Artikel top billede

Her er de mest populære tjenester til online storage

Afstemning afslører, om det er Dropbox, SkyDrive eller Google Drive, der er mest populær til online storage og -synkronisering. Eller er det måske en helt anden webtjeneste?

Hvor det for bare få år siden var relativt dyrt at lagre billeder, dokumenter og videoer på nettet, har vi i dag en række fornuftige muligheder i form af webtjenester til storage og synkronisering.

En del af dem er helt gratis, og vælger man at opgradere størrelsen på ens web-harddisk, er det på ingen måder noget, der får alarmklokken til at ringe hos ens bankrådgiver.

Men med det voksende udbud af tjenester er det pludselig også nemmere sagt end gjort at træffe beslutningen om, hvad man skal satse på.

Overvejelserne handler nemlig ikke bare om pris og antal gigabyte, mens også om funktionalitet, brugervenlighed, stabilitet - og ikke mindst datasikkerhed.

Afstemning: De bruger vi
I sidste uge stillede Computerworld læserne læserne spørgsmålet: Hvilken tjeneste benytter du til online storage?

1121 læsere har stemt, og konklusionen på afstemningen er, at det fortsat er Dropbox, der er den mest populære tjeneste med 29 procent af stemmerne.

Microsofts SkyDríve kommer ind på andenpladsen med 17 procent, mens Google Drive får 11 procent af stemmerne.

Mens det måske ikke er så overraskende, at det er disse tre tjenester, flest benytter, så er det interessant, at 0 procent har stemt på ellers velkendte tjenester som Box, Mozy og Sygarsync (der er læsere, der har stemt på disse, men ikke nok til, at stemmeprocenten når op på en procent).

Apples iCloud får også 0 procent, men her kan forklaringen være, at læserne ikke opfatter det som en tjeneste til storage, hvilket det da også kun delvist er; iCloud har mere fokus på synkronisering imellem de forskellige Apple-produkter og automatisk backup af eksempelvis billeder, man tager med iPhonen.

Det mest overraskende ved afstemningen er måske, at hele 29 procent af læserne svarer, at de bruger mere end én tjeneste til online storage.

Kun fire procent svarer, at de slet ikke bruger online storage, mens fem procent svarer "Andet."

Mange interessante tjenester

I debatten under afstemningen skriver flere læsere om tjenester, der ikke kunne stemmes på.

Eksempelvis nævner flere læsere norske Jottacloud som en god tjeneste, og også Bitcasa, ownCloud og Bittorrent sync fremhæves.

Her ses resultatet af afstemningen:

Læs også:

Bruger du Dropbox, SkyDrive, Google Drive - eller noget helt andet?

Dropbox håner Microsoft og Google: Derfor er vi bedst
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere