Foto: Topdanmark

Topdanmarks mainframe flytter hjemmefra efter 15 år

Betaling beregnet efter forbrug har nu betydet, at Topdanmark siger farvel til driften af en kær, gammel ven.

Danmarks næststørste forsikringsselskab, Topdanmark, er klar til en mainframe-outsourcing efter 15 år med kodelinjerne i egen havn.

"Vi er efterhånden nogle af de eneste, der har sin egen mainframe," fortæller Søren Stevnsborg, CIO i Topdanmark.

"Igennem rigtig mange år har vi løbende vurderet, hvad der var billigst, outsourcing eller egen drift. Det er først nu, at der har været et økonomisk incitament," fortæller han.

Indtil nu har Topdanmark selv kørt mainframen rigtig fornuftigt, men behovene er for nedadgående, og det har været et vigtigt argument for at sende den ud af huset.

"I takt med, at der bliver mindre trafik, så giver en betalingsløsning, der er baseret på forbrug, en billigere løsning, så simpelt er det," siger Søren Stevnsborg.

"Det har været afgørende for vores outsourcing, at man kan skalere op og ned og betale efter forbrug."

Skal afvikles
Mainframen udgør i store træk det backend-system, som vedrører de ældre forsikringssystemer i virksomheden. Nyudvikling sker ikke til denne platform.

"Vi har en plan om at afvikle vores mainframe, men det er en meget lang plan."

Topdanmark fortsætter således med at udvikle og vedligeholde koden, mens IBM overtager den fysiske drift.

Der overgår ingen medarbejdere fra Topdanmark til IBM i forbindelse med aftalen, så de ansatte i it-afdelingen skal stadig udfylde de samme opgaver, når aftalen træder i kraft næste år, siger Søren Stevnsborg.


Læs også:
Sådan flyttede Den Blå Avis hele it-butikken til Frankfurt

NNIT: Nu overtager vi it-medarbejderne fra Vestas


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Det skal dit endpoint detection and response-system kunne
EDR, eller endpoint detection and response, lovede egentlig bedre it-sikkerhed og bedre overblik. Men resultaterne er ikke helt overbevisende. I dette whitepaper kan du læse om nogle af begrundelserne for, at traditionel EDR kan drille – blandt andet et systemerne kæmper med manglende integration af data fra andre kilder. Samtidig får du i dette whitepaper en checkliste for, hvad du kan forvente at dit endpoint detection and response-system skal kunne samt en række relevante use cases.