Her er de mest populære tjenester til online storage

Afstemning afslører, om det er Dropbox, SkyDrive eller Google Drive, der er mest populær til online storage og -synkronisering. Eller er det måske en helt anden webtjeneste?

Hvor det for bare få år siden var relativt dyrt at lagre billeder, dokumenter og videoer på nettet, har vi i dag en række fornuftige muligheder i form af webtjenester til storage og synkronisering.

En del af dem er helt gratis, og vælger man at opgradere størrelsen på ens web-harddisk, er det på ingen måder noget, der får alarmklokken til at ringe hos ens bankrådgiver.

Men med det voksende udbud af tjenester er det pludselig også nemmere sagt end gjort at træffe beslutningen om, hvad man skal satse på.

Overvejelserne handler nemlig ikke bare om pris og antal gigabyte, mens også om funktionalitet, brugervenlighed, stabilitet - og ikke mindst datasikkerhed.

Afstemning: De bruger vi
I sidste uge stillede Computerworld læserne læserne spørgsmålet: Hvilken tjeneste benytter du til online storage?

1121 læsere har stemt, og konklusionen på afstemningen er, at det fortsat er Dropbox, der er den mest populære tjeneste med 29 procent af stemmerne.

Microsofts SkyDríve kommer ind på andenpladsen med 17 procent, mens Google Drive får 11 procent af stemmerne.

Mens det måske ikke er så overraskende, at det er disse tre tjenester, flest benytter, så er det interessant, at 0 procent har stemt på ellers velkendte tjenester som Box, Mozy og Sygarsync (der er læsere, der har stemt på disse, men ikke nok til, at stemmeprocenten når op på en procent).

Apples iCloud får også 0 procent, men her kan forklaringen være, at læserne ikke opfatter det som en tjeneste til storage, hvilket det da også kun delvist er; iCloud har mere fokus på synkronisering imellem de forskellige Apple-produkter og automatisk backup af eksempelvis billeder, man tager med iPhonen.

Det mest overraskende ved afstemningen er måske, at hele 29 procent af læserne svarer, at de bruger mere end én tjeneste til online storage.

Kun fire procent svarer, at de slet ikke bruger online storage, mens fem procent svarer "Andet."

Mange interessante tjenester
I debatten under afstemningen skriver flere læsere om tjenester, der ikke kunne stemmes på.

Eksempelvis nævner flere læsere norske Jottacloud som en god tjeneste, og også Bitcasa, ownCloud og Bittorrent sync fremhæves.

Her ses resultatet af afstemningen:

Læs også:

Bruger du Dropbox, SkyDrive, Google Drive - eller noget helt andet?

Dropbox håner Microsoft og Google: Derfor er vi bedst

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.