevelsen hos Google ikke står helt mål med de slagfærdige pointer, er der flere af brugerne, der konstaterer under testen.

"Hvad fik jeg ud af at læse Googles servicevilkår? Ingenting," lyder konklusionen fra en mandlig testperson.


En testperson undrer sig over formidlingen og giver gode råd til, hvordan Google kunne sætte sin tekst op på en mere læsevenlig facon. 

En anden testbruger opsummerer sin nærkamp med Googles servicevilkår således:

"Hvis dokumentet er til for Googles skyld, så har de jo skrevet det på en måde, så det redder deres egen røv. Men hvis de rent faktisk mener, at der er informationer til forbrugerne, så kunne man starte med at sætte det op på en lidt mere modtagervenlig facon, for det er det absolut ikke lige nu."

En tredje testperson vælger dog at se Googles servicevilkår fra et mere humoristisk synspunkt:

"De ansvarsfraskriver sig alt, hvis noget går galt. Men udover det, så har de en masse vilkår til brugerne. Det synes jeg er lidt sjovt."

Her er Googles udmeldinger til kritikken af brugervilkårene

Giv din mening til kende: Har du nogensinde selv læst licensbetingelser helt igennem? Hvad er din personlige oplevelser med software-selskabernes servicevilkår?

Læs også de andre bruger-tests: 
Danskere jamrer over Facebooks regler: Helt umulige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.