Artikel top billede

Slår alt andet: Denne teknologi gør din mobil til den vigtigste device

ComputerViews: Hver eneste dag står vi med sammensmeltningen af to af de vigtigste teknologi-områder lige nu i hånden. Måske ser vi det ikke. Men mulighederne er enorme.

ComputerViews: Vi lever i en tid, hvor alting bevæger sig mod mobil.

Pc-salget faldet med stor fart og står ifølge analysehuset Gartner til kun at komme til at udgøre 13 procent af det samlede device-salg i år - endda medregnet salget af bærbare.

Du kan læse mere om det faldende pc-salg her: Pc-salget i Europa styrtdykker: Kendt mærke får gevaldige tæsk

Med andre ord: Vi bliver mere og mere afhængige af vores små mobile devices - smartphones, phablet-telefoner og tablet-computere - til håndteringen af de daglige opgaver.

Grundene til denne overgang fra en pc-domineret til en verden domineret af små mobile devices er mange, men handler dybest set om begejstring:

At vi for tiden er begejstrede for tablet, phablet og smartphones, mens pc'erne er blevet kedelige, funktionelle, dagligdags apparater, som bare skal køre - lidt ligesom kaffemaskinen eller opvaskemaskinen.

Når to og to giver syv

Udviklingen får alvor vinger, hvis vi medregner mulighederne for cloud computing, der på mange måder er selve drivakslen under den mobile revolution.

I sig selv sprutter den typiske mobile små-device ikke ligefrem af hestekræfter. I forhold til pc'erne halter de eksempelvis langt bagefter på vitale områder som hukommelse, storage-kapacitet og processor-kraft.

Og her kommer cloud'en ind i billedet som det tryllestøv, der kan trylle de mobile små-devices om til funktionsdygtige og anvendelige computere, hvor storage og data-behandling i meget stort omfang håndteres uden for den mobile device, der bare bliver en slags styreenhed med sin begrænsede kapacitet.

En af de vigtigste teknologi-trends

Tendensen er så klar, at den såkaldte 'Mobile Cloud' ser ud til at blive en af de vigtigste teknologi-trends i 2014.

Analysehuset IDC kategoriserer endda den sammensmeltede symbiose af mobile enheder og cloud som en selvstændig platform, som IDC kalder for '3rd Platform.'

Her ser IDC meget stort udviklings- og forretningspotentiale i mulighederne for eksempelvis løbende at synkronisere data mellem mange enheder og tilgå forretnings-applikationer når som helst og (næsten) fra hvor som helst.

Hertil kommer mulighederne for at skalere vildt og uhæmmet op og ned, hvis behovet opstår.

Det store potentiale

Den mobile cloud giver med andre ord som aldrig før muligheder for aldrig at frakoble sig dine forretnings-applikationer, data og den virtuelle verden, som en pc gør.

I toget. I sengen. På farten. På fortovet. Ved købmanden. Mellem møder. Under møder. Og så videre.

For den almindelige bruger gælder det 'ordinære' applikationer som mail, Facebook, Twitter og det mylder af storage-løsninger, der dukker op for tiden, som Box, DropBox, SkyDrive, Google Drive og så videre.

Du kan læse mere om Computerworld-læsernes storage-favoritter i denne nye måling: Her er de mest populære tjenester til online-storage.

For professionelle brugere gælder det brugen af tunge forretnings-applikationer og (med tiden) muligheden for at drive hele butikken på farten.

Cloud og mobil forenet

Brugen af cloud computing er for alvor på vej frem, og den udvikling vil fortsætte i de kommende år - også i stort omfang i andre markeder end det mobile marked.

Det ændrer dog ikke på, at netop cloud og mobil i dag er de to områder, der ser ud til at få mest tyngde og betyde mest i de kommende år.

Og kombineret i "Mobile Cloud" kan de to områder forstærke vægten af hinanden i en grad, der gør, at de samlet kan blive en regulær forandringsmotor i vores måde at drive forretning og benytte data på.

Som når to og to bliver syv.

Læs også:

Her er din næste digitale gadget: En "Phablet"

Din pc skal ned i pris - og have flere hestekræfter

Tumult på det danske pc-marked - salget falder

Android og Windows Phone vinder hastigt frem: Derfor får iPhone slemme tæsk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere