Artikel top billede

Foto: Topdanmark

Topdanmarks mainframe flytter hjemmefra efter 15 år

Betaling beregnet efter forbrug har nu betydet, at Topdanmark siger farvel til driften af en kær, gammel ven.

Danmarks næststørste forsikringsselskab, Topdanmark, er klar til en mainframe-outsourcing efter 15 år med kodelinjerne i egen havn.

"Vi er efterhånden nogle af de eneste, der har sin egen mainframe," fortæller Søren Stevnsborg, CIO i Topdanmark.

"Igennem rigtig mange år har vi løbende vurderet, hvad der var billigst, outsourcing eller egen drift. Det er først nu, at der har været et økonomisk incitament," fortæller han.

Indtil nu har Topdanmark selv kørt mainframen rigtig fornuftigt, men behovene er for nedadgående, og det har været et vigtigt argument for at sende den ud af huset.

"I takt med, at der bliver mindre trafik, så giver en betalingsløsning, der er baseret på forbrug, en billigere løsning, så simpelt er det," siger Søren Stevnsborg.

"Det har været afgørende for vores outsourcing, at man kan skalere op og ned og betale efter forbrug."

Skal afvikles

Mainframen udgør i store træk det backend-system, som vedrører de ældre forsikringssystemer i virksomheden. Nyudvikling sker ikke til denne platform.

"Vi har en plan om at afvikle vores mainframe, men det er en meget lang plan."

Topdanmark fortsætter således med at udvikle og vedligeholde koden, mens IBM overtager den fysiske drift.

Der overgår ingen medarbejdere fra Topdanmark til IBM i forbindelse med aftalen, så de ansatte i it-afdelingen skal stadig udfylde de samme opgaver, når aftalen træder i kraft næste år, siger Søren Stevnsborg.

Læs også:
Sådan flyttede Den Blå Avis hele it-butikken til Frankfurt

NNIT: Nu overtager vi it-medarbejderne fra Vestas
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.