Artikel top billede

Slår alt andet: Denne teknologi gør din mobil til den vigtigste device

ComputerViews: Hver eneste dag står vi med sammensmeltningen af to af de vigtigste teknologi-områder lige nu i hånden. Måske ser vi det ikke. Men mulighederne er enorme.

ComputerViews: Vi lever i en tid, hvor alting bevæger sig mod mobil.

Pc-salget faldet med stor fart og står ifølge analysehuset Gartner til kun at komme til at udgøre 13 procent af det samlede device-salg i år - endda medregnet salget af bærbare.

Du kan læse mere om det faldende pc-salg her: Pc-salget i Europa styrtdykker: Kendt mærke får gevaldige tæsk

Med andre ord: Vi bliver mere og mere afhængige af vores små mobile devices - smartphones, phablet-telefoner og tablet-computere - til håndteringen af de daglige opgaver.

Grundene til denne overgang fra en pc-domineret til en verden domineret af små mobile devices er mange, men handler dybest set om begejstring:

At vi for tiden er begejstrede for tablet, phablet og smartphones, mens pc'erne er blevet kedelige, funktionelle, dagligdags apparater, som bare skal køre - lidt ligesom kaffemaskinen eller opvaskemaskinen.

Når to og to giver syv

Udviklingen får alvor vinger, hvis vi medregner mulighederne for cloud computing, der på mange måder er selve drivakslen under den mobile revolution.

I sig selv sprutter den typiske mobile små-device ikke ligefrem af hestekræfter. I forhold til pc'erne halter de eksempelvis langt bagefter på vitale områder som hukommelse, storage-kapacitet og processor-kraft.

Og her kommer cloud'en ind i billedet som det tryllestøv, der kan trylle de mobile små-devices om til funktionsdygtige og anvendelige computere, hvor storage og data-behandling i meget stort omfang håndteres uden for den mobile device, der bare bliver en slags styreenhed med sin begrænsede kapacitet.

En af de vigtigste teknologi-trends

Tendensen er så klar, at den såkaldte 'Mobile Cloud' ser ud til at blive en af de vigtigste teknologi-trends i 2014.

Analysehuset IDC kategoriserer endda den sammensmeltede symbiose af mobile enheder og cloud som en selvstændig platform, som IDC kalder for '3rd Platform.'

Her ser IDC meget stort udviklings- og forretningspotentiale i mulighederne for eksempelvis løbende at synkronisere data mellem mange enheder og tilgå forretnings-applikationer når som helst og (næsten) fra hvor som helst.

Hertil kommer mulighederne for at skalere vildt og uhæmmet op og ned, hvis behovet opstår.

Det store potentiale

Den mobile cloud giver med andre ord som aldrig før muligheder for aldrig at frakoble sig dine forretnings-applikationer, data og den virtuelle verden, som en pc gør.

I toget. I sengen. På farten. På fortovet. Ved købmanden. Mellem møder. Under møder. Og så videre.

For den almindelige bruger gælder det 'ordinære' applikationer som mail, Facebook, Twitter og det mylder af storage-løsninger, der dukker op for tiden, som Box, DropBox, SkyDrive, Google Drive og så videre.

Du kan læse mere om Computerworld-læsernes storage-favoritter i denne nye måling: Her er de mest populære tjenester til online-storage.

For professionelle brugere gælder det brugen af tunge forretnings-applikationer og (med tiden) muligheden for at drive hele butikken på farten.

Cloud og mobil forenet

Brugen af cloud computing er for alvor på vej frem, og den udvikling vil fortsætte i de kommende år - også i stort omfang i andre markeder end det mobile marked.

Det ændrer dog ikke på, at netop cloud og mobil i dag er de to områder, der ser ud til at få mest tyngde og betyde mest i de kommende år.

Og kombineret i "Mobile Cloud" kan de to områder forstærke vægten af hinanden i en grad, der gør, at de samlet kan blive en regulær forandringsmotor i vores måde at drive forretning og benytte data på.

Som når to og to bliver syv.

Læs også:

Her er din næste digitale gadget: En "Phablet"

Din pc skal ned i pris - og have flere hestekræfter

Tumult på det danske pc-marked - salget falder

Android og Windows Phone vinder hastigt frem: Derfor får iPhone slemme tæsk
IT-JOB

BAADER Logistix A/S

Softwareudvikler

Banking Circle

Senior Backend Developer

LB Forsikring

Senior Data Engineers

Færdselsstyrelsen

IT-projektleder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.