Facebook efter dansk kritik: Sådan er reglerne altså

Efter at fem danskere i en usability-test har kritiseret forståelsen af Facebooks regler, svarer det sociale medie igen. Læs her, hvordan Facebook holder øje med, at du ikke forbryder dig mod reglerne.

Efter at Computerworld har fået brugertestet Facebooks regelsæt med fem danske testpersoner, der alle vender mundvigen nedad over det kringlede regelsæt, tager kæmpen inden for sociale medier til genmæle.

Facebook hævder i en mail til Computerworld, at selskabets regler netop er blevet opdaterede, for at de skal være nemmere for brugerne at finde og blive kloge på.

"Vi reviderer konstant vores standarder og lytter til feedback fra brugerne, hvilket er årsagen til, at Facebook for nylig opdaterede politik for blandt andet brugen af data ved at simplificere, hvordan vi forklarer dem," forklarer Frida Löwengren, PR-talsperson for Facebook i Norden.

Vores test viser noget andet
Men Computerworlds test viser netop, at teksterne er svære at læse, da de indeholder svære ord og lange sætninger.

Vi vil derfor gerne høre, hvor mange Facebook-brugere der egentlig læser betingelserne, inden de kaster sig ud i at dele data og meget personlige oplysninger på det sociale medie med mere end en milliard brugere.

"Vi har ikke nogen statistik for dette, men selvfølgelig opfordrer vi alle brugere til at gennemlæse brugerbetingelserne, når de begynder med at bruge en ny service, og det gælder også Facebook," svarer Facebooks talsperson, Frida Löwengren.

Hvem ejer dine billeder på Facebook?
Brugerne i vores brugervenlighedstest af Facebooks betingelser afslører en tvivl om, hvem der egentlig ejer de oploadede billeder.

Det har vi derfor også spurgt Facebook om, som svarer:

"Facebook har ret til at bruge dit foto (profilbillede) inden for platformen. Dette betyder så ikke, at Facebook kan dele dit billede uden for platformen, men derimod bruge det til forslag for ikke-venner, der så kan tilføje dig som ven," lyder forklaringen, som fortsætter:

"Hvis du ønsker at slette dine Facebook-konto, har Facebook ikke længere nogen rettigheder til at benytte dit billede på platformen, og dine informationer bliver fuldstændig slettet."

Ukendt antal karantæner
Flere brugere i Computerworlds test fremhæver også, at Facebook har en del regler omkring mobning, oprettelse af flere profiler og udelukkelsen af personer, der er dømte seksualforbrydere.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
I 2018 blev 300 europæiske virksomheder spurgt til deres samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis anvendes fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Whitepaperet fortæller også om vigtigheden af at finde en EDI-leverandør, som kender dit marked og dine muligheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.