Artikel top billede

Jagten går ind på nye primtal - er du klog nok til at være med?

Microsoft stiller enorme ressourcer til rådighed for enhver, der vil være med til at jagte nye primtal. Se her, hvordan du kommer med.

Udforskningen af primtal hører til blandt de helt klassiske matematiske genrer, som mange nørder gennem årene har prøvet kræfter med.

Inden for it anvendes primtal ikke mindst i de algoritmer, som kryptografien anvender til at sikre dataoverførsler.

Det hidtil længste primtal er på 17 millioner cifre, men der er brug for flere, mener Microsoft.

Selskabet vil derfor forsøge at få udviklere, it-afdelinger, universiteter og lignende til at beregne nye primtal.

"Identifikationen af nye primtal bliver mere og mere udfordrende, men det er stadig muligt for alle," siger Steve Plank, såkaldt ´computing evangelist´i Microsoft, til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Begrænset viden

40 procent af alle tal mellem et og 10 er som bekendt primtal.

Men procentdelen udtyndes kraftigt i takt med, at tallene bliver højere.

Ifølge Steve Plank er vores viden om primtallene i de høje tal dog meget begrænset.

"Ingen ved i virkeligheden meget om primtal, når vi befinder os i de høje tal, for ingen har rigtigt søgt efter dem overhovedet," siger han.

Microsoft kalder dysten for ´The Prime Challenge.´

Selskabet er så ivrig efter at finde nye primtal, at det stiller den massive computerkraft i sine enorme datacentre til rådighed for dem, der vil være med.

The Prime Challenge løber indtil udgangen af marts 2014.

Du kan læse mere om Microsofts The Prime Challenge her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.