Artikel top billede

Her er de mest populære tjenester til online storage

Afstemning afslører, om det er Dropbox, SkyDrive eller Google Drive, der er mest populær til online storage og -synkronisering. Eller er det måske en helt anden webtjeneste?

Hvor det for bare få år siden var relativt dyrt at lagre billeder, dokumenter og videoer på nettet, har vi i dag en række fornuftige muligheder i form af webtjenester til storage og synkronisering.

En del af dem er helt gratis, og vælger man at opgradere størrelsen på ens web-harddisk, er det på ingen måder noget, der får alarmklokken til at ringe hos ens bankrådgiver.

Men med det voksende udbud af tjenester er det pludselig også nemmere sagt end gjort at træffe beslutningen om, hvad man skal satse på.

Overvejelserne handler nemlig ikke bare om pris og antal gigabyte, mens også om funktionalitet, brugervenlighed, stabilitet - og ikke mindst datasikkerhed.

Afstemning: De bruger vi
I sidste uge stillede Computerworld læserne læserne spørgsmålet: Hvilken tjeneste benytter du til online storage?

1121 læsere har stemt, og konklusionen på afstemningen er, at det fortsat er Dropbox, der er den mest populære tjeneste med 29 procent af stemmerne.

Microsofts SkyDríve kommer ind på andenpladsen med 17 procent, mens Google Drive får 11 procent af stemmerne.

Mens det måske ikke er så overraskende, at det er disse tre tjenester, flest benytter, så er det interessant, at 0 procent har stemt på ellers velkendte tjenester som Box, Mozy og Sygarsync (der er læsere, der har stemt på disse, men ikke nok til, at stemmeprocenten når op på en procent).

Apples iCloud får også 0 procent, men her kan forklaringen være, at læserne ikke opfatter det som en tjeneste til storage, hvilket det da også kun delvist er; iCloud har mere fokus på synkronisering imellem de forskellige Apple-produkter og automatisk backup af eksempelvis billeder, man tager med iPhonen.

Det mest overraskende ved afstemningen er måske, at hele 29 procent af læserne svarer, at de bruger mere end én tjeneste til online storage.

Kun fire procent svarer, at de slet ikke bruger online storage, mens fem procent svarer "Andet."

Mange interessante tjenester

I debatten under afstemningen skriver flere læsere om tjenester, der ikke kunne stemmes på.

Eksempelvis nævner flere læsere norske Jottacloud som en god tjeneste, og også Bitcasa, ownCloud og Bittorrent sync fremhæves.

Her ses resultatet af afstemningen:

Læs også:

Bruger du Dropbox, SkyDrive, Google Drive - eller noget helt andet?

Dropbox håner Microsoft og Google: Derfor er vi bedst
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere