Artikel top billede

Snart opstår "skræmmende situation" med Windows

En del organisationer står over for en "skræmmende situation," hvis de fortsat anvender Microsofts Windows XP.

Hvis der stadig er et vist antal Windows XP-maskiner i brug i din organisation, er det på høje tid at få gjort noget ved det.

Sådan lyder det fra Forrester-rådgiver Christopher Sherman i en kommentar. Han fremhæver nye tal, der viser, at der i den gennemsnitlige organisation fortsat er omkring 20 procent af maskinerne, der kører med XP.

Microsofts Windows XP-support stopper den 8. april næste år, og da man ikke lige skifter pc-platform fra den ene uge til den anden, nærmer deadline sig hastigt.

"Efter denne dato stopper Microsoft med at frigive sikkerheds-patches til det 13 år gamle operativsystem, en skræmmende situation for organisationer, der stadig er afhængige af XP," skriver Christopher Sherman.

Han forklarer, at risikoen for at blive ramt af malware er 21 gange højere med XP end med Windows 8.1.

Det kan du gøre ved det

For de virksomheder, der af den ene eller den anden grund ikke ønsker at opgradere til Windows 7 eller 8.1, er det muligt at betale sig til forlænget XP-support hos Microsoft, skriver Forrrester-rådgiveren.

"Men det er selvfølgelig bare at udskyde det uundgåelige, for den særlige support vil ikke være tilgængelig for evigt."

I det hele tiden er der ikke mange argumenter for at blive på XP for de professionelle brugere, hvis man spørger Christopher Sherman.

"Når Microsoft giver slip på XP, kan du forvente, at mange af antivirus-leverandørerne langsomt begynder at mindske indsatsen med at beskytte disse systemer."

"De fleste tredjeparts-leverandører af applikationer vil formentlig også ophøre med at lappe deres software, hvilket giver perfekte vilkår for hackere."

Så sent som i denne uge har Microsoft advaret om en sårbarhed, som gør det muligt for en hacker at op-skalere rettigheder i Windows XP.

Ifølge FDIM's seneste statistik over operativsystemer ligger Windows XP fortsat på en markedsandel på mere end syv procent i Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere