Artikel top billede

Her er de mest populære tjenester til online storage

Afstemning afslører, om det er Dropbox, SkyDrive eller Google Drive, der er mest populær til online storage og -synkronisering. Eller er det måske en helt anden webtjeneste?

Hvor det for bare få år siden var relativt dyrt at lagre billeder, dokumenter og videoer på nettet, har vi i dag en række fornuftige muligheder i form af webtjenester til storage og synkronisering.

En del af dem er helt gratis, og vælger man at opgradere størrelsen på ens web-harddisk, er det på ingen måder noget, der får alarmklokken til at ringe hos ens bankrådgiver.

Men med det voksende udbud af tjenester er det pludselig også nemmere sagt end gjort at træffe beslutningen om, hvad man skal satse på.

Overvejelserne handler nemlig ikke bare om pris og antal gigabyte, mens også om funktionalitet, brugervenlighed, stabilitet - og ikke mindst datasikkerhed.

Afstemning: De bruger vi
I sidste uge stillede Computerworld læserne læserne spørgsmålet: Hvilken tjeneste benytter du til online storage?

1121 læsere har stemt, og konklusionen på afstemningen er, at det fortsat er Dropbox, der er den mest populære tjeneste med 29 procent af stemmerne.

Microsofts SkyDríve kommer ind på andenpladsen med 17 procent, mens Google Drive får 11 procent af stemmerne.

Mens det måske ikke er så overraskende, at det er disse tre tjenester, flest benytter, så er det interessant, at 0 procent har stemt på ellers velkendte tjenester som Box, Mozy og Sygarsync (der er læsere, der har stemt på disse, men ikke nok til, at stemmeprocenten når op på en procent).

Apples iCloud får også 0 procent, men her kan forklaringen være, at læserne ikke opfatter det som en tjeneste til storage, hvilket det da også kun delvist er; iCloud har mere fokus på synkronisering imellem de forskellige Apple-produkter og automatisk backup af eksempelvis billeder, man tager med iPhonen.

Det mest overraskende ved afstemningen er måske, at hele 29 procent af læserne svarer, at de bruger mere end én tjeneste til online storage.

Kun fire procent svarer, at de slet ikke bruger online storage, mens fem procent svarer "Andet."

Mange interessante tjenester

I debatten under afstemningen skriver flere læsere om tjenester, der ikke kunne stemmes på.

Eksempelvis nævner flere læsere norske Jottacloud som en god tjeneste, og også Bitcasa, ownCloud og Bittorrent sync fremhæves.

Her ses resultatet af afstemningen:

Læs også:

Bruger du Dropbox, SkyDrive, Google Drive - eller noget helt andet?

Dropbox håner Microsoft og Google: Derfor er vi bedst




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere