Artikel top billede

Slår alt andet: Denne teknologi gør din mobil til den vigtigste device

ComputerViews: Hver eneste dag står vi med sammensmeltningen af to af de vigtigste teknologi-områder lige nu i hånden. Måske ser vi det ikke. Men mulighederne er enorme.

ComputerViews: Vi lever i en tid, hvor alting bevæger sig mod mobil.

Pc-salget faldet med stor fart og står ifølge analysehuset Gartner til kun at komme til at udgøre 13 procent af det samlede device-salg i år - endda medregnet salget af bærbare.

Du kan læse mere om det faldende pc-salg her: Pc-salget i Europa styrtdykker: Kendt mærke får gevaldige tæsk

Med andre ord: Vi bliver mere og mere afhængige af vores små mobile devices - smartphones, phablet-telefoner og tablet-computere - til håndteringen af de daglige opgaver.

Grundene til denne overgang fra en pc-domineret til en verden domineret af små mobile devices er mange, men handler dybest set om begejstring:

At vi for tiden er begejstrede for tablet, phablet og smartphones, mens pc'erne er blevet kedelige, funktionelle, dagligdags apparater, som bare skal køre - lidt ligesom kaffemaskinen eller opvaskemaskinen.

Når to og to giver syv

Udviklingen får alvor vinger, hvis vi medregner mulighederne for cloud computing, der på mange måder er selve drivakslen under den mobile revolution.

I sig selv sprutter den typiske mobile små-device ikke ligefrem af hestekræfter. I forhold til pc'erne halter de eksempelvis langt bagefter på vitale områder som hukommelse, storage-kapacitet og processor-kraft.

Og her kommer cloud'en ind i billedet som det tryllestøv, der kan trylle de mobile små-devices om til funktionsdygtige og anvendelige computere, hvor storage og data-behandling i meget stort omfang håndteres uden for den mobile device, der bare bliver en slags styreenhed med sin begrænsede kapacitet.

En af de vigtigste teknologi-trends

Tendensen er så klar, at den såkaldte 'Mobile Cloud' ser ud til at blive en af de vigtigste teknologi-trends i 2014.

Analysehuset IDC kategoriserer endda den sammensmeltede symbiose af mobile enheder og cloud som en selvstændig platform, som IDC kalder for '3rd Platform.'

Her ser IDC meget stort udviklings- og forretningspotentiale i mulighederne for eksempelvis løbende at synkronisere data mellem mange enheder og tilgå forretnings-applikationer når som helst og (næsten) fra hvor som helst.

Hertil kommer mulighederne for at skalere vildt og uhæmmet op og ned, hvis behovet opstår.

Det store potentiale

Den mobile cloud giver med andre ord som aldrig før muligheder for aldrig at frakoble sig dine forretnings-applikationer, data og den virtuelle verden, som en pc gør.

I toget. I sengen. På farten. På fortovet. Ved købmanden. Mellem møder. Under møder. Og så videre.

For den almindelige bruger gælder det 'ordinære' applikationer som mail, Facebook, Twitter og det mylder af storage-løsninger, der dukker op for tiden, som Box, DropBox, SkyDrive, Google Drive og så videre.

Du kan læse mere om Computerworld-læsernes storage-favoritter i denne nye måling: Her er de mest populære tjenester til online-storage.

For professionelle brugere gælder det brugen af tunge forretnings-applikationer og (med tiden) muligheden for at drive hele butikken på farten.

Cloud og mobil forenet

Brugen af cloud computing er for alvor på vej frem, og den udvikling vil fortsætte i de kommende år - også i stort omfang i andre markeder end det mobile marked.

Det ændrer dog ikke på, at netop cloud og mobil i dag er de to områder, der ser ud til at få mest tyngde og betyde mest i de kommende år.

Og kombineret i "Mobile Cloud" kan de to områder forstærke vægten af hinanden i en grad, der gør, at de samlet kan blive en regulær forandringsmotor i vores måde at drive forretning og benytte data på.

Som når to og to bliver syv.

Læs også:

Her er din næste digitale gadget: En "Phablet"

Din pc skal ned i pris - og have flere hestekræfter

Tumult på det danske pc-marked - salget falder

Android og Windows Phone vinder hastigt frem: Derfor får iPhone slemme tæsk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere